Το ελληνικό γυναικείο τέννις κάνει βήματα προόδου. Και το δρόμο δείχνουν μια 16χρονη και μια 19χρονη. Ειδικά η Σαπφώ Σακελλαρίδου, κάνει μια εντυπωσιακή πορεία με αλματώδη βελτίωση της θέσης της στην παγκόσμια κατάταξη...

Στο δρόμο της Σάκκαρη, Σαπφώ και Μιχαέλα! Στα 16 της, η Μιχαέλα Λάκη ξεκινάει τώρα στον επαγγελματικό κόσμο του τένις. Αλλά έχει όλα τα προσόντα να λάμψει τα επόμενα χρόνια. Μεγάλο ταλέντο, η Μιχαέλα (φωτό) είναι από τα πλέον υποσχόμενα ονόματα του αθλήματος στην Ελλάδα. Με τη σκληρή δουλειά που ως τώρα κάνει, η Λάκη βάζει πλώρη για να μας απασχολήσει πολύ ευχάριστα στο μέλλον.

Τρία χρόνια πιο μεγάλη, η Σαπφώ Σακελλαρίδη έχει ήδη μπει σ’ αυτόν το δρόμο. Έχει ήδη πάρει μέρος σε αρκετά τουρνουά με τα παιχίδια που έχει δώσει τη φετινή σεζόν να φτάνουν πια τα 35. Η Σαπφώ έχει 27 νίκες σ’ αυτά τα ματς. Σε χώμα, ο απολογισμός της είναι 24 – 6, ενώ σε hard court 3-2. Στο παλμαρέ της υπάρχουν ήδη και τρεις τίτλοι ITF! Ο πρώτος της ήλθε πέρυσι, όταν και έκανε ένα μεγάλο άλμα στην καριέρα της.

Την περασμένη σεζόν, στα 18 της χρόνια (γεν. 1/4/2003), η Σαπφώ Σακελλαρίδη έδωσε συνολικά 165 παιχνίδια. Και βγήκε νικήτρια από το γήπεδο στα 121 απ’ αυτά! Αυτό το ρεκόρ την έφερε να κλείσει το 2021 στο Νο 602 της WTA. Αυτό, όμως, ήταν μόνο η αρχή. Με το τωρινό της σερί και τους δύο εφετινούς τίτλους της στα τουρνουά του Καΐρου, η Σαπφώ έκανε ένα εντυπωσιακό άλμα 130 θέσεων στην κατάταξη!

Με μια σπουδαία δασκάλα-παρτενέρ στο διπλό!

Στο εφετινό τουρνουά της Αττάλειας, που ξεκίνησε για την ελληνίδα τενίστρια με σημαντική νίκη επί της Κάρολ Μονέ (Νο 279 στη WTA) με 6-2 και 6-3, η Σαπφώ μπήκε από τη θέση 472! Δυστυχώς, ωστόσο, στον επόμενο γύρο αποκλείστηκε από την Ισπανίδα Αντρέα-Λάζαρο Γκαρσία,  Νο 198 της WTA. Στην Τουρκία, όμως, η Σακελλαρίδου παίρνει μέρος και στο διπλό, με μια ξεχωριστή παρτενέρ. Η Ουγγαρέζα Τιμέα Μπάμπος έχει φτάσει στο παρελθόν στο Νο1 του κόσμου στα διπλά, αλλά και στο Νο25 του μονού. Στα διπλά, που είναι το φόρτε της,  έχει 4 Grand Slam,  δύο στην Αυστραλία (2018 και 2020) και δύο στη Γαλλία (2019 και 2020).

Η Μπάμπος αποτελεί σίγουρα μια σπουδαία καθηγήτρια-παρτενέρ για τη Σακελλαρίδη μέσα στο γήπεδο. Έχει, άλλωστε, κατακτήσει και τρεις φορές το WTA Finals. Το 2018 με παρτενέρ την Αντρέα Χλαβάτσκοβα και το 2018 και το 2019, στο πλάι της Κριστίνα Μλαντένοβιτς. Στην Αττάλεια, μαζί με τη Σακελλαρίδη απέκλεισαν στους 16 τις Ξένια Λασκούτοβα-Νιγκίνα Αμπτουραΐμοβα. Και στους “8” ήταν και πάλι νικήτριες απέναντι στις Ιαπωνίδες Σαΐγκο Γιούκινα και Σαΐγκο Ρίνα (6-2 και 6-3). Το ελληνικό τένις… πάει μπροστά!

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Τένις

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ