Ένα μεγάλο θέμα προκύπτει για όσους ομοφυλόφιλους θέλουν να μείνουν στο Κατάρ ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το Μουντιάλ του 2022 θα διεξαχθεί στο Κατάρ το διάστημα 21 Νοεμβρίου έως τις 18 Δεκεμβρίου. Τις τελευταίες ώρες όπως αναφέρουν σκανδιναβικά μέσα προκύπτει ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα για τους ομοφυλόφιλους.

Στο Κατάρ η ομοφυλοφιλία θεωρείται ως κάτι παράνομο. Στη λίστα της FIFA υπάρχουν 69 ξενοδοχεία που μπορούν να φιλοξενήσουν κόσμο για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ποιο είναι όμως το θέμα που σας προαναφέραμε; Ότι από αυτά τα 3 αρνούνται να φιλοξενήσουν ζευγάρια του ίδιου φύλου. Επίσης, 20 ακόμα υποστήριξαν ότι θα φιλοξενήσουν gay ζευγάρια μόνο αν δεν δείχνουν δημόσια τις σεξουαλικές προτιμήσεις τους. Τέλος, τα εναπομείναντα 33 είπαν πως δεν έχουν κανένα απολύτως θέμα με τη φιλοξενία ζευγαριών του ίδιου φύλου!

«Περισσότερα από 100 ξενοδοχεία στο Κατάρ που θα φιλοξενήσουν επισκέπτες οπαδούς, παίκτες, αξιωματούχους και άλλους βασικούς φορείς, θα πρέπει να συμμορφωθούν με τον Κώδικα Βιώσιμης Προμήθειας.

Ως αποτέλεσμα, οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που συμμορφώνονται με τον Κώδικα Βιώσιμης Προμήθειας παρακολουθούνται και αξιολογούνται στη συνέχεια. Η Επιτροπή Εποπτείας αντιμετωπίζει κάθε παραβίαση αυτού του κώδικα ή περίπτωση διάκρισης με τη μέγιστη δυνατή σοβαρότητα.

Θα χαιρόμασταν να είχαμε στη διάθεσή μας κι άλλες πληροφορίες σχετικά με αυτούς τους ισχυρισμούς για να διασφαλίσουμε ότι οποιοσδήποτε εταίρος που σχετίζεται με το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA δεν υπολείπεται των αναμενόμενων προτύπων», ανέφερε στο Reuters εκπρόσωπος του SC.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για World Cup

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα