Η FIFA εξετάζει τους κανονισμούς της σχετικά με το φύλο, υπό τις συμβουλές ειδικών μεταξύ των μετόχων του ποδοσφαίρου.

Η FINA ανακοίνωσε νέους κανονισμούς σχετικά με τα τρανς άτομα για τις διοργανώσεις της και επέβαλε περιορισμούς από εδώ και στο εξής. Το παράδειγμα της θα ακολουθήσουν FIFA και World Athletics, με τις παγκόσμιες ομοσπονδίες ποδοσφαίρου και στίβου να κάνουν γνωστό ότι πολύ σύντομα θα κάνουν αλλαγές.

Εκπρόσωπος της FIFA στο Reuters :

“Η FIFA εξετάζει τους κανονισμούς της σχετικά με το φύλο, υπό τις συμβουλές ειδικών μεταξύ των μετόχων του ποδοσφαίρου. Λόγω της συνεχιζόμενης διαδικασίας, η FIFA δεν είναι σε θέση να σχολιάσει για τις λεπτομέρειες των προτάσεων στους υπάρχοντες κανονισμούς”.

Ο πρόεδρος του World Athletics στο BBC: 

“Βλέπουμε μία διεθνή ομοσπονδία να επιβάλλει τις ιδέες του στον καθορισμό κανονισμών και πολιτικής που είναι προς το συμφέρον του αθλήματος. Έτσι πρέπει να είναι. Πάντα πιστεύαμε ότι η βιολογία είναι πάνω από το φύλο και θα συνεχίσουμε να επανεξετάζουμε τους κανονισμούς μας. Θα ακολουθήσουμε την επιστήμη. Θα συνεχίσουμε να μελετούμε, να ερευνούμε και αν συνεισφέρουμε στα αποδεικτικά στοιχεία ότι η τεστοστερόνη αποτελεί αποφασιστικό κριτήριο για τις επιδόσεις”.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Κολύμβηση

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Στίβος

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ