Ένα Παγκόσμιο Κύπελλο με αρκετές ιδιαιτερότητες και με... μπόλικα φαβορί είναι αυτό που ξεκινά σε δύο μήνες στην αραβική χώρα. Κριτική έχει δεχθεί πολλή -και δίκαια. Αλλά αγωνιστικά μπορεί να εξελιχθεί σε σούπερ-διοργάνωση!

Κατάρ: Το πιο ιδιαίτερο (και απρόβλεπτο) Μουντιάλ! Το Παγκόσμιο Κύπελλο που ξεκινά το Νοέμβριο δεν έχει μόνο τη… “χειμωνιάτικη” ιδιαιτερότητά του. Είναι συγχρόνως μοναδικό και από μια άλλη άποψη. Είναι το πρώτο που θα γίνει σε μια μόνο πόλη στην ουσία, με τις ομάδες υποχρεωτικά συγκεντρωμένες στο σκοπό τους και… κανενός είδους πειρασμό (επί ποινή φυλάκισης κιόλας!), για να αποσπαστεί η προσοχή των παικτών σε οποιουδήποτε είδους διασκεδάσεις…

Παράλληλα, έχει φυσικά το πλεονέκτημα ότι, παρά το συμπιεσμένο ως το Νοέμβριο καλεντάρι, η κόπωση των ποδοσφαιριστών δεν θα είναι ίδια με αυτήν των συνηθισμένων Μουντιάλ, που είναι χρονικά τοποθετημένα στο τέλος εξαιρετικά απαιτητικών σεζόν, ιδιαίτερα για τα συνήθη φαβορί. Τέλος είναι… κι αυτά καθαυτά τα φαβορί που, στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ασυνήθιστα πολλά.

Σε τέτοιες διοργανώσεις τα προγνωστικά πάνε περίπατο…

Οι στοιχηματικές έχουν τη δική τους εκτίμηση για το ποιες ομάδες μπορούν να φτάσουν στην 4άδα και να διεκδικήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο. Όμως κανείς μπουκ δε φανταζόταν το 2018 την Κροατία στον τελικό. Αλλά ήταν εκεί! Αντίστοιχα, εφέτος, όλοι είχαν ξεγραμμένη την Ισπανία (παρότι είναι η μόνη την τελευταία 15ετία με τρεις σερί μεγάλους τίτλους,  δύο EURO -2008 και 2012) και το Μουντιάλ του 2010 στο ενδιάμεσο. Η νίκη-πρόκριση επί της Πορτογαλίας στο F4  του Nations, ωστόσο, έδειξε ότι και αυτού του είδους οι προβλέψεις πάνε, πολύ συχνά, περίπατο…

Η Αργεντινή του Μέσι και η πλήρης Βραζιλία….

Η… ποδοσφαιρική και όχι μόνο στατιστική προσέγγιση του Μουντιάλ του Κατάρ, έτσι, έχει άλλα πράγματα να πει. Η Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι, με το καλό πρόγραμμα εφόσον πάρει την πρώτη θέση στον Όμιλό της, δεν είναι, θεωρητικά πρώτο φαβορί. Αλλά… έχει τον Λιονέλ Μέσι. Στο 5ο του Παγκόσμιο Κύπελλο, κοντά στα 36 πια, αλλά πιο ορεξάτο από ποτέ. Είναι, για πολλούς, ήδη ο GOAT. Αλλά και μ’ αυτό το τρόπαιο στα χέρια του, κάθε είδους σχετικό ντιμπέιτ, παίρνει τέλος δια παντός!

Η Βραζιλία είναι επίσης μια υπερπλήρης ομάδα, με κορυφαία στελέχη σε κάθε γραμμή -αυτή τη φορά και κάτω απ’ τα δοκάρια, ενώ η Γερμανία έδειξε αδυναμίες στο Nations, αλλά είναι πάντοτε η Γερμανία των μεγάλων αγώνων. Κι όσο για την Αγγλία, το λέγαμε -και το εξηγούσαμε αναλυτικά, με πώς, τι και γιατί- δεν υπάρχει περίπτωση να παίξει στο Κατάρ όπως στο Nations League. Και το υλικό της είναι, απλώς, εκφοβιστικό! Η Γαλλία πάλι, πάει με τον αέρα της πρωταθλήτριας. Στο Nations, όπου έφαγε κράξιμο για την ήττα από τη Δανία και με πολλούς τραυματισμούς και ευάλλωτη άμυνα. Όμως, ως το Μουντιάλ θα είναι επίσης άλλη ομάδα, με επίσης εκφοβιστικό έμψυχο δυναμικό, σε κάθε θέση.

Το Βέλγιο, ο “γάτος” Σάντος και… οι άλλοι

Κανείς, επίσης, δε μπορεί να αφήσει έξω απ’ την εξίσωση ένα Βέλγιο με φορμαρισμένους Κέβιν Ντε Μπρόινε, Εντέν Αζάρ (σε άνοδο πια), Άλεξ Βίτσελ και, φυσικά, Τιμπό Κουρτουά. Απ’ την πλευρά του, η ήττα από την Ισπανία έφερε σκληρή κριτική στον Φερνάντο Σάντος. Όμως, την ίδια άκουγε και στο EURO του 2016. “Πολύ αμυντικός”, “δεν αφήνει την (σ.σ.: όντως γεμάτη ταλέντο και ποιότητα) ομάδα να ξεδιπλωθεί” κ.λπ., κ.λπ. Με… stealth τακτική, ωστόσο, το σήκωσε κι εκείνο.

Τέλος, στο κόλπο, αν και όχι με τις ίδιες πιθανότητες βέβαια, είναι Ολλανδία και Κροατία. Η πορεία τους στους Ομίλους, απλά εντυπωσιακή. Και, επίσης, ειδικά η Κροατία, ένας εξαιρετικός συνδυασμός ενθουσιασμού, εμπειρίας και “αέρα” από τη διοργάνωση της Ρωσίας. Και, βέβαια, πρέπει υποχρεωτικά να υπολογίσει κάποιος σε όλα τα πιο πάνω, τη μεγάλη απούσα της διοργάνωσης, Ιταλία. Μια ομάδα που πάντοτε είναι “μέσα” στο παιχνίδι σε μεγάλες διοργανώσεις και το ότι δε θα δώσει το παρών της στο Κατάρ έχει… ανοίξει την όρεξη πολλών!

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για World Cup

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι