Ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε την ΤΣΣΚΑ στον δικό του 5ο αγώνα στην Ευρωλίγκα. Το προσπάθησε, το πάλεψε αλλά είναι τέτοιο το ρόστερ, η δυναμική και η εμπειρία της ΤΣΣΚΑ που δεν του επέτρεψε να ονειρευτεί ένα αποτέλεσμα αντίστοιχο με αυτό απέναντι στην Φενέρ. Επιμέλεια: Μίλτος Μεταξάς ΚΑΛΑΘΙ…ΣΑΝ ΒΑΡΕΛΙ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΧΡΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟ Ο Παναθηναϊκός […]

Ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε την ΤΣΣΚΑ στον δικό του 5ο αγώνα στην Ευρωλίγκα. Το προσπάθησε, το πάλεψε αλλά είναι τέτοιο το ρόστερ, η δυναμική και η εμπειρία της ΤΣΣΚΑ που δεν του επέτρεψε να ονειρευτεί ένα αποτέλεσμα αντίστοιχο με αυτό απέναντι στην Φενέρ.

Επιμέλεια: Μίλτος Μεταξάς

ΚΑΛΑΘΙ…ΣΑΝ ΒΑΡΕΛΙ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΧΡΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟ

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το παιχνίδι μουδιασμένα. Δεν είχε συγκέντρωση στην επιθετική προσπάθεια. Έδειχνε εγκλωβισμένος στην άμυνα των Ρώσων και ήταν αφόρητα στατικός για τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Στο πρώτο πεντάλεπτο το σκορ εκτινάχθηκε στο +13 υπέρ των Ρώσων (5-18). Ο Χίλιαρντ έδειχνε καυτός και ασταμάτητος. Στο διάστημα αυτό η ΤΣΣΚΑ είχε 4/4 τρίποντα και 2/3 δίποντα. Την ίδια στιγμή οι Πράσινοι είχαν μόλις 1/7 εντός παιδειάς.

Κάπου εκεί ο Βόβορας έκανε τις πρώτες διορθωτικές κινήσεις. Πέρασε τους Παπαγιάννη, Γουάιτ και Νέντοβιτς στην προσπάθεια του να ροκανίσει την υπάρχουσα διαφορά. Και τα δείγματα ήταν άμεσα και απόλυτα θετικά. Ο Παπαγιάννης συμμάζεψε την κατάσταση στην ρακέτα και μάζεψε αρκετά ριμπάουντ κάτι που δεν συνέβη με τον Μήτογλου στο αρχικό σχήμα. Αξιοποίησε άριστα τις συνεργασίες με τον Νέντοβιτς και τον Μποχωρίδη ενώ ο Γουάιτ πέτυχε δυο καθοριστικά σουτ. Το αποτέλεσμα ήταν ένα επιμέρους σκορ 19-6 και η λήξη της πρώτης περιόδου βρήκε τις δυο ομάδες ισόπαλες με 24-24.

Η βαθμολογία της EuroLeague: Αρνητικό ρεκόρ ο Παναθηναϊκός, ΤΣΣΚΑ - Φενέρμπαχτσε έπιασαν Ολυμπιακό - Μπάσκετ - SPORT 24

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΔΕΚΑ ΛΕΠΤΑ

Το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου ήταν το ίδιο ακριβώς με αυτό του πρώτου δεκαλέπτου. Ο Εξάστερος δεν έδωσε συνέχεια στην αντεπίθεση που άρχισε προκειμένου να μειώσει στο σκορ και μετά το 26-26 που σημειώθηκε στις αρχές του 2ου δεκαλέπτου δέχθηκε ακόμα ένα 23-5 σερί στο σκορ. Οι επιθέσεις της ΤΣΣΚΑ βασίζονταν κυρίως σε σουτ από την περιφέρεια. Και γιατί να μην βασιστεί άλλωστε από την στιγμή που η ευστοχία εξακολουθούσε να είναι τρομακτική.

Για ακόμα μια φορά οι Πράσινοι αντέδρασαν και στηριζόμενοι στο δικό τους μότο “Πολλοί σκληροί για να πεθάνουν” ή για να είμαστε ακριβείς “Δεν θα πουλήσουμε φθηνά το τομάρι μας” έκαναν για ακόμα μια φορά την αντεπίθεση τους. Ηγέτης σε αυτή την προσπάθεια ήταν ο Νέντοβιτς. Με τον Σέρβο να πετυχαίνει τους 14 από τους 19 πόντους του στο δεύτερο πεντάλεπτο αυτής της περιόδου, ψαλίδισαν την διαφορά στους 9 (42-51) με ένα επιμέρους δικό τους σερί 11-2. Το σκορ αυτό έμελλε να είναι το σκορ που θα πάνε οι ομάδες στην ανάπαυλα.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

Ο Εξάστερος συνέχισε από εκεί που σταμάτησε. Μπήκε στο τρίτο δεκάλεπτο καυτός και έτρεξε ένα επιμέρους σερί 10-2, δίνοντας συνολικά από την αρχή της αντεπίθεσης του ένα σερί 21-4. Με τους πράσινους να βγάζουν τις άμυνες και να τρέχουν στο ανοικτό γήπεδο και με τρίποντα των Παπαπέτρου και Μποχωρίδη μείωσαν στον πόντο, 6 λεπτά πριν από την λήξη του τρίτου δεκαλέπτου (52-53). Ο Παπαγιάννης ήταν συγκινητικός. Τα έβαζε με όλους τους ψηλούς της αντίπαλης ομάδας και καθάριζε τις φάσεις…για πλάκα.

Σε αυτό το σημείο, όμως, πρέπει να τελείωσαν τα καύσιμα για την ομάδα του Βόβορα. Η ΤΣΣΚΑ ξαναβρήκε ρυθμό και βάζοντας την μπάλα στον “ζωγραφιστό” διεύρυνε ξανά το προβάδισμα της, το οποίο έδειχνε να εξανεμίζεται. Το άσχημο ξεκίνημα της με 0/6 τρίποντα σε συνδυασμό με την εξάλειψη του προβαδίσματος που είχε εξασφαλίσει δεν την επηρέασε επουδενί και έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο διαφορά 7 πόντων (58-65).

LIVE: Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 83-89 (ΤΕΛΙΚΟ) | SPORTS | thepressroom.gr

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΠΕΣΕ ΜΑΧΟΜΕΝΟΣ

Η είσοδος του Μπολομποϊ για λογαριασμό της ΤΣΣΚΑ ήταν καθοριστική. Με δικές του προσπάθειες μέσα στην ρακέτα και με ένα δίποντο από την κορυφή της ρακέτας καθώς και με τις εξαιρετικές άμυνες έκοψε την ταχύτητα της ελληνική ομάδας και φυσικά διέλυσε τις όποιες ελπίδες είχε για διεκδίκηση της νίκης. 8 λεπτά πριν από την λήξη του αγώνα η διαφορά άγγιξε διψήφια τιμή (58-71). Και φυσικά η ΤΣΣΚΑ διαθέτει το ρόστερ να διαχειριστεί τέτοιες καταστάσεις, ειδικά όταν έχει κεφαλή στο σκορ και μάλιστα τόσο ευρεία. Ο ΠΑΟ προσπάθησε να διατηρηθεί στο σκορ και το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει την διαφορά σε αξιοπρεπή επίπεδα. Η λήξη του αγώνα βρήκε τους Μοσχοβέζους νικητές με 83-89 και τους πράσινους να προσπαθούν να κοιτάζουν τα όποια θετικά μπορούν από αυτή την ήττα.

Είναι δεδομένο πως ο ΠΑΟ σε κάθε παιχνίδι κάνει υπερπροσπάθεια για να διεκδικήσει νίκες με τους αντιπάλους του και σίγουρα οι πέντε αγώνες που έχει δώσει μέχρι στιγμής δείχνουν πως πρέπει οι αντίπαλες ομάδες να πεθάνουν για να τον κερδίσουν.

Το παιχνίδι λίγο πολύ τελείωσε από το πρώτο πεντάλεπτο όσο οξύμωρο και εάν αυτό ακούγεται. Από εκείνο το σημείο και μετά η ομάδα του Βόβορα έπρεπε να κυνηγάει στο σκορ. Και οι δυο προσπάθειες που κατέθεσαν οι παίκτες του ΠΑΟ ήταν άκρως συγκινητικές, αλλά όπως αποδείχθηκε ανούσιες. Η ΤΣΣΚΑ όποτε πατούσε το γκάζι άνοιγε την διαφορά και τον έκανε συνολικά στον αγώνα 3 φορές.

Ζήτημα ποσότητας και ποιότητας (Παναθηναϊκός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 83-89) | SPORTS ROOM

Ο Νέντοβιτς στα δυο τελευταία παιχνίδια βρίσκει τα πατήματα του μετά την έλευση στην νέα του ομάδα και αρχίζει να παρουσιάζει το ηγετικό προσωπείο που τόσο πολύ επιθυμούν η διοίκηση και οι προπονητές του Παναθηναϊκού. Οι τελευταίες εμφανίσεις του είναι απόλυτα θετικές και σαφώς εάν η πορεία του διατηρηθεί σταθερή τότε θα μιλάμε εντελώς διαφορετικά για τα παιχνίδια των πράσινων στην Ευρωλίγκα. Ο Παπαγιάννης, ωστόσο, μας έκανε όλους να παραμιλάμε με την εμφάνιση του. Τα όποια αρνητικά έχουν κατά καιρούς γραφτεί μάλλον τον έχουν επηρεάσει σε σημείο που να παίζει για να ρουμπώσει όσους τον έχουν κατακρίνει ακόμα και με αισχρό τρόπο. Στο προχθεσινό παιχνίδι ,λοιπόν, έμοιαζε να είναι το πεντάρι το οποίο τόσο καιρό θέλουν να βλέπουν οι οπαδοί του τριφυλλιού στον σύλλογο τους.

Στην θετική πλευρά του Ναυαγίου και ο Μποχωρίδης, με τον Γουαϊτ και τον Παπαπέτρου.

Ο Σαντ-Ρος, από την άλλη, ήταν τραγικός. Με πολλές λανθασμένες επιθέσεις και με αστοχία που θα μπορούσε άνετα να χτίσει οικοδομή καθώς είχε 0/4 τρίποντα και 0/4 δίποντα. Εντάξει, γνωρίζουμε πως η συνεισφορά του είναι ιδιαίτερα κρίσιμη στο αμυντικό κομμάτι αλλά το τελευταίο αγωνιστικό πρόσωπο το οποίο παρουσίασε, ευχόμαστε να είναι μια δυσάρεστη παρένθεση στην όλη του αγωνιστική παρουσία στον ΠΑΟ. Το ταξίδι, πάντως, για τους Πράσινους είναι ακόμα μακρύ…..

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Euroleague

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διοργανώσεις

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Παναθηναϊκός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μυθικό… αυτό που κάνει η Λεβερκούζεν: Αήττητη για 49 συνεχόμενους αγώνες!
Bundesliga

Μυθικό… αυτό που κάνει η Λεβερκούζεν: Αήττητη για 49 συνεχόμενους αγώνες!

Φιορεντίνα: Τι κάνουν οι Ιταλοί, τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία τους!
Conference League

Φιορεντίνα: Τι κάνουν οι Ιταλοί, τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία τους!

Μαρινάκης: «Και… τη σουίτα θα έδινα αν χρειαζόταν!»
Ποδόσφαιρο

Μαρινάκης: «Και… τη σουίτα θα έδινα αν χρειαζόταν!»

Απίθανος… Ελ Κααμπί, σε ρυθμούς Φαλκάο!
Conference League

Απίθανος… Ελ Κααμπί, σε ρυθμούς Φαλκάο!

Ολυμπιακός – Άστον Βίλα 2-0: Θρύλος… μαγεία, και πάει για το Ευρωπαικό!
Conference League

Ολυμπιακός – Άστον Βίλα 2-0: Θρύλος… μαγεία, και πάει για το Ευρωπαικό!

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπάγερν Μονάχου 2-1: Γι’ αυτό είναι η… Βασίλισσα!
Champions League

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπάγερν Μονάχου 2-1: Γι’ αυτό είναι η… Βασίλισσα!