Παρά την παρατεταμένη απουσία του αγώνα στη Σαγκάη, το συμβόλαιο με την ασιατική χώρα επεκτάθηκε. Η Formula 1 επιβεβαίωσε τη δέσμευσή της προς την Κίνα, προχωρώντας σε επέκταση της συμφωνίας για τη διεξαγωγή Grand Prix στην εντυπωσιακή, διεθνή πίστα στη Σαγκάη, έως και το 2025! Από το 2004 όταν και εντάχθηκε στο καλεντάρι της κορωνίδας […]

Παρά την παρατεταμένη απουσία του αγώνα στη Σαγκάη, το συμβόλαιο με την ασιατική χώρα επεκτάθηκε.
Η Formula 1 επιβεβαίωσε τη δέσμευσή της προς την Κίνα, προχωρώντας σε επέκταση της συμφωνίας για τη διεξαγωγή Grand Prix στην εντυπωσιακή, διεθνή πίστα στη Σαγκάη, έως και το 2025!

Από το 2004 όταν και εντάχθηκε στο καλεντάρι της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, έγινε ένας από τους πλέον ενδιαφέροντες αγώνες, σε μία πίστα σχεδιασμένη από τον Χέρμαν Τίλκε, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά όπως μοναδικά paddock με τις λιμνούλες.

Μάλιστα εκεί το 2019 είχε στηθεί μία πολύ μεγάλη γιορτή, αφού η Σαγκάη φιλοξένησε το επετειακό, χιλιοστό Grand Prix στην ιστορία του σπορ. Έναν αγώνα ορόσημο τον οποίο είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε από κοντά.

«Η Κίνα θα ανακτήσει τη θέση της στο καλεντάρι της Formula 1 όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες και ανυπομονούμε να επιστρέψουμε εκεί το συντομότερο δυνατό», είπε μεταξύ άλλων ο Ιταλός.

Η ανακοίνωση από την F1 στάθηκε στην εξαιρετική συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς: τον promoter του αγώνα Juss Sports Group, την Ομοσπονδία Αγώνων Αυτοκινήτου και Μοτοσυκλέτας της Κίνας (CAMF) αλλά και τις τοπικές αρχές της Σαγκάης.

Νικητής στην τελευταία επίσκεψη του σπορ εκεί ήταν ο παγκόσμιος πρωταθλητής Λούις Χάμιλτον, που μάλιστα είναι και ο πολυνίκης αυτού του αγώνα, με έξι νίκες στο ενεργητικό του (2008, 2011, 2014, 2015, 2017, 2019). Αντίστοιχα, η Mercedes είναι στην κορυφή της αντίστοιχης λίστας των κατασκευαστών, με ισάριθμες επιτυχίες.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Uncategorized

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ