Συγκλονίζει η Κάστερ Σεμένια με τις αποκαλύψεις της.

Η δύο φορές Ολυμπιονίκης των 800 μέτρων Κάστερ Σεμένια, πάσχει από υπερανδρογονισμό, που χαρακτηρίζεται από υψηλότερα από τα συνηθισμένα επίπεδα τεστοστερόνης, μια ορμόνη που αυξάνει τη μυϊκή μάζα και τη δύναμη και την ικανότητα του σώματος να χρησιμοποιεί οξυγόνο.

Η Νοτιοαφρικανή δρομέας μεσαίων αποστάσεων σε συνέντευξή της στο Real Sports του HBO ήταν αποκαλυπτική και είπε ότι προσφέρθηκε να δείξει τον κόλπο της στους υπεύθυνους στίβου όταν ήταν 18 ετών για να αποδείξει ότι ήταν γυναίκα.

Η 31χρονη αθλήτρια, μάγεψε τα πλήθη το 2019 όταν κέρδισε τον παγκόσμιο τίτλο στα 800 μέτρα γυναικών με εκπληκτική διαφορά λίγες ώρες. Κατόπιν το κυβερνών σώμα του στίβου είπε ότι θα υποβληθεί σε τεστ επαλήθευσης φύλου.

«Νόμιζαν ότι είχα ανδρικά γεννητικά όργανα, πιθανότατα». Τους είπα: “Είναι μια χαρά. Είμαι γυναίκα, δεν με νοιάζει. Αν θέλεις να δεις ότι είμαι γυναίκα, θα σου δείξω τον κόλπο μου. Εντάξει;”», ήταν τα αρχικά λόγια της Νοτιοαφρικανής δρομέα.

Τα τεστ φύλου στην αθλήτρια από την χώρα της Αφρικής έδειξαν ότι η δρομέας δεν είχε μήτρα ή ωοθήκες, αλλά ότι είχε εσωτερικούς όρχεις, τα ανδρικά σεξουαλικά όργανα που παράγουν τεστοστερόνη και τα επίπεδα της ορμόνης της ήταν τριπλάσια από αυτά μιας γυναίκας.

“Με έκανε να αρρωστήσω, με έκανε να πάρω βάρος, κρίσεις πανικού, δεν ξέρω αν θα πάθω ποτέ καρδιακή προσβολή. Είναι σαν να μαχαιρώνεις τον εαυτό σου με ένα μαχαίρι κάθε μέρα, αλλά δεν είχα άλλη επιλογή. Είμαι 18, θέλω να τρέξω, θέλω να φτάσω στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αυτή είναι η μόνη επιλογή για μένα”, συμπλήρωσε η Σεμένια στο HBO Real Sports.

Ένα χρόνο μετά και το 2020 συγκεκριμένα, η Σεμένια έχασε την προσφυγή της στο Ελβετικό Ομοσπονδιακό Δικαστήριο για να ακυρώσει μια απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου του 2019 ότι οι αθλήτριες με υψηλά φυσικά επίπεδα τεστοστερόνης πρέπει να λαμβάνουν φάρμακα για να τα μειώσουν.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Γυναικείος Αθλητισμός

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Στίβος

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ