Η Ρουμάνα τενίστρια βρέθηκε να έχει κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Η Σιμόνα Χάλεπ, νούμερο 9 στην παγκόσμια κατάταξη, πιάστηκε ντοπαρισμένη και αποκλείστηκε από κάθε αθλητική δραστηριότητα.

Η 31χρονη τενίστρια, πρώην Νο 1 στον κόσμο και κάτοχος δύο γκραν σλαμ, βρέθηκε να έχει κάνει χρήση της απαγορευμένης ουσίας ροξαδουστάτης.

Το δείγμα δόθηκε κατά τη διάρκεια του Αμερικανικού Όπεν, πριν από περίπου ένα μήνα.

Μετά και την επανεξέταση του δείγματος ο Παγκόσμιος Οργανισμός Ακεραιότητας στο τένις ανακοίνωσε τον αποκλεισμό της, αν και η Ρουμάνα είχε ήδη γνωστοποιήσει πως δεν θα αγωνιστεί σε άλλο ματς έως το τέλος της φετινής σεζόν προκειμένου να υποβληθεί σε επέμβαση στη μύτη.

Η ίδια αρνήθηκε πως πήρε εν γνώσει της απαγορευμένη ουσία: «Τώρα, ξεκινάει ο πιο δύσκολος αγώνας της ζωής μου: μία μάχη για την αλήθεια.

Έχω ειδοποιηθεί ότι βγήκα θετική σε μια ουσία που ονομάζεται ροξαδουστάτη σε εξαιρετικά χαμηλή ποσότητα, η οποία ήταν το μεγαλύτερο σοκ της ζωής μου.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας μου, η ιδέα να παραβιάσω τους κανόνες δεν πέρασε ούτε μία φορά από το μυαλό μου, μια και είναι ολοκληρωτικά αντίθετη με όλες τις αρχές που μάθει.

Αντιμετωπίζοντας μια τέτοια άδικη κατάσταση, νιώθω εντελώς μπερδεμένη και προδομένη.

Θα αγωνιστώ μέχρι το τέλος για να αποδείξω ότι ποτέ δεν πήρα εν γνώσει μου καμία απαγορευμένη ουσία και πιστεύω ότι αργά ή γρήγορα θα αποδειχθεί η αλήθεια.

Δεν έχει να κάνει με τους τίτλους ή τα χρήματα. Έχει να κάνει με την τιμή και την ιστορία αγάπης που έχω αναπτύξει με το τένις τα τελευταία 25 χρόνια».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Simona Halep (@simonahalep)

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Τένις

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ