Τον Μάιο η πλειονότητα των μελών της FIFA ψήφισε υπέρ της διεξαγωγής μελέτης. Μέσα από την οποία θα εξεταστεί κατά πόσο είναι εφικτή η διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οχι ανά τέσσερα, αλλά ανά δύο χρόνια. Μάλιστα, ο Αρσέν Βενγκέρ υποστήριξε στη συνέντευξή του στην Equipe ότι στόχος είναι μέσω της συχνότητας των διοργανώσεων να βελτιωθεί […]

Τον Μάιο η πλειονότητα των μελών της FIFA ψήφισε υπέρ της διεξαγωγής μελέτης. Μέσα από την οποία θα εξεταστεί κατά πόσο είναι εφικτή η διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οχι ανά τέσσερα, αλλά ανά δύο χρόνια.

Μάλιστα, ο Αρσέν Βενγκέρ υποστήριξε στη συνέντευξή του στην Equipe ότι στόχος είναι μέσω της συχνότητας των διοργανώσεων να βελτιωθεί παράλληλα η ποιότητα του ποδοσφαίρου.

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντρ Τσέφεριν με επιστολή του στο Football Supporters Europe εξέφρασε την ανησυχία του. Γι’ αυτά τα σχέδια της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας: “H UEFA και οι εθνικές ενώσεις της έχουν σοβαρές επιφυλάξεις. Και σοβαρές ανησυχίες σχετικά με τις αναφορές για τα σχέδια της FIFA”.

Σ’ αυτή την επιστολή υπογράμμισε πως η UEFA βρίσκεται στο πλευρό των φιλάθλων:

“Επιτρέψτε μου να σας διαβεβαιώσω ότι η UEFA στέκεται στο πλευρό των φιλάθλων και είναι ένα σημαντικό ζήτημα. Πρέπει να συνεργαστούμε ώστε να υπερασπισθούμε το συμφέρον του παιχνιδιού. Και να ενισχύσουμε τη θέση που θέλει τους φιλάθλους ως κλειδί στις διαπραγματεύσεις”.

Ο Τσέφεριν τόνισε πως δεν γίνεται μία τόσο σοβαρή πρόταση να μην τίθεται προς συζήτηση στους αρμοδίου: “Λαμβάνοντας υπόψη τον σημαντικό αντίκτυπο που μπορεί να έχει αυτή η μεταρρύθμιση σε ολόκληρη την ποδοσφαιρική οργάνωση. Υπάρχει μεγάλη έκπληξη ότι η FIFA φαίνεται να ξεκινά μια καμπάνια για να προωθήσει την πρότασή της, ενώ καμία τέτοια πρόταση δεν έχει υποβληθεί σε συνομοσπονδίες, εθνικές ενώσεις, πρωταθλήματα, συλλόγους, παίκτες, προπονητές, και σε όλη την ποδοσφαιρική κοινότητα”.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για World Cup

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Παρασκήνιο

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι