100.000.000 ευρώ που… γυαλίζουν τον πάγκο του NBA! Ακούγεται λίγο τρελό, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό. Το 2ο, το 16ο και το 20ο μεγαλύτερα συμβόλαια του πρωταθλήματος, βρίσκονται για τον ένα ή τον άλλο λόγο εκτός αγωνιστικής δραστηριότητας. Αλλά… το χρήμα πέφτει. Σε μια μαύρη τρύπα που έχει τρία ονόματα: Τζον Γουόλ, Κάιρι Ίρβινγκ […]

100.000.000 ευρώ που… γυαλίζουν τον πάγκο του NBA! Ακούγεται λίγο τρελό, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό. Το 2ο, το 16ο και το 20ο μεγαλύτερα συμβόλαια του πρωταθλήματος, βρίσκονται για τον ένα ή τον άλλο λόγο εκτός αγωνιστικής δραστηριότητας. Αλλά… το χρήμα πέφτει. Σε μια μαύρη τρύπα που έχει τρία ονόματα: Τζον Γουόλ, Κάιρι Ίρβινγκ και Μπεν Σίμονς.

Ο Γουόλ (περίπου 40.000.000 ευρώ το χρόνο) είναι ο λιγότερο υπεύθυνος για την αγωνιστική του απραξία. Στους Γουίζαρντς έβγαζε μάτια. Αλλά με τα προβλήματα τραυματισμών του να κρατούν λίγο περισσότερο από την υπομονή της ομάδας -λέγε με και αχαριστία…- τον σντάλλαξαν στους Ρόκετς για τον Γουέστμπρουκ. Παρότι δεν είχε παίξει για σχεδόν δυο χρόνια, δεν τα πήγε άσχημα στο Χιούστον. Σε 40 ματς είχε 20,6 πόντους, 6,9 ριμπάουντ και 3,2 ασίστ κατά μέσο όρο.

Ο Γουόλ θέλει να παίξει, αλλά μόνο βασικός…

Κι όμως, ενημερώθηκε ότι θα δοθεί σε ανταλλαγή και πάλι. Αλλά… ποιος να δώσει 40 “χαρτιά” για να τον πάρει; Το βρήκατε. Κανείς. Ο Γουόλ έμεινε. Και θέλει να παίξει. Αλλά βασικός, όχι πίσω από τους νεαρούς Τζέιλεν Γκριν και Κέβιν Πόρτερ, που οι Ρόκετς θέλουν να καθιερώσουν για το αύριο. Το αποτέλεσμα; Κάθεται και εισπράτει… Και το ίδιο θα συμβεί και την επόμενη σεζόν αν δε βρεθεί λύση…

Μακάρι να βρεθεί, διότι είπαμε: μάλλον συγκυριακά γυαλίζει πάγκο. Σε επίπεδο δυνατοτήτων, έστω και με κλεισμένα τα 31 του πια, δε νομίζουμε ότι μπορεί να τον αμφισβητήσει κανείς. Θα ήταν ψιλο-ιεροσυλο…

Μπενς Σίμονς: από Νο1 στο draft… πρώτος στη μεταβολή!

Ο Μπεν Σίμονς, πάλι, είναι μια διαφορετική περίπτωση. Ούτε τραυματισμοί ούτε τίποτε τέτοιο εμποδίζουν τον Αυστραλό, Νο1 του draft πριν από 5 χρόνια. Από Νο1, με τον καιρό, ο Σίμονς έγινε πρώτος… στη μεταβολή στη Φιλαδέλφεια. Αν και καλός αμυντικά, μπροστά μοιάζει ώρες ώρες να μην κρατά μπάλα, αλλά… χειροβομβίδα στα χέρια του, που πρέπει άρον άρον να την ξεφορτωθεί.

Στους ημιτελικούς της Ανατολής, απέναντι στους Χοκς είχε 9,9 πόντους, 6,3 ριμπάουντ και 8,6 ασίστ. Αλλά και… 32,7% (!) ευστοχία στις βολές.Κι αυτό στα τρία πρώτα ματς. Στα τέσσερα τελευταία είχε 7,5 πόντους με 11/24 δίποντα και 8/25 βολές. Και στην καθοριστική στιγμή του τελικού, αντί να καρφώσει, είπαμε: ξεφορτώθηκε τη “χειροβομβίδα” με πάσα.

Έφαγε πολύ κράξιμο, ζήτησε ανταλλαγή, αλλά δε βρέθηκε… αισιόδοξος να τον πάρει. Έμεινε, αλλά… πώς έμεινε. Με μηδενική όρεξη για μπάσκετ, δεν πήγε καν στην προετοιμασία. Όταν άρχισαν τα πρόστιμα, εμφανίστηκε. Αλλά με διάθεση… Μεγάλης Παρασκευής σιτς προπονήσεις. Φυσικά, κάθεται πλέον στον πάγκο -και πολύ του είναι.

Δε μοιάζει να τον πολυνοιάζει, ωστόσο. Είναι φανερό ότι την καριέρα που προοιωνιζόταν εκείνο το Νο1 στα draft του 2016, δεν θα την κάνει ποτέ. Οπότε γιατί να μην κάαααθεται; Μέχρι τα 28 του, που θα λήξει το συμβόλαιό του, έχει λαμβάνειν περίπου 110.000.000 ευρώ ακόμη. Σιγά μην κλάψει, σιγά μην… κουραστεί.

Ο τρελο-Ίρβινγκ που κάααααθεται για να μην εμβολιαστεί!

Η πιο τρελή περίπτωση των “λωτοφάγων” του NBA είναι ο Κάιρι Ίρβινγκ. Ναι. Χαιρόμαστε πολύ. Το κατέχει όσο λίγοι το άθλημα. Τι να το κάνεις όμως; Παράξενος ήταν πάντοτε. Το αποδεικνύει και το ινδιάνικο τελετουργικό με το οποίο “ξόρκισε” τα κακά πνεύματα πριν απ’ το ματς κατά της πρώην ομάδας του, τους Σέλτικς, πέρυσι τέτοιον καιρό.

Όσο ο Ίρβινγκ συμμετείχε σε φόρουμ και συζητήσεις μόνον υπέρ της… Επίπεδης Γης και άλλων τέτοιων, πολλοί δεν έδιναν ιδιαίτερη σημασία. Αλλωστε, είπαμε: παιχταράς είναι. Και οι Νετς ποντάρισαν πολλά στη συνεργασία του με τον Κέβιν Ντουράντ και τον Τζέιμς Χάρντεν. Μετά, όμως, ήλθε ο κορωνοϊός. Και τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού. Και ο 29χρονος άσος άλλαξε πίστα. Ξεσάλωσε.

Αμετακίνητος αντιεμβολιαστής δε δέχθηκε να “τρυπηθει” ούτε όταν ο εμβολιασμός έγινε υποχρεωτικός για τους αθλητές στην πολιτεία της Νέας Υόρκης. Παροπλισμένος κατ’ αυτόν τον τρόπο απ’ όλα τα εντός έδρας ματς των Νετς έγινε, σταδιακα, περιττό βάρος για την ομάδα του Μπρούκλιν. Κάθεται ούτε κάν στον πάγκο, αλλά σπίτι του και μάλλον πάει για ανταλλαγή. Εξακολουθεί και δεν εμβολιάζεται, αλλά εισπράτει 32.000.000 ευρώ το χρόνο. Κι εμείς, χάνουμε μερικές μοναδικές μπασκετικές στιγμές,  είναι η πικρή αλήθεια…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για ΝΒΑ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ