Ιστορική πρωτιά πέτυχε ο Κώστας Γκελαούζος στον 38ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, που διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ με την Περιφέρεια Αττικής τη στήριξη της ΕΟΕ και των Δήμων Αθηναίων και Μαραθώνα και μεγάλο χορηγό την ΟΠΑΠ ΑΕ. Πιο συγκεκριμένα, ο δρομέας του Παναθηναϊκού έκοψε πρώτος το νήμα του τερματισμού στο Παναθηναϊκό Στάδιο κάνοντας μια εκπληκτική εμφάνιση […]

Ιστορική πρωτιά πέτυχε ο Κώστας Γκελαούζος στον 38ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, που διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ με την Περιφέρεια Αττικής τη στήριξη της ΕΟΕ και των Δήμων Αθηναίων και Μαραθώνα και μεγάλο χορηγό την ΟΠΑΠ ΑΕ.

Πιο συγκεκριμένα, ο δρομέας του Παναθηναϊκού έκοψε πρώτος το νήμα του τερματισμού στο Παναθηναϊκό Στάδιο κάνοντας μια εκπληκτική εμφάνιση καθώς έσπασε ρεκόρ 17 ολόκληρων ετών. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Παναγιώτης Μπουρίκας. Ο οποίος τερμάτισε σε 2:22:33.

«Ρίσκαρα πολύ. Πέρασα αρκετά γρήγορα που με χρέωσε μετά […] Το πίστεψα, το χρώσταγα στον κόσμο. Τους ευχαριστώ όλους, μου έδωσαν κίνητρο να καταφέρω αυτό που κατάφερα. Εύχομαι και του χρόνου να είμαστε εδώ με νέο ρεκόρ και περισσότερο κόσμο». Ηταν η πρώτη του δήλωση στην κάμερα της ΕΡΤ.

Στη συνέχεια, ο αθλητής αφιέρωσε αυτή τη νίκη στον Παναγιώτη Καραΐσκο «που νόσησε από κορωνοϊό τέσσερις μέρες πριν» και δεν μπόρεσε να αγωνιστεί σήμερα.

Στον Μαραθώνιο του 2019 ο Γκελαούζος είχε γράψει και πάλι ιστορία με την εξαιρετική επίδοση των 2:19:02. Τότε ήταν η δεύτερη καλύτερη επίδοση Έλληνα αθλητή στην αυθεντική διαδρομή.

Την εκκίνηση έδωσαν ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα του ΣΕΓΑΣ. Γιώργο Γιατρουδάκη και τον ταμία του ΣΕΓΑΣ Γιάννη Λιούμπα.

Επίσης στα πέντε χιλιόμετρα έτρεξαν ο Κώστας Μπακογιάννης, ο Υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, η Πηγή Δεβετζή και η Νίκη Μπακογιάννη. Ακόμη, ο Νίκος Κουρής βρέθηκε στο κέντρο της Αθήνας για τον Μαραθώνιο 2021.

 

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Records & Statistics

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Στίβος

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ