Εβδομάδα Final 8 έρχεται για το Κύπελλο μπάσκετ με τους 8 μονομάχους να βρίσκονται στην Κρήτη με στόχο το τρόπαιο.

Εβδομάδα Final 8 έρχεται για το Κύπελλο μπάσκετ με τους 8 μονομάχους να βρίσκονται στην Κρήτη με στόχο το τρόπαιο.

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός παρουσιάζονται ως τα μεγάλα φαβορί δίχως να αποκλειστεί η έκπληξη βάσει της κλήρωσης που έχει προκύψει!

Τα παιχνίδια ξεκινούν την Πέμπτη, με τον τελικό να διεξάγεται την Κυριακή στο κλειστό “Δύο Αοράκια” του Ηρακλείου.

Τα ζευγάρια των προημιτελικών είναι: Πανιώνος-ΑΕΚ, Περιστέρι-ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός-Άρης και Κολοσσός Ρόδου-Παναθηναϊκός.

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Ηλίας Καντζούρης δήλωσε: «Βρισκόμαστε μπροστά στον πρώτο μεγάλο στόχο της χρονιάς, όλα τα άλλα μπορούν να περιμένουν. Πάμε να τα δώσουμε όλα και θα δούμε πόσο μακριά θα μας πάει αυτό. Με σεβασμό προς όλους αλλά χωρίς ίχνος φόβου. Δεν μπορούν να υπάρχουν προπονητικές εκπλήξεις. Ίσως ο Πανιώνιος επειδή παίζει σε άλλη κατηγορία να είναι λίγο πιο άγνωστος, αλλά υπάρχει και η κατασκοπεία. Ελπίζω να είναι μια γιορτή και κάποια στιγμή να φτάσουμε να παίζουμε σε γεμάτα γήπεδα με φιλάθλους όλων των ομάδων, σε νόμιμα πλαίσια»

Ο προπονητής του Περιστερίου, Βασίλης Σπανούλης δήλωσε: «Είναι πολύ όμορφο που διοργανώνεται ένα Final 8 στην Ελλάδα, όπως σε όλη την Ευρώπη. Έπρεπε να γίνει και πρέπει να γίνει θεσμός από εδώ και πέρα. Να λειτουργήσουμε σε ευρωπαϊκά δεδομένα και να μην είμαστε τόσο κολλημένοι απέναντι σε πράγματα που θεωρούνται λογικά στην Ευρώπη. Εμείς δεν έχουμε καμία πίεση, θέλουμε να το ευχαριστηθούμε όσο μπορούμε και στο τέλος να κερδίσει ο καλύτερος».

Ο προπονητής του Άρη, Γιάννης Καστρίτης δήλωσε: «Όλοι μπορούμε να καταλάβουμε τις αντικειμενικές δυσκολίες της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό. Αντιμετωπίζουμε πολύ πιθανόν την καλύτερη ομάδα της Ευρώπης αυτή τη στιγμή. Είμαστε πολύ χαρούμενοι και περήφανοι για την προσπάθειά μας που μας οδήγησε στο Final 8. Δεν θα κάνουμε κάτι διαφορετικό, θα προετοιμαστούμε όπως πάντα και επιθυμούμε να παίξουμε στο δικό μας επίπεδο. Να είμαστε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας και να εκπροσωπήσουμε όσο καλύτερα γίνεται τον Άρη και τον κόσμο του. Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους, να το απολαύσει ο κόσμος, να γίνει ο καλύτερος νικητής και να συνεχίζουμε όλοι την προσπάθειά μας με υγεία»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας δήλωσε: «Δεν μπορούμε εμείς να δώσουμε τίτλο φαβορί στην ομάδα μας. Η προσέγγιση θα είναι όπως όλων. Είναι διαφορετική συνθήκη το Final 8, γιατί αν πάμε ως τον τελικό θα δώσουμε τρία ματς σε τρεις μέρες. Πρέπει η ομάδα να κερδίζει και να είναι φρέσκια για τη συνέχεια. Είναι μια παραπάνω πρόκληση για προπονητές και παίκτες. Όσες ομάδες έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, έχουν πλεονέκτημα γιατί παίζουν συνεχόμενα παιχνίδια. Χρόνο με το χρόνο το επίπεδο του πρωταθλήματος ανεβαίνει.
Τα οικονομικά προβλήματα δεν επέτρεψαν τα προηγούμενα χρόνια να φτιαχτούν ισχυρές ομάδες στα κατώτερα στρώματα, αλλά πλέον έρχονται καλύτεροι προπονητές, παίκτες και σε επίπεδο οκτάδας το πρωτάθλημα είναι όπως πριν 10-15 χρόνια. Θα είναι επιτυχία για το ελληνικό μπάσκετ να δυναμώνουν και οι λεγόμενες μεσαίες ομάδες. Δεν θεωρούμε τον εαυτό μας φαβορί. Πρέπει να πάμε στην Κρήτη, να παίξουμε όπως συνηθίζουμε και αν πάνε όλα καλά να πάρουμε το Κύπελλο».

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Γιώργος Παπαγιάννης δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που δημιουργήθηκε ο θεσμός του Final 8 και στην Ελλάδα. Ο Παναθηναϊκός έχει πάντα στόχο να κατακτά τίτλους, ανεξάρτητα από το πώς είναι η δική μας χρονιά, που δεν έχει πάει όπως θέλουμε. Ξεκινάμε με το παιχνίδι με τον Κολοσσό, που είναι σημαντικό, και μετά θα δούμε τα επόμενα. Να ευχηθώ να γίνουν ωραίοι αγώνες και ας κερδίσει ο καλύτερος».

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Άρης Λυκογιάννης δήλωσε: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που συμμετέχουμε σε αυτό το Final 8. Ήταν ένας στόχος για μας εξ αρχής. Είναι κάθε παιχνίδι τελικός, κερδίζεις και συνεχίζεις, χάνεις και πας σπίτι σου. Εύχομαι να γίνει μια όμορφη διοργάνωση και η καλύτερη ομάδα να κερδίσει».

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ελλάδα

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ