Η 15χρονη Τσέχα τενίστρια μόλις πέρασε στην ιστορία με ένα ρεκόρ που αποδεικνύει ότι είναι από τα μεγαλύτερα, αλλά και πιο σταθερά ταλέντα στον κόσμο. Ο... Πάτρικ Μουράτογλου χαμογελάει μέχρι τ' αυτιά...

Τένις: Η Μπρέντα Φρουχβιρτόβα είναι φαινόμενο! Πριν από 3 χρόνια, το 2019, ο κόσμος του αθλήματος άρχισε δειλά δειλά να μιλάει για τις… ξανθές “αδελφές Γουίλιαμς”. Ήταν στο διάσημο τουρνουά ηλικών 12-14, Λε Πετί Ας, που έχει, μεταξύ άλλων αναδείξει και Ράφα Ναδάλ, αλλά και Μαρτίνα Χίνγκις, όταν η Μπρέντα και η Λίντα Φρουχβιρτόβα εντυπωσίασαν με τη νίκη τους στο διπλό. Το πήραν και το 2020. Κι εκείνη τη χρονιά, η Μπρέντα πήρε και το μονό. Και ο κόσμος του τένις άρχισε να… παραμιλάει.

Η Λίντα, η μεγάλη αδελφή έκλεισε την 1η Μαΐου τα 17 της χρόνια. Είναι μια αρκετά καλή τενίστρια. Αλλά όχι κάτι φοβερό. Όχι κάτι… σαν τη μικρή της αδελφή, δηλαδή. Διότι η Μπρέντα είναι ξεχωριστό ταλέντο. Στα… δίχτυα του Πάτρικ Μουράτογλου εδώ και δύο χρόνια, η μικρή Φρουχβιρτόβα, που έκλεισε τα 15 της στις 2 Απριλίου, κάνει πλέον πράγματα και θαύματα.

Η νεώτερη στην ιστορία με 5 επαγγελματικούς τίτλους ήδη…

Την περασμένη Κυριακή, έγινε, σε ηλικία 15 ετών, 4 μηνών και 21 ημερών η πιο μικρή σε ηλικία τενίστρια με πέντε επαγγελματικούς τίτλους ήδη στο παλμαρέ της! Ο τελικός στο τουρνουά του Μογκιορόντ, της Ουγγαρίας ήταν περίπατος για την Μπρέντα που δεν άφησε τη Γερμανίδα Λουίσα Μέγιερ να πάρει ανάσα. Το σκορ; Όπως φαντάζεστε, ίσως, 6-0, 6-0!

Το Μογκιορόντ, επάθλου 25.000 δολαρίων είναι ο τρίτος της σερί τίτλος και φτάνει σ’ αυτόν με ρεκόρ νικών-ηττών 15-0! Έχει περάσει εφέτος σα σίφουνας και από Ελβετία αλλά και από Σουηδία. Οι ειδικοί μιλούν για μια τενίστρια που μπορεί να αφήσει εποχή και ο Μουράτογλου… τρίβει τα χέρια του. Να πούμε εδώ ότι η Άννα Κουρνίκοβα και η Ζιστίν Ενάν έχουν κατακτήσει επαγγελματικό τίτλο ακόμη πιο νέες.

Όμως, ούτε η μία ούτε η άλλη είχαν σε τέτοια ηλικία 5 τίτλους. Η προηγούμενη τενίστρια που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο είναι η Σου Σίε, που έφτασε τον αριθμό 5 σε ηλικία 15 ετών, 8 μηνών και 14 ημερών. Το απόλυτο ρεκόρ… νεότητας, πάντως, έχει η Αμερικανίδα Κλερ Λιου που το 2015, σε ηλικία 14 ετών και 9 μηνών πήρε το τουρνουά των 10.000 στο Ορλάντο. Σήμερα, ωστόσο, είναι Νο74 στον κόσμο…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Τένις

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ