Ο Ολυμπιακός πενθεί με την απώλεια του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του, Βασίλη Μποτινού.

Την τελευταία του πνοή άφησε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (16/2) ο Βασίλης Μποτίνος. Ο Ολυμπιακός έσπευσε να αποχαιρετήσει τον παλαίμαχο άσο του, μέσω της ανακοίνωσης που εξέδωσε.

Ο πρώην άσος των «ερυθρολεύκων», «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών, νικημένος από τον κορονοϊό. Ο Ολυμπιακός θρηνεί με την απώλεια του και το αποδεικνύει και η ανακοίνωση την οποία εξέδωσε.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ολυμπιακού:

“Η Οικογένεια του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ πενθεί για την απώλεια ενός ερυθρόλευκου ήρωα, του Βασίλη Μποτίνου.

Ο Βασίλης Μποτίνος, εκ των πρωταγωνιστών στη θρυλική ομάδα του Μάρτον Μπούκοβι, συνέδεσε άρρηκτα το όνομά του με τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο.

Αγωνιζόμενος στην επίθεση, φόρεσε την ερυθρόλευκη από το 1965 έως το 1971, κατακτώντας σε αυτό το διάστημα δύο φορές το πρωτάθλημα Ελλάδας (1966, 1967) και τρεις το κύπελλο (1964, 1968, 1971). Υπήρξε διεθνής με την εθνική ομάδα ενώ κατέκτησε δύο φορές το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου Ενόπλων (1968, 1969).

Βασίλη Μποτίνο, καλό ταξίδι στις αιώνιες θάλασσες…”

Λίγα λόγια για τον εκλιπόντα:

Ο Βασίλης Μποτίνος γεννήθηκε στις 19 Οκτωβρίου του 1944 στο Βόλο. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία από τον τοπικό Ολυμπιακό, όπου και αγωνιζόταν ως επιθετικός. Το 1964 και αφού πρώτα είχε αναδειχτεί πρώτος σκόρερ της ομάδας της Μαγνησίας πήρε μεταγραφή για τον Ολυμπιακό, έπειτα από ενέργειες του τότε αντιπροέδρου της ομάδας Σηφαλάκη, ενώ για την απόκτηση του είχαν ενδιαφερθεί ακόμη ο Πανιώνιος και ο Ηρακλής.

Στους Πειραιώτες αγωνίστηκε με επιτυχία στην θέση του πλάγιου επιθετικού. Παρέμεινε στους «ερυθρόλευκους» μέχρι το 1971, όταν ένας σοβαρός τραυματισμός. Αλλά, οι εξωγηπεδικές παρεμβάσεις πολιτικών παραγόντων είχαν σαν αποτέλεσμα να βάλουν πρόωρο τέλος στην καριέρα του. Το 1972 αγωνίστηκε στην Β΄ Εθνική με την φανέλα του Παναιγιάλειου, ενώ η σεζόν 1973-74 που ήταν και η τελευταία του τον βρήκε στον Πανιώνιο.

Φόρεσε την φανέλα της Εθνικής Ελλάδος 12 φορές από το 1967 μέχρι το 1969 και πέτυχε 3 γκολ, ενώ κατέκτησε δύο φορές το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου των Ενόπλων Δυνάμεων το 1968 και το 1969. Ως παίκτης του Ολυμπιακού κατέγραψε στο ενεργητικό του 140 συμμετοχές και 120 γκολ.

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ολυμπιακός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Теннис Cегодня » Лайвскор, Результаты, Ставки И Статистик
mostbet-ru-serg

Теннис Cегодня » Лайвскор, Результаты, Ставки И Статистик