Μεγάλη αίσθηση προκάλεσε η καταδίκη του πρώην πρόεδρου της Ολυμπιακής Επιτροπής της Βραζιλίας, Κάρλος Αρτούρ Νούζμαν. Ο ισχυρός άνδρας τιμωρήθηκε  σε φυλάκιση 30 ετών, 11 μηνών και οκτώ ημερών. Καταδικάστηκε για τη δωροδοκία για την επιλογή του Ρίο ντε Τζανέιρο ως τόπου διεξαγωγής των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του 2016. . Το δικαστήριο του Ρίο τον βρήκε ένοχο […]

Μεγάλη αίσθηση προκάλεσε η καταδίκη του πρώην πρόεδρου της Ολυμπιακής Επιτροπής της Βραζιλίας, Κάρλος Αρτούρ Νούζμαν. Ο ισχυρός άνδρας τιμωρήθηκε  σε φυλάκιση 30 ετών, 11 μηνών και οκτώ ημερών. Καταδικάστηκε για τη δωροδοκία για την επιλογή του Ρίο ντε Τζανέιρο ως τόπου διεξαγωγής των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του 2016.
.
Το δικαστήριο του Ρίο τον βρήκε ένοχο για τα εγκλήματα της διαφθοράς, της εγκληματικής οργάνωσης. Αλλά και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της συναλλαγματικής διαφυγής.
.
Βέβαια δεν ήταν μόνος του ο Νούζμαν. Μαζί του καταδικάστηκαν ο πρώην CEO του Ρίο 2016, Λεονάρντο Γκρίνερ (13 χρόνια και 10 μήνες). Όπως επίσης και ο πρώην κυβερνήτης του Ρίο ντε Τζανέιρο Σέρτζιο Καμπράλ (10 χρόνια και οκτώ μήνες). Βρίσκεται ήδη στη φυλακή για άλλες κατηγορίες.
.
Ο καταδικασμένος παράγοντας είχε συλληφθεί τον Οκτώβριο του 2017 με την κατηγορία ότι έπαιξε κεντρικό ρόλο στην αποστολή του ποσού των δύο εκατ. δολαρίων στον Σενεγαλέζο Λαμίν Ντιακ, πρώην μέλος της ΔΟΕ, ο οποίος στη συνέχεια μετέφερε ορισμένο αριθμό ψήφων για το Ρίο.
.
Με αυτόν τον τρόπο, η πόλη της Βραζιλίας υπερίσχυσε των αντιπάλων της στη διεκδίκηση της διοργάνωσης (Σικάγο, Μαδρίτη, Τόκιο) κι έγινε η πρώτη χώρα διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων στη Νότια Αμερική.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Παραολυμπιακά Αθλήματα

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Υπόλοιπα Αθλήματα

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ