Φίλες και φίλοι αναγνώστες, καλή χρονιά. Ευτυχισμένο το νέος έτος και εύχομαι τις καλύτερες των ευχών να πραγματοποιηθούν για εσάς και τις οικογένειες σας. Κάθε όνειρο σας να εκπληρωθεί με τον ομορφότερο τρόπο. Κάθε ευχή έχει την σημασία του… όμως εάν το δούμε από μια ψυχρή ρεαλιστική σκοπιά δεν μπορεί τα πάντα να είναι ρόδινα […]

Φίλες και φίλοι αναγνώστες, καλή χρονιά. Ευτυχισμένο το νέος έτος και εύχομαι τις καλύτερες των ευχών να πραγματοποιηθούν για εσάς και τις οικογένειες σας. Κάθε όνειρο σας να εκπληρωθεί με τον ομορφότερο τρόπο. Κάθε ευχή έχει την σημασία του… όμως εάν το δούμε από μια ψυχρή ρεαλιστική σκοπιά δεν μπορεί τα πάντα να είναι ρόδινα στις ζωές μας. Ας ελπίσουμε όμως να είναι συγκριτικά καλύτερα σε σχέση με πέρυσι. Τουλάχιστον αυτό και βλέπουμε…..

Επιμέλεια: Μίλτος Μεταξάς

Το ίδιο εύχονται και οι οπαδοί του Παναθηναϊκού για την ομάδα τους. Να είναι καλύτερη η χρονιά  σε σχέση με τα όσα παρουσίασε στην αρχή της αγωνιστικής σεζόν. Έστω να δουν μια εικόνα αξιόμαχης ομάδας.

Η εβδομάδα η οποία μας πέρασε ήταν μια εβδομάδα συνταρακτικών εξελίξεων για τους Πράσινους. Μετά την ήττα τους από το Λαύριο την Κυριακή για την Εγχώρια Λίγκα, η διοίκηση των Διαμαντίδη-Αλβέρτη έδιωξε από τον πάγκο τον Γιώργο Βόβορα. Συνεπώς για το αυριανό παιχνίδι ο “Εξάστερος” θα έχει στην άκρη του πάγκου τους υπηρεσιακούς Γιαπλέ και Χαραλαμπίδη. Με αυτούς τους 2 θα αντιμετωπίσει την Ζενίτ στο αυριανό παιχνίδι και ας ελπίσει σε ένα αίσιο αποτέλεσμα ούτως ώστε η νέα χρονιά να μπει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Euroleague: Αναβολή στο Ζενίτ-Παναθηναϊκός | ΣΠΟΡ | iefimerida.gr

Αύριο ο ΠΑΟ δεν θα αντιμετωπίσει απλά την Ζενίτ αλλά θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον πρώην προπονητή του Τσάβι Πασκουάλ. Η έλευση του νέου έτους βρίσκει τους Ρώσους στην 5η θέση της βαθμολογίας και με πολύ καλές εμφανίσεις σε πολλά από τα παιχνίδια τους. Διαθέτουν πλούσιο και εξαιρετικό υλικό με προεξάχοντες και διακριθέντες τους Τόμας, Πόιθρες, Ρίβερς, Χόλινς και Πάνγκος.

Αυτοί είναι οι παίκτες κλειδιά για την ομάδα του Ισπανού προπονητή και πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην αντιμετώπισή τους. Αυτοί αποτελούν την κεντρική αρτηρία της ομάδας. Είναι υπεύθυνοι για την αποτελεσματική λειτουργία της. Αύριο, ευτυχώς, για τους πράσινους δεν θα είναι πέντε αλλά τέσσερις καθώς θα απουσιάσει ο Πόιθρες αφού δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή που θα έρθει στην Αθήνα. Ωστόσο και αυτοί που θα ταξιδέψουν είναι αρκετοί! Υπεραρκετοί για να κάνουν την ζημιά και δικαίως να καθιστούν τους Ρώσους το φαβορί για την αυριανή αναμέτρηση.

Ειδικά η περιφερειακή τριάδα των Ρώσων είναι φωτιά και λαύρα και ικανή στην καλή της μέρα να σε σκοτώσει. Ο Χόλινς σκοράρει με 8,7 πόντους κατά μέσο όρο ανά παιχνίδι, ο Ρίβερς (γνωστός επίσης από το πέρασμα του στους Πράσινους) με 7,5 και τέλος ο Πάνγκος με 11,2. Κάντε ένα σουμαδιό και θα δείτε ότι μιλάμε για 28 πονταλάκια. Δεν είναι και άσχημα θαρρώ.

Προσθέστε και τον εξαιρετικό Τόμας στην γραμμή των φοργοουρντ ο οποίος συνεισφέρει στο σκοράρισμα με 8,9 πόντους και τα 5,4 ριμπάουντ και θα αντιληφθείτε την καταλυτική σημασία τους στο παιχνίδι των Ρώσων.

Ο Τσάβι Πασκουάλ στον πάγκο της Ζενίτ

Από την άλλη, μέσα στην όλη κακοδαιμονία τους οι Πράσινοι έχουν σε καλό φεγγάρι τον σεληνιασμένο Νεμάνια Νέντοβιτς. Ο Σέρβος δεν έχει να κάνει τίποτα άλλο από το να συνεχίσει να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα από τον καθέναν. Να σκοράρει κατά ριπάς! Και στο αυριανό παιχνίδι η συμβολή του Νέντο στο σκοράρισμα είναι κάτι παραπάνω από χρήσιμη. Ίσως και ζωτική θα χαρακτηριζόταν.

Την Ζενίτ την κερδίσεις όχι παίζοντας επίθεση αλλά παίζοντας καλή περιφερειακή άμυνα. Είναι δεδομένο αυτό για μια τέτοια ομάδα που βασίζει το σκοράρισμα της στους γκαρντ. Συνεπώς η αμυντική γραμμή των Πράσινων οφείλει να σε πλήρη ετοιμότητα.

Ο Σαντ-Ρος για αυτά είναι μαθημένος. Όμως, αύριο πρέπει να λάβει σημαντικές βοήθειες και από τον αρχηγό Ιωάννη Παπαπέτρου αλλά και από τον πάγκο. Βοήθεια και από τον Μποχωρίδη και τον Κασελάκη και όλους. Ένα στοιχείο που έχει εκλείψει φέτος μέχρι στιγμής από τον ΠΑΟ και οφείλει να το επανακτήσει. Αρχής γενομένης από αύριο… Και εάν ο Αϊ-Βασίλης έφερε δώρα σε παιδιά εύχομαι στον ΠΑΟ να του επιστρέψει την αγωνιστική κυριαρχία και επιβλητικότητα του. Όλα όσα στερήθηκε μέχρι στιγμής να έρθουν απλόχερα με τον νέο….προπονητή και την νέα αγωνιστική φιλοσοφία. Ποιος ξέρει άραγε??

Οψόμεθα φίλοι μου !!! Στις 21:00 λοιπόν αναμένοντας….

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Euroleague

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διοργανώσεις

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Παναθηναϊκός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ