Πήγαμε σε δραματικό φινάλε με την διαφορά να είναι μεταξύ 1-3 πόντους και τελικά ψύχραιμο το Περιστέρι και χωρίς λάθη πήρε την νίκη που την άξιζε σε όλη την διάρκεια του αγώνα.

Στην Κύπρο στο τουρνουά «Νεόφυτος Χανδριώτης», αγωνίστηκε το Περιστέρι με αντίπαλο την Χαποελ Χολόν στον μικρό τελικό. Ένα δυνατό τουρνουά, που διεξάγεται υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και συμμετέχουν ακόμη ο Ολυμπιακός, και ο Ερυθρός Αστέρας.

Ήταν ένα δυνατό τεστ έτσι ώστε ο Βασίλης Σπανούλης να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα για την αγωνιστική κατάσταση των παικτών του, λίγες ημέρες πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων τους.

Περιστέρι (αρχική πεντάδα): Μπίλαν, Ραντάνοφ, Πουλιανίτη, Ντένμον και Κασελάκης.

Πολύ εντυπωσιακό το ξεκίνημα της ομάδας του Σπανούλη με αρκετή ευστοχία σε σού τριών πόντων, και γρήγορα πήρε μια διαφορά στην πρώτη περίοδο. Ξεκάθαρα καλύτερη η ελληνική ομάδα σε άμυνα και επίθεση και πήρε διψήφια διαφορά έναντι της πρωταθλήτριας Ισραήλ.26-16

Στην δεύτερη περίοδο είχαμε παρόμοια εικόνα και με τον εξαιρετικό Φρανσίσκο το Περιστέρι, κρατούσε διψήφια διαφορά. Λίγο πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια η ομάδα του Ισραήλ έριξε την διαφορά. Τελικα το σκορ για το πρώτο μέρος ήταν 40-46.

Πρώτος σκόρερ ήταν ο Φρανσίσκο που έφτασε στους 13 πόντους με 3/4 τρίποντα.

Στο δεύτερο μέρος είχαμε την ίδια εικόνα. Τρίτο δεκάλεπτο Χάποελ Χολόν – Περιστέρι 63-74 με την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη να είναι σταθερά μπροστά στο σκορ και να παίζει πολύ καλό μπάσκετ.

Η Χάποελ Χολόν μπήκε δυναμικά στην τέταρτη περίοδο και έκανε την αντεπίθεση της και κατάφερε να ρίξει τη διαφορά σε μονοψήφιο νούμερο στα πρώτα λεπτά. Στο τελευταίο τρίλεπτο η διαφορά είχε πέσει στο +1 για το Περιστέρι με επί μέρους σκορ 27-11 για την Χολόν. Πήγαμε σε δραματικό φινάλε με την διαφορά να είναι μεταξύ 1-3 πόντους και τελικά ψύχραιμο το Περιστέρι και χωρίς λάθη πήρε την νίκη που την άξιζε σε όλη την διάρκεια του αγώνα.




Δεκάλεπτα: 16-26, 40-46, 63-74, 82-87.

Περιστέρι: Μπιλάν 11 (7 ριμπάουντ), Ραντάνοβ 4, Πουλιανίτης 9 (3/6 τρίποντα), Ντένμον 6 (2/6 τρίποντα), Κασελάκης 21 (4/5 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 4/5 βολές, 5 ριμπάουντ), Τζούστον 2, Φρανσίσκο 20 (2/3 δίποντα, 4/7 τρίποντα, 4/4 βολές), Φύτρος, Μωραΐτης 10 (1/5 τρίποντα), Γκιουζέλης 2, Ζούγρης, Σταυρακόπουλος 2.

 16/30 δίποντα, 14/36 τρίποντα, 13/16 βολές, 34 ριμπάουντ (22 αμυντικά + 12 επιθετικά), 18 ασίστ, 10 λάθη, 5 κλεψίματα, 2 μπλοκ.

Οι δηλώσεις του Βασίλη Σπανούλη 




Οι καλύτερες στιγμές του αγώνα

 Τα… χλατσωτά τρίποντα του Φρανσίσκο




Έκρυψαν τη μπάλα οι παίκτες του Περιστερίου | Σκοράρει ο Μπίλαν




Σε μεγάλα κέφια ο Κασελάκης με συνεχόμενα τρίποντα




Μπήκε στο παρκέ έξαλλος ο Σπανούλης | Του… απάντησε με τρίποντο ο Μωραΐτης




Έξω φρενών ο Σπανούλης | Πέταξε το πινακάκι στο παρκέ σε τάιμ άουτ




Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ελλάδα

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ