Οι ιστορικοί "Redskins" έπρεπε να αλλάξουν όνομα. Δε μπορούσαν πια να λέγονται, ακόμη, "Ομάδα της Ουάσινγκτον". Αυτό που ανακοίνωσαν ως νέο, όμως, το Commanders έχει, προς το παρόν "ρίξει" το ίντερνετ. Και όχι για καλό...

NFL: Χαμός με τους “Ερθρόδερμους” που έγιναν… Commanders! OK. Έπρεπε να βρουν νέο όνομα. Είναι, στο κάτω κάτω, η ομάδα της πρωτεύουσας των ΗΠΑ. Και το 5ο μεγαλύτερο franchise του NFL σύμφωνα με το Forbes. Η καθαρή αξία τους φτάνει τα 4,2 δισ. δολάρια. Και για όλους αυτούς τους λόγους -και άλλους πολλούς- το όνομα Redskins που τους συνόδευε επί 88 χρόνια, ήταν απαραίτητο να αλλάξει.

Τα γεγονότα που ακολούθησαν τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό της Μινεάπολις το Μάιο του 2020, άλλαξαν πολλά στις ΗΠΑ. Τουλάχιστον… κατ’ όνομα. Κι έτσι, το “Redskins” -δικαίως- μπήκε στο στόχαστρο, ως ρατσιστικό. Παραδοσιακή η όχι έκφραση, το “Ερυθρόδερμοι” δεν παύει να είναι ένας χαρακτηρισμός σχετικός με την απόχρωση της επιδερμίδας μιας φυλής.

Τα έχουμε ξαναπεί. Το NFL είναι μια πελώρια μπίζνα που συχνά πυκνά κατηγορείται για ρατσισμό. Τέτοια πράγματα έχει αρχίσει και τα παίρνει σοβαρά. Και ειδικά αν αφορούν την πρωτεύουσα. Μετά από 18 μήνες προβληματισμού, λοιπόν, η ομάδα της Ουάσιγκτον, που ως τώρα έπαιζε απλώς ως… “Ομάδα της Ουάσινγκτον”, αποφάσισε. Το νέο της όνομα είναι Commanders.

Το βίντεο της παρουσίασης του νέου ονόματος…


Προσέξτε τώρα. Κατ΄αρχάς το “Commanders” θυμίζει σε πολλούς -τρέχα γύρευε τώρα, αλλά για τις ΗΠΑ μιλάμε- το “χαϊδευτικό” για τους κουμουνιστές “commies”. Έπειτα, το βίντεο, αλλά και το όνομα έχει το κάτι τις το… στρατιωτικό και αυταρχικό του, έτσι δεν είναι; Ε, βάλτε και ότι το νέο λόγο της ομάδας είναι απλώς ένα W σε μια, παραδοδσιακά, μπορντό και χρυσή στολή και έχετε… το χαμό που ακολούθησε. Στο twitter έγινε πάρτι!

Και το πάρτι στα σόσιαλ αρχίζει…

Πρώτα απ’ όλα, πολλοί θυμήθηκαν ότι Commanders είχε και το... Ιππτικό που εξολόθρευε τους “Ερυθρόδερμους”.


Άλλοι, είπαμε, έμπλεξαν το Commanders με το commies κι έκαναν τη δική τους πρόταση για το νέο logo:

Όπως είπαμε, πολλοί σχολίασαν και το μιλιταριστικό του θέματος, σε σχέση και με το σήμα που φαίνεται να δείχνει μια κόμπρα.

Και βέβαια, κάποιοι δεν άντεξαν να μην παρομοιάσουν το W με σήμα σε στολή υπερήρωα σε κόμικ.

Commanders στο όνομα. Αλλά στην πράξη;

Φυσικά, η πλάκα στο Twitter δεν είναι παρά η μία όψη του νομίσματος. Μετά από τόσον καιρό, τόσα χρήματα, αλλά και τόσες διαβουλεύσεις, η αλήθεια είναι ότι εκ πρώτης όψεως το νέο όνομα και το νέο λόγκο μοιάζουν με επικά fails. Και πάντως σίγουρα όχι το καλύτερο από σχεδόν 1.000 που είχαν, λέει, πέσει στο τραπέζι. Αλλά η προσφορά δημιουργεί τη δική της ζήτηση.

Μετά από κάποιους μήνες “βομβαρδισμού” από τα media, και το όνομα και το σήμα μια χαρά θα φαίνονται σε όλους. (Εντάξει. Όχι σε όλους, διότι, εδώ που τα λέμε, όντως, πλήρης αποτυχία είναι το νέο όνομα εάν ήθελε να αποσυνδέσει το franchise από πολιτικώς μη ορθά πράγματα και καταστάσεις).

Το αγωνιστικό ζήτημα, πάλι, ίσως βρει λύση μόνο εάν το Commanders γίνει… Winners. Από τον τίτλο τους του 1991 έως και εφέτος, οι… Commanders δεν έχουν κουμαντάρει ούτε καν δεύτερο γύρο στην post-season. Όπου έχουν βρεθεί, όλες κι όλες, μόλις εφτά φορές. Υπό αυτή την έννοια, λοιπόν, εάν το νέο όνομα-λόγκο οδηγήσει και σε συνολική αναγέννηση, έχει καλώς. Αλλιώς, το πιο επιτυχμένο tweet μάλλον θα αποδειχθεί αυτό που παρομοιάζει το νέο σήμα με… χαρτόνι για να κουβαλήσεις τάκος…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για NFL

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Αθλητικές Ιστορίες

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ