Κέρδισε την Τεράσα και στην Ισπανία κι έγινε η τρίτη ελληνική ομάδα με ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Ο φοβερός και τρομερός Απόλλων Σμύρνης άλωσε την έδρα της Τεράσα στην Ισπανία, στον δεύτερο τελικό του νεοσύστατου ευρωπαϊκού Kυπέλλου Challenger Cup, τη νίκησε αυτήν τη φορά με 18-14 και σε συνδυασμό με τη νίκη του και στο Σεράφειο (12-11) κατέκτησε το τρόπαιο.

Πρόκειται για την απόλυτη αποθέωση για έναν ιστορικό σύλλογο, που προέρχεται από τα προσφυγόπουλα της Σμύρνης, με μόλις εννιάχρονη δραστηριότητα στο πόλο.

Ο Απόλλων Σμύρνης έγινε, έτσι, η τρίτη ελληνική ομάδα που κατακτά ευρωπαϊκό Κύπελλο Ανδρών μετά τον Ολυμπιακό και τον ΝΟ Βουλιαγμένης.

Απόλυτα δικαιωμένοι οι ιδρυτές του, Γιώργος και Ζάχος Αφρουδάκης, καθώς και ο προπονητής του, Νίκος Δεληγιάννης.

Η «αμφίβια ελαφρά ταξιαρχία» ξεκίνησε εντυπωσιακά, έπαιξε εξαιρετική άμυνα, είχε πολύ καλή κυκλοφορία, υπομονή στο παιχνίδι της, ενώ όποτε χρειάστηκε… χτύπησε και στην κόντρα.

Με κορυφαίους τους ξένους Βίτσκοβιτς και Μπογκντάνοβιτς, ο Απόλλων ήταν μπροστά στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, αλλά με ξέσπασμα στο τρίτο οκτάλεπτο πήρε σημαντική διαφορά τεσσάρων γκολ 14-10 και στη συνέχεια και μέχρι το φινάλε δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στην αντίπαλό του, μέχρι το τελικό 18-14.

Οκτάλεπτα: 3-4, 4-4, 4-7, 3-3.

Τεράσα (Ντίντακ Κομπάτσο): Μότος Μάρτιν, Γουίλσον, Σάντσεθ Κάμπος, Αλαρκόν 3, Φλόρες 3, Γκαρσία, Ντελγκάδο 4, Σαμπαντέλ, Πέρεθ, Ντε Λέρα 2, Ροντρίγκεθ 1, Τσίκο 1, Σάντσεθ Σάντος.

Απόλλων Σμύρνης (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος 2, Μπογκντάνοβιτς 4, Μόκκας 2, Γωνιωτάκης, Δίπλαρος, Μπραΐμης 1, Χονδροκούκης 1, Βίτσκοβιτς 5, Γαρδίκας 1, Μυρίλος, Σολανάκης 2, Καβουσανός.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Πόλο

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ