Γιος ενός παλιού γνώριμου του ελληνικού μπάσκετ και γεννημένος στην Κρήτη, ο Κάιλ είναι από τα πιο hot ονόματα του επερχόμενου draft και ετοιμάζεται να κάνει όνομα στο ακριβότερο παιχνίδι στον πλανήτη.

Έτοιμος να λάμψει στο NFL ο… Χαμιλτονάκης! Πίσω στο 1988, ο Ντέρικ Χάμιλτον άκουσε το όνομα του στον τρίτο γύρω των draft του NBA για τους Νιού Τζέρσεϊ Νετς. Δεν ήταν όμως γραφτό να κάνει καριέρα στο “μαγικό κόσμο”. Δεν έκανε ποτέ συμβόλαιο και, έτσι, πήρε το δρόμο για αλλού. Έπαιξε σε Χάποελ Τελ Αβίβ και Καρθαγένα, ήλθε στην Ελλάδα για την ΑΕΚ, τον Απόλλωνα Πάτρας και τον Σπόρτινγκ (3ος σκόρερ στο πρωτάθημα με 600 πόντους το 1994) Πήγε Φιλιππίνες (!), ξανά Ισραήλ, αλλά και Ρωσία… Το 2000-1, έπαιξε για το Ηράκλειο. Και εκεί, στις 16 Μαρτίου του 2001 ήλθε στη ζωή  ο γιος του, Κάιλ.

Το 2003, ο Ντέρικ κρέμασε τα παπούτσια του και πήγε πίσω στις ΗΠΑ, στην Ατλάντα. Ο Κάιλ έχει κι αυτός το DNA του αθλητή. Όχι, όμως για την… “πορτοκαλί με τα σπυριά”, αλλά για την καφέ, πεπονοειδή (και πάντα με σπυριά), αυτή του NFL. Με μπόι 1μ93 και βάρος 100 κιλά, ο Κάιλ… Χαμιλτονάκης πρωτοέπαιξε football για το Λύκειο Μάριστ, της Τζόρτζια. Και, μετά, για το περίφημο Νοτρ Νταμ, της Ιντιάνα.

Οι “Μαχητές Ιρλανδοί”, όπως είναι το όνομα όλων των κολλεγιακών ομάδων του Νοτρ Νταμ, είναι από τις πλέον αξιόλογες ομάδες και στο football και στο μπάσκετ. Και αθλητές από τις τάξεις τους κάνουν πολύ συχνά μεγάλη καριέρα, ειδικά στο NFL αλλά και στο NBA. Και ο επόμενος που ετοιμάζεται να αναδείξει το Πανεπιστήμιο, είναι ο Κάιλ.

Έτοιμος να ακούσει το όνομα του στο draft

Ο Χάμιλτον τζούνιορ παίζει safety, μια θέση στην άμυνα που δεν είναι και τόσο “λαμπερή” όσο αυτή του quarterback ή των επιθετικών. Είναι ωστόσο μια πολύ κρίσιμη θέση από άποψη τακτικής και οι καλοί παίκτες εκεί είναι περιζήτητοι. Και ο Κάιλ έχει δώσει ως τώρα εξαιρετικά δείγματα γραφής. Μάλιστα, πολλοί λένε ότι εάν δεν έπαιζε στη συγκεκριμένη θέση μπορεί να ήταν και Νο1 του ντραφτ του NFL, που γίνεται στα τέλη Απριλίου στο Λας Βέγκας.


Οι αναλυτές του NFL, που είναι η μεγαλύτερη από άποψη τζίρου αθλητική διοργάνωση στον πλανήτη, υπολογίζουν ότι ο Κάιλ θα βρει θέση μεταξύ 8 και 11 στο draft. Και, σε κάθε περίπτωση, όλοι συμφωνούν ότι ο 21χρονος, που βέβαια έχει και ελληνική υπηκοότητα, αφού γεννήθηκε στην Κρήτη, είναι από τα μεγαλύτερα ταλέντα αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για NFL

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ