Σαν άνθρωπος με ευαισθησίας πάνω στα ανθρώπινα δικαιώματα, αποφάσισε να με τον δικό τρόπο να μποϊκοτάρει την διοργάνωση.

Ο Φίλιπ Λαμ κουβαλάει μια μεγάλη ποδοσφαιρική ιστορία και ειδικά στην διοργάνωση του παγκοσμίου κυπέλλου. Μην ξεχνάμε ότι είχε σηκώσει ως αρχηγός της Εθνικής Γερμανίας το τρόπαιο το 2014.

Αλλά σαν άνθρωπος με ευαισθησίας πάνω στα ανθρώπινα δικαιώματα, αποφάσισε να με τον δικό τρόπο να μποϊκοτάρει την διοργάνωση.

Ας δούμε τι δήλωσε στο γερμανικό περιοδικό Kicker.

Δεν είμαι μέλος της αποστολής και δεν με ενδιαφέρει να πετάξω εκεί ως φίλαθλος. Προτιμώ να παρακολουθήσω το τουρνουά από το σπίτι. Αν είχα μια δουλειά ή μια ατζέντα στο Κατάρ με την ιδιότητά μου ως διευθυντής των τουρνουά του EURO, φυσικά θα έμοιαζε διαφορετικά”.

Τα ανθρώπινα δικαιώματα πρέπει να διαδραματίσουν τον μεγαλύτερο ρόλο στην “απονομή” ενός τουρνουά. Εάν ανατεθεί σε μια χώρα που έχει μια από τις χειρότερες επιδόσεις από αυτή την άποψη, αρχίζουμε να σκεφτόμαστε τα κριτήρια που χρησιμοποιούνται για τη λήψη της απόφασης.

Αυτό δεν πρέπει να ξανασυμβεί στο μέλλον. Τα ανθρώπινα δικαιώματα, η βιωσιμότητα, το μέγεθος της χώρας – τίποτα από αυτά δεν φαίνεται να έπαιξε ρόλο“.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για World Cup

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ