Ξεχωρίζει από τον νικητήριο αγώνα της ΑΕΚ επί του Άρη το ρεκόρ που έγραψε για την φετινή χρονιά. Αλλά είχαμε ακόμα και άλλα ρεκόρ σε ομαδικό επίπεδο αλλά και σε ατομικό όπως μας ενημέρωσε ο ΕΣΑΚΕ. Η αναφορά του ΕΣΑΚΕ: «Το αήττητο σερί που άρχισε να «χτίζει» από την 6η αγωνιστική του περσινού Πρωταθλήματος συνεχίστηκε […]

Ξεχωρίζει από τον νικητήριο αγώνα της ΑΕΚ επί του Άρη το ρεκόρ που έγραψε για την φετινή χρονιά. Αλλά είχαμε ακόμα και άλλα ρεκόρ σε ομαδικό επίπεδο αλλά και σε ατομικό όπως μας ενημέρωσε ο ΕΣΑΚΕ.

Η αναφορά του ΕΣΑΚΕ:

«Το αήττητο σερί που άρχισε να «χτίζει» από την 6η αγωνιστική του περσινού Πρωταθλήματος συνεχίστηκε για την ΑΕΚ απέναντι στον Άρη, με την «Ένωση» να φτάνει στην επικράτηση μέσα από κάποιες αξιοσημείωτες ομαδικές επιδόσεις. Μεταξύ άλλων, «έγραψε» το μεγαλύτερο αναπάντητο σερί της φετινής Stoiximan Basket League κάνοντας ένα 16-0 στη διάρκεια της δεύτερης περιόδου.

Πιο συγκεκριμένα…

*Η ΑΕΚ «έγραψε» ένα ρεκόρ περιόδου με το σερί 16-0 που «έτρεξε» στη δεύτερη περίοδο, μετατρέποντας το 22-27, στο 38-27. Είναι το μεγαλύτερο σερί της φετινής Stoiximan Basket League αφού το προηγούμενο ήταν το 15-0 που έκανε ο Ιωνικός Hellenic Coin στο παιχνίδι με το Μεσολόγγι Baxi για την 3η αγωνιστική, μέσα από το οποίο ξέφυγε με 33-23.

*Ο Δικέφαλος κυριάρχησε μέσα στη ρακέτα παίρνοντας 22 περισσότερους πόντους από τον Άρη. Με τους 46 που σημείωσε, πλησίασε το ρεκόρ της φετινής σεζόν που κράτησε πάντως ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ με τους 48 που είχε στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

*Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου είχε για πέμπτη φορά πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, έχοντας την πρωτιά της σχετικής λίστας αφού ακολουθούν ΠΑΟΚ και Ιωνικός Hellenic Coin που είχε σε τρία παιχνίδια τους από πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων.

*Η ΑΕΚ έφτασε με άνεση στην επικράτηση παρότι είχε τρία μόνο εύστοχα τρίποντα (3/15), ισοφαρίζοντας το αρνητικό ρεκόρ της φετινής Stoiximan Basket League αφού την ίδια επίδοση είχαν ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ στην πρεμιέρα με τη Λάρισα Bread Factory και ο Άρης στο ματς της 3ης αγωνιστικής απέναντι στο Λαύριο Megabolt.

Σε ατομικό επίπεδο…

*Ο Δημήτρης Μαυροειδής με την 318η εμφάνιση του στη Stoiximan Basket League, προσπέρασε τους Γιώργο Μπαλογιάννη, Φράνκο Νάκιτς και ανέβηκε στην 39η θέση της σχετικής λίστας.

*Ο πολύπειρος σέντερ παράλληλα, κόβοντας ένα σουτ αντιπάλου του, έφτασε τις 165 τάπες καριέρας, ξεπέρασε τον Ράιαν Στακ και τον Σαμίρ Γκούντα και είναι πλέον στη 17η θέση των μπλοκέρ του επαγγελματικού Πρωταθλήματος.

*Με τα οχτώ ριμπάουντ που είχε στο σημερινό παιχνίδι -ρεκόρ περιόδου αφού είχε επτά στο ματς με το Μεσολόγγι Baxi- ο Γιόνας Ματσιούλις έγινε ο 16ος ξένος παίκτης στην ιστορία της ΑΕΚ στη Stoiximan Basket League που φτάνει τα 200.

Ρεκόρ τετραετίας για τον Άρη απ’ τον Κουζέλογλου

Ο Γιάννης Κουζέλογλου πρόσθεσε μία ακόμη πολύ καλή εμφάνιση στο ενεργητικό του, φτάνοντας για δεύτερη φορά -μετά το ματς με τον Προμηθέα- σε double-double με 13 πόντους και 12 ριμπάουντ. Έτσι έφτασε στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας τον Βασίλη Καββαδά πίσω μόνο από τον Τζέιμς Ουέμπ (3).

Εννιά από τα 12 ριμπάουντ του, ήταν αμυντικά και με αυτά ξεπέρασε τα 400 σε 122 εμφανίσεις Πρωταθλήματος.

Με αυτό το double-double ο Άρης έφτασε τα τρία -είχε ένα ο Μιλόσεβιτς κόντρα στον Ηρακλή- και είναι στη δεύτερη θέση της αντίστοιχης λίστας, πίσω από τη Λάρισα Bread Factory που έχει τέσσερα.

Ο Κουζέλογλου με το δεύτερο του double-double, έγινε ο πρώτος Έλληνας παίκτης του Άρη που το καταφέρνει μετά από τέσσερα χρόνια. Με το επόμενο θα φτάσει την επίδοση των τριών που είχε ο Βλάντο Γιάνκοβιτς στο Πρωτάθλημα της σεζόν 2016-17.

Ακόμη…

*Κλέβοντας τέσσερις φορές την μπάλα, ο Δημήτρης Φλιώνης έφτασε τα 98 κλεψίματα και έγινε ο 7ος της ιστορικής λίστας του Άρη στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος αφού ξεπέρασε τον Μιχάλη Πελεκάνο που είχε 97 στη διετία 2012-14 και τη σεζόν 2015-16.

*Ο αρχηγός του Άρη με το μοναδικό του ριμπάουντ στο ΟΑΚΑ, έγινε ο 35ος παίκτης στην ιστορία των «κιτρινόμαυρων» στη Stoiximan Basket League (από το 1992-93) που έφτασε τα 200».

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για ΑΕΚ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ