Η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι, από τις ακτίνες του ήλιου στον ναό της Ηρας στην Αρχαία Ολυμπία, λίκνο των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων. Παρόντες, ήταν η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, εκπρόσωποι της ελληνικής. Και της κινέζικης Ολυμπιακής Επιτροπής και διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι. Για δεύτερη […]

Η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι, από τις ακτίνες του ήλιου στον ναό της Ηρας στην Αρχαία Ολυμπία, λίκνο των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων.

Παρόντες, ήταν η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, εκπρόσωποι της ελληνικής. Και της κινέζικης Ολυμπιακής Επιτροπής και διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι.

Για δεύτερη διαδοχική (σ.σ. προηγήθηκε η Αφή της Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο) και τρίτη στην Ιστορία των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, η παραδοσιακή Τελετή διεξήχθη χωρίς την παρουσία θεατών. Η πρώτη φορά, συνέβη το 1984. Όταν η Ελλάδα θέλησε με τον τρόπο αυτόν, να διαμαρτυρηθεί για τον εμπορικό χαρακτήρα των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λος Άντζελες.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρέστη σήμερα στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας των ΧΧΙV Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «Πεκίνο 2022» στο Στάδιο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Πρωθιέρεια ήταν η Ξανθή Γεωργίου και χορογράφος η Άρτεμις Ιγνατίου. Πρώτος λαμπαδηδρόμος ήταν ο χιονοδρόμος Γιάννης Αντωνίου ενώ η λαμπαδηδρομία θα ολοκληρωθεί με τον Βασίλη Παπαβασιλείου.

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ