Το... βεβαρυμμένο παρελθόν του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ σε θέματα (αποφυγής) φορολογίας έκανε κάποια Μέσα να ισχυριστούν ότι αυτός μπορεί να είναι ο λόγος που και η ταφή της πρώην συζύγου του έγινε σε μια... γωνίτσα ενός από τα γήπεδα γκολφ του, στο Νιου Τζέρσεϊ. Η αλήθεια, ωστόσο δε μοιάζει να είναι αυτή...

Τραμπ: Φοροδιαφυγή και με τον… τάφο της Ιβάνα σε γήπεδο γκολφ; Κάποια αμερικανικά ΜΜΕ λατρεύουν τον Ντόναλντ. Και κάποια, λατρεύουν να τον μισούν. Ειδικά σε θέματα που έχουν να κάνουν με την ασίγαστη αγάπη του για το χρήμα. Αγάπη που, πολλές φορές τον έχει φέρει υπόλογο για απίθανα κολπάκια” προκειμένου να γλιτώσει φόρους. Στην πολιτεία του Νιου Τζέρσι, με τον υψηλότατο… “ΕΝΦΙΑ”, ο Τραμπ έχει καταφέρει να χαρακτηρίσει “φάρμα” μια μεγάλη έκταση, αξίας περίπου μισού εκατομμυρίου δολαρίων, επειδή έχει μέσα μερικά σαπισμένα δέντρα. Και να πληρώσει έτσι… 16,31 δολάρια φόρο, αντί για πολλές δεκάδες χιλιάδες…

Ο τάφος της πρώτης συζύγου του είναι σ’ ένα από τα γήπεδα γκολφ του!

Τέτοια “τεχνάσματα” συνοδεύουν την επιχειρηματική ζωή του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ εδώ και δεκαετίες. Κι έτσι και το σημείο ταφής της πρώην συζύγου, Ιβάνα, μπήκε στο μικροσκόπιο. Η 76χρονη, με την οποία ο Τραμπ έχει αποκτήσει την Ιβάνκα, τον Ντον Τζούνιορ και τον Έρικ, έχασε τη ζωή της από πτώση στο σπίτι της. Αλλά η τελευταία της κατοικία, σε μια επίπεδη, αδιάφορη έκταση κοντά στην 1η τρύπα του γηπέδου γκολφ Μπέντμινστερ, που ανήκει στον Τραμπ, έκανε εντύπωση.

Θέλει να “βαφτίσει” το γήπεδο γκολφ “κοιμητήριο” για να γλιτώσει φόρους;

Αρκετά δημοσιεύματα άρχισαν να αναπτύσσουν διάφορες θεωρίες γι’ αυτή την παράξενη επιλογή. Και μια απ’ αυτές, έγινε viral. Ότι ο Τραμπ έθαψε εκεί την Ιβάνα προκειμένου να “βαφτίσει” την έκταση του γηπέδου “κοιμητήριο” και να γλιτώσει τους τεράστιους φόρους προς την πολιτεία του Νιου Τζέρσεϊ. Μια φορολογική ερευνήτρια, μάλιστα, η Μπρουκ Χάρινγκτον, καθηγήτρια κοινωνιολογίας στο κολέγιο Ντάρτμουθ, έγραψε στο τουίτερ ότι πρόκειται για “τρίπτυχο φοροδιαφυγής”!

Η αλήθεια μοιάζει λίγο διαφορετική…

Το περιοδικό Newsweek, ωστόσο, που δεν λατρεύει κιόλας τον Τραμπ, έψαξε λίγο πιο βαθιά το ζήτημα. Όπως αποκαλύπτει, όντως, από το 2014 ο Τραμπ έχει κάνει αίτημα να λειτουργήσει εντός του Μπέντμινστερ “κοιμητήριο για έως δέκα μέλη της οικογένειάς του”. Παρότι δεν έχει προχωρήσει στα σχετικά έργα -ίσως το κάνει τώρα, μετά την ταφή της Ιβάνα- έχει πάρει, από το 2016 και τη σχετική άδεια. Που, πράγματι, επίσης, απολαμβάνει και τις σχετικές φοροαπαλλαγές.

Ωστόσο αυτές αφορούν μόνο τη συγκεκριμένη, μικρή, περίπου μισό στρέμα περιοχή του -τεράστιου- γηπέδου, συμπεραίνει το περιοδικό. Κι αυτό σημαίνει ότι, όντως, ο Τραμπ μπορεί να ρίξει χρήματα στην εταιρεία του που διαχειρίζεται το “κοιμητήριο” και να μην πληρώσει φόρους γι’ αυτά. Αλλά δεν μπορεί και να χαρακτηρίσει ολόκληρο το Μπέντμινστερ, από γήπεδο γκολφ… νεκροταφείο, για να γλιτώσει εκατομμύρια.

Με τα προεδρικά σύνεργα στο τουρνουά LIV και ο… σκύλος του Νίξον


Φυσικά, αυτό δεν τον εμπόδισε να διαφημίσει έμμεσα το Μπέντμινστερ ως γήπεδο γκολφ. Ο Τράμπ πήρε μέρος στο τουρνουά γκολφ της LIV (της οποίας τα 700.000.000 δολάρια αρνήθηκε ο Τάιγκερ Γουντς χρησιμοποιώντας τα σακίδια και το καρτ γκολφ που φέρουν τη μεγάλη αμερικανική σφραγίδα. Αν και λίγο άκομψο, αφού είναι πρώην πρόεδρος, κάτι τέτοιο δεν είναι παράνομο. Αλλά ο νόμος προβλέπει επίσης, ότι τα αντικείμενα αυτά δε μπορεί να χρησιμοποιηθούν με τρόπο που, έστω έμμεσα, θέτει μια διοργάνωση ή ένα χώρο υπό κρατική αιγίδα.

Ψιλά γράμματα, ωστόσο αυτά, θα πείτε. Εδώ, ο άνθρωπος επιφύλαξε στη μητέρα των παιδιών του έναν τάφο που, όπως σχολίασε χρήστης του τουίτερ είναι πιο “φτωχικός” κι από τον τάφο που ο Ρίτσαρντ Νίξον είχε φτιάξει για τον “Τσέκερς”. Το αξιολάτρευτο κόκερ σπάνιελ που είναι ίσως ο πιο διάσημος τετράποδος ένοικος του Λευκού Οίκου όλων των εποχών…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Γκολφ

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Κόσμος

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ