Στόχος της FIFA είναι η νέα αυτή τεχνολογία να είναι έτοιμη και να τεθεί σε λειτουργία για το Μουντιάλ στο Κατάρ,

H Γενική Συνέλευση του Διεθνούς Συμβουλίου Ποδοσφαίρου έγινε σήμερα στην Ντόχα, ενώ ήταν προγραμματισμένη για τις 2 Μαρτίου. Ωστόσο, λόγω της πανδημίας δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί τότε η 136η ετήσια γενική συνέλευση του IFAB και πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 13 Ιουνίου.

Η διαδικασία φιλοξενείται στην πρωτεύουσα του Κατάρ και είναι μόλις η τέταρτη φορά σε σχεδόν 1,5 αιώνα που διεξάγεται εκτός Ευρώπης και πρώτη σε χώρα της Μέσης Ανατολής. Το Διεθνές Συμβούλιο Ποδοσφαίρου που είναι υπεύθυνο για τους κανονισμούς του ποδοσφαίρου επικύρωσε πέντε τροποποιήσεις σχετικά με ισxύ από 1η Ιουλίου.

Πέρα από αυτά στη σημερινή σύσκεψη συζητήθηκε και το ζήτημα της ημιαυτόματης τεχνολογίας οφσάιντ του VAR. Είναι μια περίπτωση που ήδη δοκιμάζεται σε 47 χώρες.

Στόχος της FIFA είναι η νέα αυτή τεχνολογία να είναι έτοιμη και να τεθεί σε λειτουργία για το Μουντιάλ στο Κατάρ. Να θυμίσουμε ότι η σέντρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα γίνει στις 21 Νοεμβρίου 2022. Για να δώσει το «οκ» η IFAB θα πρέπει να εξεταστούν τα ευρήματα από τις δοκιμές, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ESPN.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για World Cup

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θέλει να «δέσει» τον Τεό Ερναντές η Μίλαν
Ποδόσφαιρο

Θέλει να «δέσει» τον Τεό Ερναντές η Μίλαν