Τι θα δει ο… Γιαπωνέζος Ινιέστα στο Κατάρ; Το Μουντιάλ από την τηλεόραση; Ή μέσα απ’ το χορτάρι; Χμμμ. Ας το πάρουμε απ’ την αρχή. Στις 11 Μαίου… πέρυσι (Καλή Χρονιά κιόλας!) ο Αντρές Ινιέστα έκλεισε τα 37 του. Και ανήμερα στα γενέθλιά του… υπέγραψε για άλλα δύο χρόνια στη Βίσελ Κόμπε! Την Ιαπωνική ομάδα […]

Τι θα δει ο… Γιαπωνέζος Ινιέστα στο Κατάρ; Το Μουντιάλ από την τηλεόραση; Ή μέσα απ’ το χορτάρι; Χμμμ. Ας το πάρουμε απ’ την αρχή. Στις 11 Μαίου… πέρυσι (Καλή Χρονιά κιόλας!) ο Αντρές Ινιέστα έκλεισε τα 37 του. Και ανήμερα στα γενέθλιά του… υπέγραψε για άλλα δύο χρόνια στη Βίσελ Κόμπε! Την Ιαπωνική ομάδα που ακολούθησε στην καριέρα του τη Μπαρτσελόνα, από το Μάιο του 2018 ως σήμερα. Για την πορεία του στη Βαρκελώνη, δε χρειάζονται πολλά λόγια. Μιλούν οι αριθμοί!

Από μικρό παιδί εκεί, το κοντέρ έγραψε 54 συμμετοχές και 5 γκολ με τη Β’ ομάδα. Και… 674 και 57 γκολ με τη μεγάλη ομάδα, από το 2002 έως το 2018. Ο “Χλωμός Ιππότης” Αντρές, κατέκτησε μαζί της τα πάντα. Εννιά πρωταθλήματα. Έξι Κύπελλα. Έξι Σούπερ Καπ. Τέσσερα Τσάμπιονς Λιγκ. Δύο ΟΥΕΦΑ Σούπερ Καπ. Και τρία Παγκόσμια Συλλόγων.

Η αποθέωση με τα δάκρια του Μέσι και η Βίσελ Κόμπε

Στο τελευταίο του ματς με τη φανέλα της, στις 20 Μαίου του 2018, με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ ήταν ήδη κλεισμένα 34. Άλλος στη θέση του -και μετά από τέτοια αποθέωση (vid)- θα αποσυρόταν για να ζήσει μια ζωή πολυτέλειας και δόξας. Άλλος στη θέση του. Αλλά δεν υπάρχει άλλος όπως ο “Ελ Σερέμπρο”, “Ο Εγκέφαλος”. Ο Ινιέστα σκέφτεται -άρα ζει από (και για) το ποδόσφαιρο.

Η Βίσελ Κόμπε δεν ήλθε, λοιπόν, στη ζωή του ως μια ευκαιρία για άνετο (πολύ, είναι η αλήθεια!) χρήμα, σ’ ένα χαλαρό πρωτάθλημα. Είτε παίζει μπάλα στην αυλή του με τον τρίχρονο γιό του Πάολο Αντρέα (ίσως και με τις κόρες του, τη 10χρονη Βαλέρια και την 4χρονη Σιένα), είτε στη J1 League, το ίδιο είναι για τον Αντρές. (Εντάξει: αποκλείεται να τον αφήσει η Άννα Ορτίθ-Ινιέστα να παίζει και με τον δίχρονο Ρομέο...)

Παί-ζει για να συνεχίσει να αναπνέει!

Ο Ινιέστα παίζει μπάλα για τον ίδιο λόγο που ο καρχαρίας συνεχώς να κολυμπά. Αν σταματήσει, δεν μπορεί να αναπνεύσει. Οπότε… συνεχίζει. Άλλωστε και με τη Βίσελ έχει ξεπεράσει πλέον τα 100 ματς. Έχει 101 συμμετοχές, 23 γκολ, ένα Κύπελο κι ένα Σούπερ Καπ Ιαπωνίας.

Το Κύπελλο ήταν ο πρώτος τίτλος της ομάδας στην ιστορία της. Το άλλο ο δεύτερος. Την περασμένη σεζόν κατέλαβε μαζί της την 3η θέση και, για πρώτη φορά, την πρόκριση στο Ασιατικό Τσάμπιονς Λιγκ.

Στο μυαλό του Λουίς Ενρίκε…

Πάμε τώρα στο μυαλό του Λουίς Ενρίκε. Σου λέει. Ναι. Είναι 37,5 ο άνθρωπος. Και στο Κατάρ θα είναι 38,5. Αλλά… είναι ο “Ελ Σερέμπρε”. Τον καλείς ή δεν τον καλείς; Κι αν χρειαστεί σ’ ένα ματς η ιδιοφυία του; Έστω για μισή ώρα; Έχεις κάποιον άλλον όπως αυτός; Εδώ η (απευθείας) πρόκριση ήταν θρίλερ. Στο 86′ του αγώνα με τη Σουηδία, χάρη στο γκολ του Μοράτα, ήλθε… Χμμμ…

Έτσι ακριβώς. Χμμμ. Και γι’ αυτό τα ρεπορτάζ πληθαίνουν ότι ο Ενρίκε θα συμπεριλάβει τελικά στην αποστολή τον Ινιέστα. Άλλωστε, ο άνθρωπος δεν είναι λιγότερο θρύλος στην Εθνική Ισπανίας απ’ όσο είναι για τη Μπαρτσελόνα. Με όλες τις Νέων έχει 45 συμμετοχές και 11 γκολ. Και με τη “μεγάλη”… 131 (!) και 13 γκολ. Το 8ο απ’ αυτά χάρισε στην Ισπανία το μοναδικό της Παγκόσμιο Κύπελλο, το 2010.

Θρύλος και με την Εθνική Ισπανίας

Ήταν Man of the Match στον νικηφόρο τελικό του EURO 2102 -όπως και του Μουντιάλ του ’10. Σήκωσε και το EURO του 2008. Έχει ματώσει τη φανέλα της Εθνικής όσο λίγοι. Και την έχει τιμήσει όσο ελάχιστοι. Υπό άλλες συνθήκες, κάποιος θα έλεγε ότι ο Λουίς Ενρίκε παίρνει ρίσκο με τέτοιες σκέψεις. Να καλέσει έναν παίκτη 38,5 ετών για το Μουντιάλ.

Όμως, είπαμε: ο Ινιέστα δεν είναι ένας οποιοσδήποτε παίκτης 38,5 ετών. Ούτε απλώς ένας ζωντανός θρύλος. Είναι ένας ακόμη και σήμερα (ανεξάντλητα κιόλας!) ενεργός θρύλος. Όσο ο ίδιος λέει και δείχνει ότι μπορεί να παίζει ακόμη, μάλλον κανείς ομοσπονδιακός προπονητής δε μπορεί να μην τον έχει στο μυαλό του, έστω ως χρυσή εφεδρεία. Τι χρυσή; Ολόχρυση, με όλη τη σημασία της λέξης! One of a kind!

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για World Cup

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μπαρτσελόνα

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ