Το ΝΒΑ και ο Άνταμ Σίλβερ έχουν αρχίσει διαπραγματεύσεις με την πλευρά της FIBΑ. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της ισπανικής Marca. Ωστε να δημιουργηθεί μία νέα διοργάνωση το NBA Europe. Στην οποία θα ενωθούν με κάποιο τρόπο οι ευρωπαϊκές ομάδες. Και η κορυφαία λίγκα του κόσμου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι συζητήσεις των δύο πλευρών βρίσκονται σε καλό δρόμο και δεν είναι απίθανο να θεωρηθεί πως η συμφωνία μπορεί να επιτευχθεί και να έχουμε τεράστιες αλλαγές στο ευρωπαϊκό μπάσκετ ακόμα και από την επόμενη σεζόν!

Μάλιστα όπως αναφέρεται ο Άνταμ Σίλβερ Κομισάριος του ΝΒΑ έχει ενημερώσει μέσω επιστολής των Εκτελεστικό Διευθυντή της Ευρωλίγκα Τζόρντι Μπερτομέου. Για το πλάνο και τις προθέσεις του για τη νέα λίγκα.

Πάντως οι πληροφορίες αναφέρουν πως δεν έχει σταλεί τέτοια επιστολή στην Ευρωλίγκα.

Να επισημανθεί πως πριν λίγα 24ώρα οι 13 ομάδες της Ευρωλίγκα με κλειστό τύπου συμβόλαιο είχαν Διοικητικό Συμβούλιο στην Βαρκελώνη όπου συζητήθηκαν οικονομικά ζητήματα και η περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη της διοργάνωσης.

Σε σχέση με το δημοσίευμα που της Marca για το expansion του ΝΒΑ στην Ευρώπη, η FIBA επιβεβαιώνει ότι, μετά από μία πρόσκληση στον Πρόεδρο και CEO της Euroleague Basketball, αλλά και στους μετόχους της ECA, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα μέσα Σεπτεμβρίου προκειμένου να συζητηθεί η Ένωση του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ως ένας παράγοντας κλειδί στην ανάπτυξη του μπάσκετ και με δεδομένο ότι είναι μακροχρόνιος συνεργάτης της FIBA, το ΝΒΑ επίσης προσκλήθηκε και συμμετείχε στο μίτινγκ, Μετά το τέλος της συζήτησης, όλες οι πλευρές συμφώνησαν να κάνουν συναντήσεις τους επόμενους μήνες.

Δεν τίθεται, όμως, θέμα δημιουργίας μια λίγκας μαζί με το ΝΒΑ. Ο στόχος της συνάντησης ήταν η ενότητα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.