Οι τρεις χώρες θα καταθέσουν κοινή υποψηφιότητα.

Το 2030 θα συμπληρωθούν εκατό χρόνια από την πρώτη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που διεξήχθη τότε στην Ουρουγουάη.

Πρόκειται για μια επετειακή διοργάνωση που πολλοί θα ήθελαν να διοργανώσουν, όπως οι Αργεντινή, Χιλή, Ουρουγουάη και Παραγουάη, η Ισπανία με την Πορτογαλία, το Μαρόκο με την Τυνησία και την Αλγερία, αλλά και το Ισραήλ, το Μπαχρέιν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Υποψηφιότητα θα καταθέσει και η χώρα μας, σε συνεργασία με τη Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο.

Η κοινή υποψηφιότητα επιβεβαιώθηκε από τον δεύτερο αντιπρόεδρο του ΠΣΑΤ, Μάνο Σταραμόπουλο, στο περιθώριο του 9ου Διεθνούς Συνεδρίου στην Αρχαία Ολυμπία.

Όπως αποκάλυψε, ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη συμφωνήσει με τον διάδοχο του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, Μπιν Σαλμάν, καθώς και τον Αιγύπτιο Πρόεδρο, Αμπντέλ Φατάχ Ελ Σίσι.

Το μεγαλύτερο κόστος, για τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2030, θα το αναλάβει η Σαουδική Αραβία. Η τελική φάση αναμένεται να φιλοξενηθεί στο Ριάντ.

Από ελληνικής πλευράς, στο φάκελο υποψηφιότητας θα βρίσκονται το «Γεώργιος Καραϊσκάκης», η OPAP Arena, αλλά και το νέο γήπεδο που θα χτιστεί στον Βοτανικό και η νέα Τούμπα.

Αναφορικά με την Αίγυπτο, έχει δεσμευθεί να κατασκευάσει νέο υπερσύγχρονο γήπεδο στο Ελ Αλαμέιν, ώστε να φιλοξενήσει τους αγώνες.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για World Cup

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Теннис Cегодня » Лайвскор, Результаты, Ставки И Статистик
mostbet-ru-serg

Теннис Cегодня » Лайвскор, Результаты, Ставки И Статистик