Το ΣΕΦ, η αλλιώς το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας είναι έτοιμο για ριζική αλλαγή. Μετά από σειρά ετών που ήταν παραγκωνισμένο σε μία γωνία δίχως να έχει την απαιτούμενη αναβάθμιση και υποστήριξη από ιθύνοντες που πέρασαν από την διοίκηση του Σταδίου πλέον είναι έτοιμο να διαμορφωθεί πλήρως.  Η τωρινή διοίκηση έχει όραμα… Με το που […]

Το ΣΕΦ, η αλλιώς το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας είναι έτοιμο για ριζική αλλαγή. Μετά από σειρά ετών που ήταν παραγκωνισμένο σε μία γωνία δίχως να έχει την απαιτούμενη αναβάθμιση και υποστήριξη από ιθύνοντες που πέρασαν από την διοίκηση του Σταδίου πλέον είναι έτοιμο να διαμορφωθεί πλήρως. 

Η τωρινή διοίκηση έχει όραμα…

Με το που μπήκε η νέα διοίκηση με πρώτη την κ. Χριστίνα Τσιλιγκίρη ένα όνειρο ετών πλέον μπαίνει μπροστά. Μία δαπάνη 2.500.00. εκ. ευρών είναι έτοιμη για το ΣΕΦ. Για να δούμε ένα διαφορετικό περιβάλλοντα χώρο και όχι μόνο.

Δεν είναι μυστικό δε πως με παρότρυνση από τον κ. Αυγενάκη ήδη έχουν ξεκινήσει δυναμικά τα έργα ενώ η ανάπλαση έχει πάρει για τα καλά γερές βάσεις ώστε να ξεκινήσει να υλοποιηθεί. 

Στην ουσία στο περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ θα γίνει το πολυπόθητο Κολυμβητήριο για τον Ολυμπιακό, ενώ η ανάπλαση θα αφορά την ενοποίηση από το Μικρολίμανο έως τα σύνορα του «Σταύρος Νιάρχος».

Ένα στολίδι εν ολίγοις το οποίο σίγουρα θα δώσει άλλη αύρα στην περιοχή.

Κερδισμένος και ο Ολυμπιακός…

Σε αυτό το μέτωπο φυσικά κερδισμένος θα είναι και ο Ολυμπιακός. Όταν εννοούμε κερδισμένος;

Μα φυσικά θα έχει δίπλα του το Ποδοσφαιρικό γήπεδο, την αρένα του ΣΕΦ που είναι στα πλάνα να αναβαθμιστεί ώστε να την εκμεταλλευτεί η ΚΑΕ Ολυμπιακός (ακόμα δεν είναι κάτι πιο χειροπιαστό αλλά συζητήσεις…).

 Σαφώς όμως με το Κολυμβητήριο οι ομάδες Πόλο θα είναι δίπλα και εκείνες ώστε να ενοποιηθεί και η Ολυμπιακή πολιτεία ταυτόχρονα…

Τώρα στο θέμα που ακριβώς θα γίνει το κολυμβητήριο.

Υπάρχει η πρόβλεψη να γίνει στο νότιο μέρος του οικοπέδου του ΣΕΦ, προς τη θάλασσα!

Δηλαδή προς το γεφυράκι που οδηγεί στην Ακτή Δηλαβέρη, προς το Μικρολίμανο, εκεί όπου τελειώνει το θαλάσσιο κανάλι και ο Δήμος Πειραιά κάνει την ανάπλαση!

Μία ενοποίηση που θα φέρει μία άλλη πνοή στο ΣΕΦ αλλά και στο Πειραιά.

Μιλάμε για οικόπεδο 400 στρεμμάτων…

Αξίζει να αναφερθεί ότι δεν θα πειραχτεί το «Δελφινάριο», αφού είναι κομμάτι των σχεδίων να υπάρχει, είναι κομμάτι και στο ψυχαγωγικό σκέλος για το κόσμο άλλωστε, αλλά φυσικά ούτε τα υπάρχοντα γήπεδα που υπάρχουν. ΣΕΦ δεν σημαίνει η αρένα που παίζει Μπάσκετ ο Ολυμπιακός, αλλά ένα οικόπεδο 400 στρεμμάτων. Καταλαβαίνεται λοιπόν γιατί έργο μιλάμε. 

Θα γίνει και ταρτάν με περιπατητική διαδρομή για τρέξιμο και άλλη διαδρομή για ποδηλατοδρόμο που θα διατρέχει όλο το οικόπεδο, ενώνοντας το Μικρολίμανο με την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου. Θα είναι ένα πλήρες αθλητικό πάρκο.

Πλέον έχει μπει σε τροχιά υλοποίηση και με την βοήθεια τόσο της πολιτείας, όσο και των ανθρώπων που το τρέχουν όταν αρχίσει να υλοποιείτε και να φαίνεται το αποτέλεσμα τότε σίγουρα η περιοχή του Νέου Φαλήρου θα πάρει άλλη πνοή.

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ολυμπιακός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι