Από το ηγεμονικό συμβόλαιο των 32.000.000 δολαρίων το χρόνο με τους Κινγκς στο NBA, μέσα σε μόλις 4 χρόνια, ο αγαπημένος ομογενής διεθνής μπασκετμπολίστας είναι πια παίκτης στην... Αγγλία. Με άλλα λόγια, μια φθίνουσα πορεία που στενοχωρεί...

Κώστας Κουφός: Κάποτε “βασιλιάς”, τώρα “Λονδρέζος”! Το “Αγγλος μπασκετμπολίστας”, είναι λίγο μικρότερο -κρύο- ανέκδοτο από το “μπασκτεμπολίστας στην Αγγλία”. Κι όμως. Στα 33,5 μισό του, ένας από τους καλύτερους “big men” που είχαμε τη χαρά να παίζει με την Εθνική μας ομάδα, είναι πια παίκτης των Λόντον Λάιονς. Σα να λέμε, πρώην παίκτης, με άλλα λόγια.. Και είναι κρίμα.

Ο Κουφός είδε το φως της ζωής στο Οχάιο, στις 24 Φεβρουαρίου του 1989. Και στα 19,5 του, πριν καλά καλά φτάσει τα τελικά 213 εκατοστά του ύψους του, οι Γιούτα Τζαζ τον επέλεξαν στον πρώτο γύρο του draft του 2008, ως Νο 28. Στον “μαγικό κόσμο” ο “Κόστα” έδωσε τα πάντα για να καθιερωθεί. Με πολλή σκληρή δουλειά στις προπονήσεις, κατάφερε και έγινε ένα από τα πιο τίμια “5άρια” του ΝΒΑ.

Με σταθερά πάνω από το μέτριο απόδοση και αμυντικά και επιθετικά, ο Κουφός πέρασε, μετά τους Τζαζ,  από Μινεσότα Τίμπεργουλβς, Ντένβερ Νάγκετς, Μέμφις Γκρίζλις και, το 2015, στα 26 του, έφτασε να γίνει “βασιλιάς”! Στους Σακραμέντο Κινγκς, με 686 παιχνίδια στα χέρια του ήδη τότε, ο Κουφός έκανε συμβόλαιο 132.000.000 δολαρίων για 4 χρόνια (32.000.000 το χρόνο). Για τρία χρόνια έβγαλε αυτά τα λεφτά και με το παραπάνω.

Άλλαξαν όλα μέσα στο καλοκαίρι του 2018!

Σ’ αυτό το διάστημα, έγραψε μ.ο. 20 λεπτά και 6,7 πόντους, ένανε ένα πολύ καλό δίδυμο με τον Ντε Μάρκους Κάζινς, είχε θετικό στίγμα και στα αποδυτήρια, ως “πρότυπο” για τους πιτσιρικάδες τότε, Γιώργο Παπαγιάννη και Γουίλι Κόλεϊ-Στάιν. Την αμέσως επόμενη χρονιά, ωστόσο, ξεκίνησε μια καθοδική πορεία που δε βρήκε φρένο. Στους Κινγκς τα στατιστικά του έπεσαν στο μισό των πιο πάνω αριθμών. Αλλά ως ελεύθερος δεν είχε πια ζήτηση στο NBA.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στη συνέχεια, πλήρωσε λιγότερα από 3, από τα συνολικά 6.000.000 ευρώ του διετούς συμβολαίου του. Έδωσε μαζί της μόλις 17 ματς στην Ευρωλίγκα. Και έμεινε για καιρό χωρίς ομάδα, πριν έλθει το Φεβρουάριο του 2021 στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό για μερικούς μήνες.  Από το Νοέμβριο πέρυσι, έπαιξε στην Ιγκνάιτ της NBA G League. Και τώρα είναι πια “Λονδρέζος”.

Μια φθίνουσα πορεία, δηλαδή, που στενοχωρεί όποιον αγαπάει το μπάσκετ. Χάλκινος με την Ελλάδα στο Ευρωμπάσκετ του 2009, ο “Κόστα”, μέσα στο καλοκαίρι του 2018, έδειξε να γίνεται από σέντερ χρήσιμος για κάθε ομάδα, βετεράνος που το μπάσκετ τον έχει ξεπεράσει. Κι όμως, αν και δεν είναι πια στην πρώτη του νεότητα, δεν είναι και σε ηλικία “απόσυρσης”. Και, πάντως, με βάση την ιστορία του, όχι για “μπασκετμπολίστας στην Αγγλία”…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Basketball Champions League

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ