«Έπιασε» το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 η Ελληνίδα κολυμβήτρια.

Η Άννα Ντουντουνάκη «έκλεισε» θέση για το Παρίσι, καθώς «έπιασε» το όριο της συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Η Χανιώτισσα πρωταθλήτρια, στο μίτινγκ «Sette Colli» της Ρώμης, τερμάτισε τρίτη στον τελικό των 100μ. πεταλούδα με 57.75 κι «έπιασε» το υψηλό όριο της διεθνούς ομοσπονδίας για το Παρίσι (57.92).

Πλέον, χωρίς το άγχος αυτό, θα επικεντρωθεί στην προσπάθεια για διάκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Φουκουόκα, τον Ιούλιο.

Όπως, άλλωστε, ανέφερε: «Είμαι πολύ χαρούμενη με το αποτέλεσμα, δεν το περίμενα γιατί είχα πρόβλημα.

Ήταν μια δύσκολη διετία, είμαι πολύ ικανοποιημένη».

Νικήτρια της κούρσας ήταν η Λουίζ Χάνσον από τη Σουηδία με 57.25 και δεύτερη η Αντζελίνα Κέλερ από τη Γερμανία με 57.65.

Στον τελικό μετείχε και η Γεωργία Δαμασιώτη, η οποία τερμάτισε όγδοη με 59.08.

Η Ντουντουνάκη έχει λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2016 στο Ρίο της Βραζιλίας και 2021 στο Τόκιο, όπου με πανελλήνιο ρεκόρ 57.25 έμεινε 9η στη συνολική κατάταξη και έχασε για χιλιοστά τη πρόκρισή της στον μεγάλο τελικό.

Έγινε η δεύτερη συμμετοχή που προκρίνεται από τον χώρο της κολύμβησης μετά τον Απόστολο Χρήστου που πήρε το εισιτήριο από το φετινό διεθνές μίτινγκ «Ακρόπολις» (στα 100μ. ύπτιο).

Ο 27χρονος πρωταθλητής Ευρώπης αγωνίστηκε στον τελικό στα 50μ. ύπτιο, όπου κατέλαβε τη δεύτερη θέση με 24.92, πίσω από τον μεγάλο αντίπαλό του, τον Ιταλό Τόμας Τσεκόν, που νίκησε με 24.69:

«Ήταν ένας καλός αγώνας, δύσκολος και πολύ ανταγωνιστικός. Ήταν μια καλή εμπειρία πριν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ιαπωνία. Είναι χαρά που βρίσκομαι εδώ στη Ρώμη», επεσήμανε.

Για το Παρίσι 2024 έχουν ακόμα προκριθεί η Άννα Κορακάκη και η Χριστίνα Μόσχη από τη σκοποβολή και η Αντιγώνη Ντρισμπιώτη από τον στίβο.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Κολύμβηση

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ