Πανηγυρισμοί με... προσοχή! Αυτός είναι ο κανόνας που επιβάλλει η Ομοσπονδία της Ελβετίας στους παίκτες ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ.

Πανηγυρισμοί με… προσοχή! Αυτός είναι ο κανόνας που επιβάλλει η Ομοσπονδία της Ελβετίας στους παίκτες ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ.

Η Ελβετία προετοιμάζεται με τη σειρά της για το Μουντιάλ αλλά έχει να διαχειριστεί και μια νέα κατάσταση. Δια στόματος προέδρου, Πιερλουίτζι Τάμι απαγορεύεται συγκεκριμένος πανηγυρισμός σε ενδεχόμενο γκολ.

Ο λόγος που πάρθηκε μια τέτοια απόφαση είναι οι Ελβετοί ποδοσφαιριστές με αλβανικές ρίζες. Τζάκα και Σακίρι έχουν καταγωγή από την Αλβανία και ο φόβος των Ελβετών είναι το ματς με την Σερβία. Οι δύο χώρες είναι ξανά μαζί σε όμιλο όπως και το 2018.

Η αντιπαλότητα Σερβίας-Αλβανίας είναι γνωστή και η Ομοσπονδία της Ελβετίας απαγόρεψε στους εν λόγω παίκτες να σχηματίσουν τον αλβανικό αετό σε περίπτωση επίτευξης γκολ.

Οι αξιωματούχοι των Ελβετών δήλωσαν γι’αυτή την απόφαση:

“Δεν θέλουμε να κάνουμε τα ίδια λάθη ξανά. Είμαστε εδώ για να παίξουμε ποδόσφαιρο και τίποτα άλλο. Δεν θέλουμε να στείλουμε κανένα πολιτικό ή θρησκευτικό μήνυμα. Δεν πρέπει να υπάρχουν λόγια, χειρονομίες και καμία γενική συμπεριφορά που προκαλεί. Όταν ζητωκραυγάζουμε, είναι για να δείξουμε τη χαρά μας, αυτό είναι σημαντικό. Αλλά δεν πρέπει να είμαστε προκλητικοί”

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για World Cup

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Εθνική Ελβετίας

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ