Ο Παναθηναϊκός μπήκε αποφασισμένος να επιστρέψει στις νίκες και δεν έδωσε κανένα δικαίωμα στην κουρασμένη Άλμπα να μπει δυνατά στον αγώνα. Πολύ καλός επιθετικά με πολύ ενέργεια και τα χαμόγελα επιστρέφουν στο πράσινο στρατόπεδο μετά από καιρό. Αν και προπομπός ήταν η εμφάνιση κόντρα στην Ρεάλ. Παναθηναϊκός-Άλμπα 92-69 Ο Ιωάννης Παπαπέτρου ήταν ξανά… παντού στην […]

Ο Παναθηναϊκός μπήκε αποφασισμένος να επιστρέψει στις νίκες και δεν έδωσε κανένα δικαίωμα στην κουρασμένη Άλμπα να μπει δυνατά στον αγώνα. Πολύ καλός επιθετικά με πολύ ενέργεια και τα χαμόγελα επιστρέφουν στο πράσινο στρατόπεδο μετά από καιρό. Αν και προπομπός ήταν η εμφάνιση κόντρα στην Ρεάλ.

Παναθηναϊκός-Άλμπα 92-69

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου ήταν ξανά… παντού στην άμυνα και την επίθεση και έβαλε την υπογραφή του στην «πράσινη» επικράτηση. Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» έβαλε 22 πόντους (μαζί με τα τρίποντα που «κλείδωσαν» το ματς στην 4η περίοδο) κατέβασε 4 ριμπάουντ και μοίρασε 4 ασίστ. 

Μία ακόμα εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Γιώργος Παπαγιάννης (12 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ), ενώ ο Χάουαρντ Σαντ Ρος βοήθησε σε πολλούς τομείς (13π., 2ρ., 4ασ., 2κλ.). Ο Νεμάνια Νέντοβιτς είχε 2π. στο ημίχρονο, αλλά τελείωσε με 13π., ενώ ανεβασμένος ήταν και ο Άαρον Ουάιτ (9π., 8ρ.). Παράλληλα, «κλειδί» για τον Γιώργο Βόβορα ήταν ο Λεωνίδας Κασελάκης, με το διαβασμένο παιχνίδι του (7π., 3ρ., 1ασ., 3κλ.). Πρώτος σκόρερ των ηττημένων αναδείχθηκε ο Νιλς Γκιφάι (13π.), με τους Πέιτον Σίβα – Λουκ Σίκμα να μετρούν 11π. έκαστος.

Από τα πρώτα δευτερόλεπτα, η Άλμπα ξεκίνησε με διάθεση να κάνει το παιχνίδι της κι έβαλε δύσκολα στους «πράσινους» (5-6 στο 3’). Παρ’ όλα αυτά, οι παίκτες του Παναθηναϊκού έσφιξαν την άμυνα τους και με μπροστάρη τον Παπαπέτρου, πήραν ώθηση επιθετικά και με σερί 9-0, απομακρύνθηκαν με +8 (14-6) στα μισά της πρώτης περιόδου.

Παναθηναϊκός - Άλμπα Βερολίνου 92-69: Πήρε «φωτιά» επιθετικά και νίκησε -  Τα καλύτερα στιγμιότυπα - Sputnik Ελλάδα

Με τρίποντο του Φόστερ, το «τριφύλλι» έφτασε στο +9 (17-8 στο 6’), αλλά σε εκείνο το σημείο βραχυκύκλωσε επιθετικά και… χαλάρωσε αμυντικά: ως επακόλουθο αυτού, ήρθε το σερί 7-0 των Γερμανών (17-15 στο 8’). Ευτυχώς για τους γηπεδούχους, βρήκαν λύσεις από την περιφέρεια και με διαδοχικά τρίποντα, έκλεισαν το δεκάλεπτο στο +7 (25-18).

Με ενορχηστρωτή τον Παπαπέτρου, οι «πράσινοι» ξέφυγαν για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά (29-18 στο 11’), όμως επήλθε νέο μπλακ-άουτ. Η αντίδραση των φιλοξενούμενων ήρθε διά χειρός Σίκμα, που οδήγησε την ομάδα του σε σερί 8-0 (29-26 στο 13’).

Το… ντέρμπι συνεχίστηκε για λίγο ακόμα (31-29), με τον Νέντοβιτς να γίνεται αρνητικός πρωταγωνιστής για τον Παναθηναϊκό, καθώς αστόχησε σε διαδοχικά τρίποντα.

Παναθηναϊκός-Άλμπα 92-69: Παπαπέτρου και άμυνα οδήγησαν στη νίκη | Pronews

Όσα τρίποντα δεν μπήκαν στο δεύτερο δεκάλεπτο, μπήκαν στο ξεκίνημα της 3ης περιόδου! ΦόστερΣαντ-Ρος και Ουάιτ ευστόχησαν τρεις διαδοχικές φορές έξω από τα 6.75 μέτρα με αποτέλεσμα η διαφορά να φτάσει για πρώτη φορά στους 13 πόντους (48-35 στο 22′ και 50-37 στο 23′) Η «βροχή» τριπόντων συνεχίστηκε στο κλειστό του ΟΑΚΑ, τόσο από πλευράς Παναθηναϊκού, αλλά και από πλευράς Άλμπα. Η μεγαλύτερη τιμή της διαφοράς ήταν το +15 (60-45 στο 27′) χάρη και στην «αφύπνιση» του Νεμάνια Νέντοβιτς, πριν κλείσει η 3η περίοδος στο 66-52.

Βέβαια οι Γερμανοί έχουν την φήμη ότι δεν τα παρατάνε ποτέ και αυτό φάνηκε στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο, όταν και προσπαθούσαν να γίνουν… στενός κορσές των «πρασίνων»! Οι παίκτες του Ρενέσες είχαν πάρει τη σκυτάλη από τον Παναθηναϊκό και άρχισαν με τη σειρά τους να ευστοχούν «ροκανίζοντας» την διαφορά. Παρόλα αυτά δεν μπόρεσαν να πλησιάσουν περισσότερο από 8 πόντους, αφού ο Ιωάννης Παπαπέτρου «όπλισε» ξανά και με συνεχόμενα τρίποντα «καθάρισε» με συνοπτικές διαδικασίες την υπόθεση της νίκης.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Euroleague

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διοργανώσεις

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Παναθηναϊκός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ