Η καλύτερη ποδοσφαιρίστρια στον κόσμο για το 2021 είναι γενικότερα μια σπουδαία αθλητική προσωπικότητα. Μια γυναίκα ενεργή πολιτικά και κοινωνικά, που αποτελεί παράδειγμα και όχι μόνο για το αδιαμφισβήτητο ταλέντο της...

Αλέξια Πουτέγιας! Ο “χρυσός” θηλυκός Μέσι! Κάπως έτσι συνοψίζεται η ιστορία της κορυφαίας Ισπανίδας παίκτριας που κέρδισε και τη Χρυσή Μπάλα στις γυναίκες. Στα 28 της παρά κάτι (έχει γεννηθεί 4/2/1994), η Αλέξια, έχει ήδη κατακτήσει πολλούς τίτλους στην καριέρα της. Αλλά εφέτος ήταν και η πρωταγωνίστρια της Μπάρτσα στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ Γυναικών. Και δικαίως πήρε το βραβείο από τα χέρια του Κιλιάν Εμπαπέ.

Τα λόγια της ήταν πολύ συγκινητικά και σ’ αυτά αναφέρθηκε φυσικά και στον πατέρα της, που λάτρευε, αλλά έφυγε από τη ζωή το 2012. “Είναι μία ξεχωριστή στιγμή”, είπε. “Θέλω να ευχαριστήσω τις συμπαίκτριές μου (σ.σ. στη Μπάρτσα), αλλά και όσες έχω παίξει μαζί τους στην καριέρα μου. Αυτό είναι ένα ατομικό βραβείο. Αλλά η επιτυχία είναι συλλογική”

“Ευχαριστώ, επίσης, τους οπαδούς μας. Μας έκαναν να αισθανθούμε τη χαρά τους! Και, βέβαια, ευχαριστώ την ομάδα μου. Πάνω από όλα, όμως, θα ήθελα να αφιερώσω αυτή τη στιγμή σε κάποιον που θα είναι πάντοτε ξεχωριστός για μένα. Όπου και αν είσαι μπαμπά, ελπίζω να είσαι πάντα υπερήφανος για την κόρη σου”.

Δίπλα στον Ντρογκμπά σ’ ένα βίντεο-αναδρομή στη ζωή της

Η Αλέξια κάθισε στη συνέχεια δίπλα στον Ντιντιέ Ντρογκμπά και παρακολούθησαν ένα εξαιρετικό βίντεο-αφιέρωμα στη ζωή και στην καριέρα της. Ήταν μερικά λεπτά που απόλαυσαν όλοι στην αίθουσα. Και κυρίως, βέβαια, η συγκινημένη Αλέξια.

Η Αλέξια έκλεισε τη σεζόν όχι μόνο με το Τσάμπιονς Λιγκ στο παλμαρέ της, αλλά και με το νταμπλ στην Ισπανία. Στις 31 συμμετοχές της στο πρωτάθλημα δεν πέτυχε, απλώς, 22 γκολ. Μοίρασε και 19 ασίστ! Και με εκείνη στην ενδεκάδα η Μπάρτσα νίκησε στο 97% των αγώνων της.

Η Πουτέγιας ξεκίνησε την καριέρα της από την Εσπανιόλ και πέρασε, στη συνέχεια και από τη Λεβάντε. Από το 2012 όμως, αποτελεί κάτι σαν σήμα-κατατεθέν της Μπάρτσα -η Βαρκελώνη είναι και η πόλη όπου γεννήθηκε.

Σε συνολικά 371 εμφανίσεις της με την καταλανική ομάδα όλα αυτά τα χρόνια, η Αλέξια έχει πετύχει 153 γκολ, παρότι συνήθως δεν αγωνίζεται ως φορ, αλλά στο κέντρο. Κατ’ εξοχήν ομαδική παίκτρια, αριστεροπόδαρη κυρίως, η “θηλυκιά Μέσι” έχει προσφέρει πραγματικά εντυπωσιακές στιγμές στους οπαδούς της Μπάρτσα.

Μια εξαιρετική παίκτρια, μια δραστήρια γυναίκα

Η Χρυσή Μπάλα έρχεται να επιβραβεύσει όχι μόνο μια εξαιρετική παίκτρια, αλλά και μια δραστήρια γυναίκα που συχνά πυκνά σχολιάζει στα σόσιαλ μίντια πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα.

Ήταν από τις αθλήτριες που πήραν  ξεκάθαρη θέση κατά των ποινών στους ηγέτες του κινήματος για την ανεξαρτησία της Καταλονίας. Παρότι δεν έχει ταχθεί ανοιχτά υπέρ της αυτονόμησης, το σχόλιό της τότε ήταν ότι “οι καταδίκες δεν είναι λύση”.

Φυσικά, η χθεσινή μέρα δεν ήταν ούτε για πολιτικά σχόλια, ούτε για φωτογραφίες με την αγαπημένη της σκυλίτσα, τη Νάλα. Χθες ήταν ημέρα για αγκαλιές με το… βραβείο!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alexia Putellas (@alexiaps94)

Στα χνάρια της Χέγκεμπεργκ και της Ραπίνο

Η Αλέξια γίνεται η τρίτη κάτοχος της Χρυσής Μπάλας, μετά τη Νορβηγίδα  Άντα Χέγκεμπεργκ, το 2018 και την Αμερικανίδα Μέγκαν Ραπίνο, το 2019.  Πέρυσι, δεν έγινε απονομή λόγω πανδημίας.

Το γυναικείο ποδόσφαιρο αποτελεί προτεραιότητα για τη FIFA αλλά και την ΟΥΕΦΑ, τα τελευταία χρόνια. Και η Μπαρτσελόνα είναι από τις ομάδες που το καλλιεργούν ευλαβικά. Έχουν άλλωστε μακράν την καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη. Και η Αλέξια έχει συντελέσει τα μέγιστα σ’ αυτό. Δικαίως έχει κερδίσει το παρατσούκλι “θηλυκός Μέσι”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alexia Putellas (@alexiaps94)


Πρόσφατα, η καριέρα της, από ερασιτέχνιδα στην κορυφή του κόσμου έγινε και σειρά παιδικών κόμικ. Ο τίτλος της; Alexia Superfutbolista -εδώ επιδεικνύει με πλατύ χαμόγελο το πρώτο τεύχος της σειράς.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alexia Putellas (@alexiaps94)


Είναι, όντως, μια “σούπερ-ποδοσφαιρίστρια” η Αλέξια. Που, με το ταλέντο, αλλά και τη γενικότερη στάση της αποτελεί και πηγή έμπνευσης για χιλιάδες κορίτσια στον κόσμο να ασχοληθούν με το παιχνίδι. Θερμή υπόκλιση…

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μπαρτσελόνα

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ