Παγκόσμιο ρεκόρ από τον Στίβεν Μοκόκα.

Οι 25 βαθμοί Κελσίου δεν πτόησαν τον Στίβεν Μοκόκα. Ο 37χρονος που αγωνίζεται για πάνω από μια δεκαετία στον μαραθώνιο αποφάσισε να κάνει ντεμπούτο στα 50 χλμ. Νομίζουμε ούτε και ο ίδιος δεν θα περίμενα τέτοια αρχή!

Ο Νοτιοαφρικάνος αθλητής του στίβου έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ στα 50χλμ. σε δημόσιο δρόμο με χρόνο 2:40.13. Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Πορτ Ελίζαμπεθ. Ο Στίβεν Μοκόκα έτρεξε για πρώτη φορά την απόσταση και πέρασε στα μισά σε 1:21.02. Δεύτερος ήταν ο Τέτε Ντιγιάνα σε 2:44.08 και τρίτος ο Έντουαρντ Μοθίμπι σε 2:45.27.

Με αυτή την επίδοση ο 37χρονος έσπασε το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ. Το κατείχε ο Αιθίοπας Κετέμα Νεγκάσα με 2:42.07 από πέρσι στον ίδιο αγώνα. Ο Νοτιοαφρικάνος μετά τον τερματισμό και με ένα τεράστιο χαμόγελο δήλωσε: «Είμαι κουρασμένος. Ήταν ένας μεγάλος αγώνας και δεν γνωρίζω πως θα αισθάνομαι αργότερα, αλλά το ευχαριστήθηκα».

Να σημειώσουμε εδώ ότι στις γυναίκες το επίσημο παγκόσμιο ρεκόρ το κατέχει η Νοτιοαφρικανή Ίρβετ βαν Ζιλ με 3:04.24 στον ίδιο αγώνα το 2021.

Την Κυριακή η Έιμελγουορκ Φικάντου Μπόσο από την Αιθιοπία έφθασε πολύ κοντά αφού τερμάτισε σε 3:04.58. Δεύτερη ήταν η Κενυάτισσα Σέλμιθ Μουριούκι με 3:08.30 και τρίτη η Νοτιοαφρικανή βαν Ζιλ με 3:13.23.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Records & Statistics

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Στίβος

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ