Ο νεώτερος, πλέον, Νο1 στον κόσμο όλων των εποχών είναι μια από τις πιο ενθουσιώδεις παρουσίες στα γήπεδα του τένις. Αυθόρμητος, συμπαθής στην κερκίδα, αλλά και φοβερά ώριμος στο παιχνίδι του, σπάει ήδη μυθικά ρεκόρ. Και είναι ακόμη στην αρχή!

Κάρλος (Αλκαράθ) το… Τσακάλι των κορτς! Ο πλέον διαβόητος “Κάρλος” είναι, φυσικά, ο Ίλιτς Ραμίρες Σάντσεζ, που ως “Τσακάλι” ήταν ο πλέον καταζητούμενος πολιτικός τρομοκράτης 20ού αιώνα. Στυγνός εκτελεστής για κάποιος, ήρωας για κάποιους άλλους, ο Σάντσεζ, που κλείνει τα 73 του σε λίγες εβδομάδες είναι στη φυλακή, στη Γαλλία, από το 1994. Και… θα παραμείνει εκεί για πάντα. Αντίθετα, ο Κάρλος… Το Τσακάλι των κόρτς, ο Αλκαράθ, δηλαδή, έκλεισε τα 19 του στις 5 Μαΐου. Αλλά ήδη… τρομοκρατεί τους αντιπάλους του. Και μάλλον θα το κάνει για πολλά χρόνια ακόμη, αφού, μετά τη νίκη του στο US Open είναι πια ο νεώτερος σ’ αυτή τη θέση όλων των εποχών.


Για τον Αλκαράθ σας είχαμε… ενημερώσει εγκαίρως, ότι πρόκειται για φαινόμενο. Και μάλιστα όχι προδιαγραφών… διάττοντος αστέρα, αλλά με γερές βάσεις και εχέγγυα να παραμείνει στην κορυφή για καιρό. Συλλέκτης τίτλων από την εποχή που αγωνιζόταν στις τζούνιορ κατηγορίες, ο Κάρλος ξεπέρασε τον Ράφα Ναδάλ και είναι, πλέον, Νο1 σε ηλικία-ρεκόρ, 19 ετών, 4 μηνών και 6 ημερών. Και το κατάφερε μετά από μια σειρά επικών εμφανίσεων στις ΗΠΑ.

Ένα φοβερό τουρνουά και μια δίκαιη πρωτιά!

Ο Αλκαράθ έφτασε στον τελικό μετά από 3 νίκες που πήγαν στα 5 σετ, απέναντι σε Μαρίν Τσίλιτς, Γιανίκ Σίνερ (το ματς τέλειωσε στις… τρεις παρά δέκα το πρωί!) και Φράνσις Τιαφό. Παρά τη δεδομένη κούρασή του, ήταν σπουδαίος και στον τελικό με τον Κάσπερ Ρουντ. Και ο τίτλος -όπως και η Νο1 θέση στον κόσμο- έγιναν δικοί του μ’ ένα εντυπωσιακό 3-1 σετ (6-4, 2-6, 7-6, 6-3). Ο Ισπανός είχει στο ματς 14 άσους και 55 winner και έδειξε ότι είναι μια τενιστική δύναμη πυρός εκφοβιστική για κάθε αντίπαλο.

Πέρυσι, περίπου τέτοιον καιρό, άλλωστε, το… Τσακάλι από τη Μουρθία ήταν Νο55 στον κόσμο. Όταν τον ρώτησαν, όμως, μετά το Φλάσινγκ Μέντοουζ ποιος είναι ο στόχος του στο τένις, ήταν ξεκάθαρος: “Να κερδίσω ένα Γκραντ Σλαμ και να γίνω Νο1 του κόσμου”. Το χαμόγελο που έσκασε στο εφηβικό του πρόσωπο τότε, έδειχνε ότι ακόμη το είχε ως όνειρο. Αλλά με ρεκόρ 51-9 και 9-4 νίκες επί παικτών του Top 10 μέσα στο 2022, το όνειρο βγαίνει αληθινό, με τον Κάρλος να το αξίζει 100%!

Ένα πρώην… “μακαρόνι”, έτοιμο για πολύ σπουδαία πράγματα…

Τενίστας που “ζει” το παιχνίδι, καθόλου “ρομπότ”, αλλά πολύ ανθρώπινος, ο Αλκαράθ έχει, εκτός από τίτλους, κατακτήσει και το παγκόσμιο τενιστικό κοινό. Είναι από τους πλέον αγαπητούς παίκτες της κερκίδας. Και… εκεί έτρεξε για να πανηγυρίσει και την επιτυχία του US Open. Με φίλους, συγγενείς και, φυσικά, τον εμβληματικό του κόουτς και παλιό Νο1 του κόσμου, Χουάν Κάρλος Φερέρο. “Όταν τον πρωτοπήρα για προπόνηση”, έχει πει ο Φερέρο, “του έβγαλα το παρατσούκλι ”μακαρόνι”! Τόσο αδύνατος ήταν”.


Το… “μακαρόνι”, όμως, έγινε στα χέρια του ένας τενίστας αθλητικός όσο και ευφυής, ταλαντούχος όσο και “δουλεμένος”, έφηβος ως προς το συναίσθημα με το οποιο προσεγγίζει τα ματς, αλλά και ώριμος στο παιχνίδι του σα να είναι 25άρης και βάλε. Σπάει ρεκόρ, του… αρέσει και, πολύ βασικό κι αυτό, αρέσει και στον κόσμο που τον παρακολουθεί. Και περιμένει πώς και πώς να δει τι άλλο θα καταφέρει αυτό το χαμογελαστό… Τσακάλι των κορτς.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Τένις

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ