Απίστευτο περιστατικό με πρωταγωνιστή τον Γιανίκ Νοά.

Μια απίστευτη είδηση «έσκασε» από το χώρο του τένις. Ο Γιανίκ Νοά είναι ο πρωταγωνιστής του παράξενου περιστατικού. Είναι ο μοναδικός Γάλλος και ο πρώτος μαύρος που έχει κατακτήσει το French Open, όπως ονομάζεται το φημισμένο τουρνουά από το 1968.

Όμως πέρα από αυτή την πρωτιά, μάλλον έγινε και κάπου αλλού πρώτος. Να το πάρουμε από την αρχή… O Γιανίκ Νοά στο Ρολάν Γκαρός το 1983, θριάμβευσε όταν στον τελικό επικράτησε του Σουηδού Ματς Βιλάντερ με 3-0 σετ.

Ο 62χρονος σήμερα πρώην τενίστας κατηγορείται πως δεν έδωσε την αυθεντική ρακέτα από εκείνον τον τελικό. Τρία χρόνια αργότερα έγινε μια δημοπρασία που διοργάνωσε η μητέρα του, ως πρόεδρος της Ένωσης Care France.

Τότε ένας φανατικός συλλέκτης είχε αγοράσει τη ρακέτα για 12.000 γαλλικά φράγκα, 3.300 περίπου ευρώ. 36 χρόνια αργότερα και  στις αρχές του 2022, το δικαστήριο των Βερσαλλιών έρχεται να εξετάσει την καταγγελία του αγοραστή. Ο άνδρας υποστηρίζει ότι το πιστοποιητικό γνησιότητας, που παρουσίασε ο Νοά, ήταν ψευδές.

Ο αγοραστής αναγκάστηκε να πουλήσει την πολύτιμη γι αυτόν ρακέτα το 2017. Η γυναίκα του ήταν άρρωστη και ήλπιζε με αυτόν τον τρόπο να βρει κα΄ποια χρήματα για να καλύψει τα ιατρικά έξοδα. Σκεφτόταν πως θα μπορούσε να ανοίξει τη δημοπρασία στα 8.000 ευρώ. Τελικά σύμφωνα με τον ειδικό που εξέτασε το αντικείμενο, η ρακέτα που είχε αγοράσει δεν είχε χρησιμοποιηθεί καν από τον Νοά στη δεκαπενθήμερη διάρκεια του Roland Garros.

O 62χρονος ζει μόνιμα στη χώρα καταγωγής του, το Καμερούν. Μάλιστα,  δεν έδωσε το «παρών» στο δικαστήριο για την εξέταση της καταγγελίας. Ο ενάγων ζητά αποζημίωση δεκάδων χιλιάδων ευρώ για ηθική βλάβη, για σύνταξη ψευδούς εγγράφου και αποζημίωση αγοράς. «Όπως συμβαίνει συχνά σε διαδικασίες που στοχεύουν δημόσια πρόσωπα, η δράση είναι εμπορική και ευκαιριακή» υποστήριξε ο δικηγόρος του Νοά. Το δικαστήριο πρόκειται να εκδώσει την ετυμηγορία του στις 2 Απριλίου.

 

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Τένις

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ