Άλλος κόσμος στο ίδιο πρόβλημα. Κάτι δεν έχουμε καταλάβει καλά!

Είμαστε από αυτούς που δεν ψάχνουμε θεωρίες συνωμοσίας, αλλά ούτε το παίζουμε αντίθετοι σε κανόνες και νόμους. Ίσα ίσα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να λέγονται και να γράφονται οι παρατυπίες, άλλα και οι διακρίσεις, όπως η παρακάτω απόφαση που πήραν τα τζιμάνια που ορίζουν τις τύχες μας.

Εκτός αν ο κορονοιός κάνει διακρίσεις ανάμεσα σε στην αίθουσα της Εκκλησίας και σε ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο. 

Έχουμε και λέμε

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων που συνεδρίασε την Παρασκευή, εισηγήθηκε στην κυβέρνηση να ανοίξουν οι Εκκλησίες και καλά έκαναν αφού όλα τα μέτρα λειτούργησαν αντίθετα από ότι περίμεναν. Και πολύ λογικό. Αφού όλοι είναι στα όρια τους. Θέλουν τις ζωές τους πίσω. 

Αλλά δεν θα επιτρέψουν να ανοίξουν οι θύρες στα ποδοσφαιρικά γήπεδα.

Μια απλή ερώτηση.

Που είναι ποιο εύκολο να κολλήσει κάποιος. Στην αίθουσα της Εκκλησίας που μπαίνουν και στοιβάζονται σε ένα μικρό σχετικά χώρο, ή σε ένα αχανές γήπεδο, που όποιος θέλει μπορεί να κρατήσει τις αποστάσεις. Μεταξύ μας σε πόσα γήπεδα θα γίνει sold out. Σχεδόν σε κανένα. Άρα;

Εκεί δεν υπάρχει ο κίνδυνος να εξαπλωθεί ο κορονοιός. Και αν όχι να μας πουν το μυστικό. Διαφορετικά θα πρέπει οι αρμόδιες αρχές, να βγάλουν κοινές αποφάσεις για όλες τις εκδηλώσεις που γίνονται. Από αγώνα σε γήπεδο, συναυλία, παράσταση, και πολλά ακόμα.

Σε πιο πλανήτη ζουν όλοι αυτοί που αποφασίζουν για μας και μας έχουν τρελάνει τόσο καιρό με συνεχή μέτρα, καραντίνες, lockdown…

Διαφορετικοί κόσμοι στην ίδια χώρα, ή διαφορετικές κοινωνίες;