Άλλα κόλπα, επαναστατικά θα σκάσουν πολύ σύντομα και στο βόλεϊ μετά το τένις. Αναμένονται σαρωτικές αλλαγές και θα δούμε μεγάλες διαφορές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Στη Ρόδο για παράδειγμα, στο Σούπερ Καπ ανάμεσα σε Φοίνικα Σύρου και Ολυμπιακό, είδαμε έναν αγώνα χωρίς επόπτες και χωρίς προβλήματα, αφού το video referi θα αντικαταστήσει σε […]

Άλλα κόλπα, επαναστατικά θα σκάσουν πολύ σύντομα και στο βόλεϊ μετά το τένις. Αναμένονται σαρωτικές αλλαγές και θα δούμε μεγάλες διαφορές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Στη Ρόδο για παράδειγμα, στο Σούπερ Καπ ανάμεσα σε Φοίνικα Σύρου και Ολυμπιακό, είδαμε έναν αγώνα χωρίς επόπτες και χωρίς προβλήματα, αφού το video referi θα αντικαταστήσει σε λίγο και τον δεύτερο διαιτητή και θα διεξάγεται ένας αγώνας, όπως το τένις, με έναν διαιτητή και το σύστημα hawk eye.

Από εκεί και πέρα, καταργούνται οι επόπτες κι αν υπάρχει ένταση θα έχουμε video referi (δύο σε κάθε σετ και στο τάι μπρέικ, ενώ θα έχει τη δυνατότητα να το ζητάει και ο διαιτητής). Αυτό εφαρμόστηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και με τη βοήθεια του hawk eye, θα καταργηθεί και ο δεύτερος διαιτητής, όπως στο τένις.

Όπως καταλαβαίνετε η τεχνολογία θα αντικαταστήσει τους ανθρώπους και θα περιοριστούν τα λάθη σε όλα τα σπορ. Απο το ποδόσφαιρο, στο μπάσκετ, στο τένις ως το βόλεϊ κάθε αμφισβητούμενη φάση θα περνάει από έλεγχο και δεν θα καθορίζονται τα αποτελέσματα από τους διαιτητές και του επόπτες.

Ήδη με το video referi έχουμε αγώνες χωρίς μεγάλα λάθη, αφού δεν ελέγχονται μόνο υποκειμενικές φάσεις, όπως η υπέρβαση, το πιαστό, η διπλή μπαλιά… Κι αν στο ποδόσφαιρο το οφσάιντ και το πέναλτι εξακολουθεί να διχάζει στο βόλεϊ, το μέσα-έξω και το μπλοκ άουτ που έφερνε αμφισβητήσεις, η τεχνολογία περιόρισε στο ελάχιστο τις διαμαρτυρίες και την αμφιβολία, φέρνοντας επανάσταση μια για πάντα στο άθλημα.

Οι 3 αλλαγές που θα αλλάξουν το άθλημα:

♦Ο πρώτος διαιτητής μεταφέρεται στην πλευρά της γραμματείας , έχοντας πίσω του και τους πάγκους των ομάδων και απέναντι την κάμερα.

♦Το σερβίς εκτελείται στα 15 δευτερόλεπτα, κι αν έχουμε υπέρβαση του χρόνου παίρνει τον πόντο και το σερβίς η αντίπαλη ομάδα.

♦Ένα τάιμ αόυτ σε κάθε σετ, ένα τεχνικό ενός λεπτού στον δωδέκατο πόντο

Πηγή: TO10.gr

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Βόλεϊ

Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παναθηναϊκός: Κύπελλο… τέλος, ώρα για αποφάσεις!
Super League

Παναθηναϊκός: Κύπελλο… τέλος, ώρα για αποφάσεις!

Βρήκε τον αντικαταστάτη του Χένες η Χόφενχαϊμ!
Bundesliga

Βρήκε τον αντικαταστάτη του Χένες η Χόφενχαϊμ!