Το τουρνουά έχει προγραμματιστεί να αρχίσει στις 27 Ιουνίου και να ολοκληρωθεί στις 10 Ιουλίου.

Μια απόφαση που σίγουρα θα συζητηθεί πήρε η ATP και σίγουρα θα προκαλέσει αντιδράσεις στους τενίστες που θα πάρουν μέρος στο μεγάλο τουρνουά. Ουσιαστικά τους αφαίρεσε ένα πολύ μεγάλο κίνητρο.

Το τουρνουά έχει προγραμματιστεί να αρχίσει στις 27 Ιουνίου και να ολοκληρωθεί στις 10 Ιουλίου.

Ανακατατάξεις στην παγκόσμια κατάταξη ανδρών και γυναικών υπάρχει πιθανότητα να δούμε μετά την ανακοίνωση της ATP, που αποφάσισε να μην μοιράσει βαθμούς από το Wimbledon 2022.

Ο λόγος που οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση είναι εξαιτίας του αποκλεισμού των Ρώσων και Λευκορώσων τενιστών και τενιστριών από το τουρνουά.  Πριν από ένα μήνα οι διοργανωτές του κορυφαίου λονδρέζικου τουρνουά είχαν βγάλει την ανακοίνωση για τον αποκλεισμό τους εξαιτίας της εμπόλεμης κατάστασης στην Ουκρανία.

Η ανακοίνωση

“Με μεγάλη λύπη και διστακτικότητα δεν βλέπουμε άλλη επιλογή παρά να μην μετρήσουμε τους βαθμούς από το Wimbledon 2022 στην παγκόσμια κατάταξη του ATP.

Η δυνατότητα των παικτών οποιασδήποτε εθνικότητας να συμμετέχουν σε τουρνουά βάσει αξίας και χωρίς διακρίσεις είναι θεμελιώδης για την Ομοσπονδία μας. Η απόφαση του Wimbledon να απαγορεύσει στους Ρώσους και Λευκορώσους παίκτες να αγωνιστούν στο Ηνωμένο Βασίλειο αυτό το καλοκαίρι υπονομεύει αυτή την Αρχή και την ακεραιότητα του συστήματος κατάταξης ATP”,

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς (Νο1) θα είναι από τους χαμένους της ιστορίας, αφού την περσινή χρονιά είχε συγκεντρώσει 2.000 και τώρα θα πάρει μηδέν.

 

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Τένις

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ