Αταμάν: «Στοχεύω να ξεπεράσω τον Ολυμπιακό, όπως έκανα με τη Φενέρ του Ομπράντοβιτς επί ημερών Εφές»

Ο Εργκίν Αταμάν θέλει, ως νέος προπονητής του Παναθηναϊκού, να βάλει τέλος στην κυριαρχία του Ολυμπιακού.

Ακόμη μία συνέντευξη γεμάτη ατάκες παραχώρησε ο νέος τεχνικός του Παναθηναϊκού, Εργκίν Αταμάν.
«Στόχος μας είναι σίγουρα να φθάσουμε στο Final 4 με τον Παναθηναϊκό, δεν μπορώ να μειώσω τον στόχο. Δεν μπορώ ότι “ο στόχος είναι τα πλέι οφ σε έναν σύλλογο, όπως είναι ο Παναθηναϊκός”», είπε χαρακτηριστικά ο Αταμάν στη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Fanatik».

«Όταν πήγα στην Εφές, είχα βάλει στο στόχαστρο τη Φενερμπαχτσέ με τον Ομπράντοβιτς. Έφτιαχνα την ομάδα .Έφτιαξα ομάδα σύμφωνα με τον ίδιο. Γιατί; Επειδή η Φενερμπαχτσέ ήταν μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη εκείνη την εποχή. Έπαιζε Final-Four κάθε χρόνο, πήρε το πρωτάθλημα στην Τουρκία. Το ίδιο ισχύει και για τον Ολυμπιακό. Η ομάδα στην οποία βασίζω την ομάδα μου είναι ο Ολυμπιακός. Αν καταφέρω να ξεπεράσω τον Ολυμπιακό, θα παίξω και στο Final-Four και θα γίνω πρωταθλητής στην Ελλάδα», επισήμανε ο Αταμάν.

Ο Αταμάν, όμως, δεν έμεινε μόνο σ’ αυτά. Αναφέρθηκε για ακόμη μία φορά στη συνάντηση με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και την ατάκα που χρησιμοποίησε ο ισχυρός άνδρας του «τριφυλλιού». Μία κουβέντα που εντυπωσίασε τον Τούρκο προπονητή.

«Στην πρώτη μου συνάντηση με τον Πρόεδρο του Παναθηναϊκού, αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο ήταν ότι ο Πρόεδρος είχε ένα μήνυμα», είπε ο Αταμάν και πρόσθεσε: «Μου είπε “Είσαι ο πιο επιτυχημένος προπονητής στην Ευρώπη τα τελευταία 4 χρόνια, αλλά υπάρχουν άλλοι 5-6 προπονητές στο επίπεδο σου. Ήρθα σε σένα για τις ηγετικές σου ικανότητες. Πρέπει να βάλουμε… φωτιά εδώ. Εδώ και δύο χρόνια δεν καταφέραμε να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό. Για αυτό χρειάζομαι κάποιον σαν εσένα. Κάνε ό,τι θες, φέρε όποιον θες στην ομάδα, έχουμε προϋπολογισμό”. Και εκεί συμφώνησα».

«Ως Τούρκος, είναι πολύ σημαντικό να σε σέβονται εκεί στην Ελλάδα. Τα δύο τελευταία κάθε χρόνο πήγαινα στην Αθήνα και μ,ε σέβονταν πολύ. Όλοι όσοι συναντούσα στο δρόμο μου έλεγαν «Έλα στον Παναθηναϊκό.» Υπάρχει απίστευτη αγάπη και προσμονή, που με ενθουσιάζει», επισήμανε ο Αταμάν.

Όσο για τις μεταγραφές, ο Αταμάν ήταν ξεκάθαρος. «Δεν έχουμε διαμορφώσει ακόμα την ομάδα, αλλά τα ονόματα είναι ξεκάθαρα. Έχουμε κάνει πρόοδο στις διαπραγματεύσεις μας με σημαντικούς παίκτες που είναι στην κορυφή της λίστας μας. Δεν υπάρχουν ακόμα υπογραφές. Ανυπομονούμε για την επόμενη εβδομάδα, ενώ έχουμε έτοιμες και τις εναλλακτικές μας. Δεν μας πιάνει πανικός. Έχουμε το μπάτζετ και Θα το αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ελλάδα

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ