Ντάλας: Καουμπόις… χωρίς άλογα και cows! Θα πείτε. Τι σόι καουμπόις είναι αν δεν έχουν ούτε το ένα ούτε το άλλο. Ακριβώς αυτό αναρωτιούνται και οι φίλοι της ομάδας -και είναι πάρα πολλοί: Πώς ακριβώς γίνεται να έχεις την πιο ακριβή ομάδα στην πιο ακριβή διοργάνωση του πλανήτη και να έχεις τόσα χρόνια να δεις […]

Ντάλας: Καουμπόις… χωρίς άλογα και cows! Θα πείτε. Τι σόι καουμπόις είναι αν δεν έχουν ούτε το ένα ούτε το άλλο. Ακριβώς αυτό αναρωτιούνται και οι φίλοι της ομάδας -και είναι πάρα πολλοί: Πώς ακριβώς γίνεται να έχεις την πιο ακριβή ομάδα στην πιο ακριβή διοργάνωση του πλανήτη και να έχεις τόσα χρόνια να δεις τίτλο;

Πέρυσι, που δεν επηρρεάστηκε από την πανδημία, η NFL τζιράρισε στις ΗΠΑ σχεδόν 9 δισ. ευρώ. Η προσεχής σεζόν αναμένεται να ξεπεράσει τα 10,5. Και οι Ντάλας Καουμπόις είναι μακράν η ακριβότερη ομάδα του. Για την ακρίβεια, η ακριβότερη ομάδα οποιουδήποτε σπορ στον κόσμο!

Οι Καουμπόις αποτιμώνται από το Forbes στα 5.7 δισ. δολάρια. Εδώ και πέντε χρόνια είναι πρώτοι στη σχετική λίστα του περιοδικού. Οι Γιάνκις, στη Major League Baseball, ακολουθούν στα 5.25. Οι Νικς, στο NBA, στα 5 δις. Και 300.000.000 δολάρια πιο κάτω αποτιμώνται από η Μπαρτσελόνα, στα 4.76 δισ και η Ρεάλ στα 4.75.

1 δισ πιο “φτηνή” η επόμενη ομάδα του NFL!

Η επόμενη ομάδα του αμερικανικού φούτμπολ που βρίσκεται (8η) στη λίστα, είναι οι Νιου ίνγκλαντ Πάτριοτς, με αξία 4,4 δισ. δολάρια. Δηλαδή πάνω από 1 δισ. πιο “φτηνή” από την ομάδα του Ντάλας. Οι περσινοί φιναλίστ του Σούπερ Μπόουλ, και προπερσινοί πρωταθλητές, Κάνσας Σίτι Τσιφς αποτιμώνται σε λιγότερα από τα μισά των Καουμπόις: “Μόλις” 2.5 δισ.

Κι όσο για την ομάδα που τους πέταξε έξω και από τη διεκδίκηση και του φετινού Σούπερ Μπόουλ, τους Σαν Φραντσίσκο 49ers αποτιμώνται στα 3,8 δισ. δολάρια. Μαζί με τους Κλίβελαντ Μπράουνς, την 50η ομάδα της λίστας (2.35 δισ.) μόλις ξεπερνούν την αξία των Καουμπόις κατά 400.000.000 δολάρια.

Ούτε τίτλοι, ούτε αξιομνημόνευτες σεζόν…

Το ηθικό δίδαγμα θα το έχετε ως τώρα αντιληφθεί. Το χρήμα δε φέρνει την ευτυχία. Αλλά ούτε και τίτλους φέρνει. Το χειρότερο, για μια ομάδα που κατέκτησε τρία Σούπερ Μπόουλ σε οκτώ τελικούς τη δεκαετία του ’90 (1992, ΄93 και ’95), είναι ότι δε φέρνει καν αξιομνημόνευτες σεζόν.

Εδώ και 26 χρόνια, έχουν να θυμούνται μόνο 11 περάσματα στην post-season, αλλά κι εκεί μόλις 4 φορές πέρασαν στην επόμενη αναμέτρηση, για να αποκλειστούν και πάλι. Εφέτος έφτασαν κοντά στην “πηγή” με καλό ρεκόρ: 12-5. Αλλά απέναντι στους 49ers “κατάφεραν” στην 3η περίοδο να κάνουν 14 (!) πέναλτι και να μείνουν πίσω 23-7!

Ο κουόρτερμπακ Ντακ Πρέσκοτ σπατάλησε και την τελευταία ευκαιρία ανατροπής, στο τέλος, προτιμώντας να κάνει κούρσα ο ίδιος, αντί πάσα στην περιοχή σκοραρίσματος. Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Καθ’ οδόν για τα αποδυτήρια παίκτες και προπονητής δέχθηκαν ηχηρές αποδοκιμασίες. Έφυγαν και κάποια χοτ-ντογκ, μιλκσέικ και όλα τα υπόλοιπα που συνοδεύουν την παρακολούθηση του παιχνιδιού στις ΗΠΑ… Έπεσαν και ψιλές μεταξύ οπαδών…

https://www.youtube.com/watch?v=bUkOT6dHHNI

Όλα δείχνουν ότι η επόμενη κίνηση της ομάδας θα είναι η απόλυση του προπονητή Μάικ Μακάρθι. Αλλά αυτό δύσκολα θα αποτελέσει τη λύση. Ο Μακάρθι είναι ο 6ος προπονητής που αλλάζουν μετά τον τελευταίο τίτλο, με τον Μπάρι Σουίτσερ στο τιμόνι. Το πρόβλημα δε μοιάζει να είναι εκεί. Κινείται μεταξύ… βασκανίας (ναι: στο NFL οι προλήψεις δίνουν και παίρνουν), ψυχολογίας ή και… ψυχιατρικής, ακόμη. Σίγουρα, πάντως, δε βρίσκεται στο πορτοφόλι τους…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για NFL

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ