Η ξεχωριστή φιγούρα των παρκέ, ξεσπάει μέσω τοποθέτησης του στην «Espresso» για το… αντιαθλητικό φάουλ του σούπερ σταρ του NBA. Την απόφαση του να μην τον συμπεριλάβει στην ταινία που ετοιμάζεται για τη ζωή του.

Χειμαρρώδης και δίχως να μασάει τα λόγια του.  Ο έμπειρος κόουτς δεν έκρυψε την οργή του για το γεγονός ότι ετοιμάζεται μια χολιγουντιανή υπερπαραγωγή  για τον δις MVP του ΝΒΑ. Με τα κινηματογραφικά συνεργεία να πηγαίνουν στις γειτονιές όπου άρχισε ο «Greek Freak» να χτυπάει την μπάλα του μπάσκετ στο τσιμέντο.  Δίχως όμως να υπάρχει πρόθεση να γίνει καμία αναφορά στο πρόσωπό του…

«Πρόκειται για ύβρη στο πρόσωπό μου! έπειτα από όλο τον προσωπικό αγώνα που έκανα για να μπορέσει αυτό το παιδί να παίξει μπάσκετ στο υψηλότερο επίπεδο.

Εγώ είμαι ο προπονητής που ο ίδιος ο Γιάννης έχει πει σε συνέντευξή του ότι, ίσως, χωρίς εμένα δεν θα πήγαινε ποτέ στην Αμερική. Και πως μου οφείλει πολλά» μας λέει ο Σπύρος Βελλινιάτης.

Και προσθέτει έξω φρενών:

«Κάνει, λοιπόν, μια μυθική ιστορία, όπου όχι απλώς δεν με αναφέρει, αλλά στη θέση μου βάζει ανθρώπους που ήταν μπροστά στα γεγονότα. Όμως δεν τον βοήθησαν πριν κάνει τα συμβόλαια με τους Μπακς. Οχι μόνο δεν με αναφέρει, αλλά παραποιεί στοιχεία μέσα στην ίδια μου τη γειτονιά. Εδώ όπου μεγάλωσα. Ξεπερνάει κάθε όριο ηθικής.

Αυτό είναι εξοργιστικό και ύβρις μέσα στο… σπίτι μου. Μέσα στα Κάτω Πατήσια. Αν δεν είναι αυτό ύβρις, τότε τι είναι, ρε φίλε;»

Σημειώνεται ότι η ταινία για τη ζωή του Γιάννη θα είναι η πιο ακριβή κινηματογραφική παραγωγή που έγινε τις τελευταίες δεκαετίες στη χώρα μας.

Το κόστος της αναμένεται να ξεπεράσει τα 16.000.000 ευρώ, ενώ το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας ενισχύει το κόστος παραγωγής με περίπου 6.500.000 ευρώ.

Αξίζει, επίσης, να αναφερθεί ότι το κινηματογραφικό εγχείρημα θα μεταδοθεί πρώτη φορά από τη διαδικτυακή πλατφόρμα Disney+.

Φλέβα χρυσού

Ο Σπύρος Βελλινιάτης, ως μέλος του Φιλαθλητικού, είχε ανακαλύψει τα αδέλφια Αντετοκούνμπο το 2007 στα Σεπόλια. Απόό την πρώτη στιγμή κατάλαβε ότι πρόκειται για «φλέβα χρυσού».

Μάλιστα, ο Γιάννης, όπως έχει παραδεχτεί στην πρώτη μεγάλη συνέντευξή του στη Nova, δεν ήθελε, όταν τον είχε προσεγγίσει ο Βελλινιάτης, να ασχοληθεί με το μπάσκετ. Αλλά αργότερα το έκανε, ακολουθώντας τον δρόμο του Θανάση, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Οφείλω τη μισή επιτυχία στον κόουτς Βελλινιάτη».

Πάντως, οι σχέσεις τους εδώ και αρκετό καιρό δεν είναι καλές.

Ειδικά μετά το ηγεμονικό συμβόλαιο (2017-2021) των 100.000.000 ευρώ που υπέγραψε ο Γιάννης με τους Μπακς.

Εξάλλου, ο κόουτς υποστηρίζει πως ουδέποτε οι Αντετοκούνμπο τήρησαν την προφορική συμφωνία που είχαν κάνει στο ξεκίνημά τους.

Και εξηγεί: «Είχαμε κάνει μια προφορική συμφωνία με την οικογένειά του, με τον πατέρα του -ήταν μπροστά του η μάνα του και ο ίδιος-, ότι αν πάει ποτέ στο ΝΒΑ, θα μου δώσει το 7% από το πρώτο του συμβόλαιο.

Κάτι που δεν έχει γίνει έως σήμερα. Δεν είχα αναφερθεί ποτέ στο θέμα δημοσίως, γιατί περίμενα ο ίδιος ο Γιάννης να κάνει την κίνηση».

Μάλιστα, έχουν γίνει σχετικές ερωτήσεις στον Αντετοκούνμπο, αλλά δεν έχει τοποθετηθεί επί του θέματος.

Ο Σπύρος Βελλινιάτης εξηγεί: «Υπήρχε μια καχυποψία πως όλοι θα τους ρίξουν, επειδή δεν ήξεραν γράμματα και καλά ελληνικά.

Πίστευαν ότι θα τους εκβιάσει κάποιος κάποια στιγμή. Γιαα να μην υπάρχει το συναίσθημα σε αυτούς που θα εμποδίσει στην εξέλιξη του παιδιού, δεν έκανα γραπτή τη συμφωνία του 7%.

Επειδή πολλά ακούγονται, συνολικά έχω λάβει 1.600 ευρώ: 50 ευρώ όταν ο Γιάννης έκανε τη μεταγραφή στη Σαραγόσα, 500 γυρνώντας από το ντραφτ, καθώς περνούσα δύσκολα, έχοντας τη μάνα μου στο νοσοκομείο, 50 μέσα σε φάκελο έπειτα από ένα κάλεσμα σε τραπέζι στη Γλυφάδα και 1.000 ύστερα από ένα event γνωστής εταιρίας.  Όταν τους είχα αποκαλύψει τις δυσκολίες που περνάω.

Τότε, μάλιστα, μου είχαν πει “δεν θα σε ξεχάσουμε”, αλλά οι πράξεις δεν τους δικαιώνουν.

Δεν σήκωναν τα τηλέφωνα».

Ο Σπύρος Βελλινιάτης αποκαλύπτει και μια συνομιλία που είχε με τον «Greek Freak»:

«Του είχα πει ότι, εάν δεν μου δώσει τα λεφτά που είχαμε συμφωνήσει, θα το ξεπεράσω!  Εάν όμως ακούσω να μη με μνημονεύει, θα γίνουμε από δυο χωριά χωριάτες…»

Ο ίδιος αναφέρειπως η τελευταία επικοινωνία τους ήταν όταν ο Γιάννης έγινε πρώτη φορά μπαμπάς.

Από τότε έως σήμερα υπάρχει… κενό.