Το κλίμα λογικά ήταν πολύ ευχάριστο στην εθνική, και ας δούμε τι είπαν οι πρωταγωνιστές του αγώνα.

Δεύτερη αναμέτρηση και δεύτερο τρίποντο για την  Εθνική Ελλάδος  του Πογέτ, στην 2η αγωνιστική στο  Κοσοβο, για τον 2ο όμιλο της League  Γ στο Nations League. 

Η Ελλάδα στη συνέχεια αντιμετωπίζει στις 9 Ιουνίου την Κύπρο και στις 12 Ιουνίου το Κόσοβο. Το πρόγραμμα του Nations League ολοκληρώνεται για την Εθνική με δύο ματς στις 24 Σεπτεμβρίου και στις 27 Σεπτεμβρίου κόντρα στην Κύπρο και τη Βόρεια Ιρλανδία αντίστοιχα.

Το γκολ του Μπακασέτα για 2ο σερί αγώνα μας χάρισε την νίκη.

Ο παίκτης της ΑΕΚ δέχθηκε το τάκλιν, αλλά κατάφερε να αφήσει την μπάλα στον Μπακασέτα, ο οποίος πιάνει το σουτ με το αριστερό εκτός περιοχής και την στέλνει στην αριστερή γωνία της εστίας του Κοσόβου για το 1-0.

Το κλίμα λογικά ήταν πολύ ευχάριστο στην εθνική, και ας δούμε τι είπαν οι πρωταγωνιστές του αγώνα.

Γκουστάβο Πογέτ

1-0 είναι το αγαπημένο σκορ;

Όχι, είδαμε το ματς σήμερα και με σεβασμό στον αντίπαλο το σκορ θα μπορούσε να είναι 0-2, 0-3, είχαμε κλασικές ευκαιρίες και θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει ένα τέτοιο σκορ. Έτσι είναι το σύγχρονο ποδόσφαιρο, είναι εύκολο όταν το βλέπεις από μακριά. Τα παιδιά έπαιξαν αρκετά καλά και έδειξαν χαρακτήρα. Κρατάμε αυτό. Επίσης πριν από το ματς τους ζήτησα ένα πράγμα, να δείξουν προσωπικότητα και αυτό το έκαναν”.

Για τις αλλαγές που έκανε και αν έμεινε ικανοποιημένος:

“Ήξερα τον κίνδυνο που μπορεί να προκαλέσει το Κόσοβο γιατί είναι μια επιθετική ομάδα αλλά ήθελα να κοντρολάρω το παιχνίδι. Τα πρώτα 15 λεπτά ήταν τρελά αλλά στη συνέχεια κυριαρχήσαμε. Ήταν ωραία ατμόσφαιρα, ποδοσφαιρική και τώρα στα αποδυτήρια όλοι είναι χαρούμενοι”.

Για τα δύο παιχνίδια στο Βόλο που ακολουθούν και το μήνυμα που θέλει να στείλει:

“Διαβάζετε το μυαλό μου. Θα ήθελα να πω σε όλους στο σπίτι πως σας χρειαζόμαστε. Το γήπεδο πρέπει να έχει όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο στο γήπεδο. Σας υπόσχομαι πως τα παιδιά θα τα δώσουν όλα. Όλοι σας τόσο από το Βόλο αλλά και τις γύρω περιοχές ελάτε στο γήπεδο”.

Παντελής Χατζηδιάκος

Για το παιχνίδι:

“Είμαστε ευχαριστημένοι με αυτή τη νίκη, έπρεπε να κερδίσουμε εδώ πέρα, πώς και με πόσα γκολ δεν μας ένοιαζε. Είχαμε φάσεις να τελειώσουμε το ματς και να παίξουμε χωρίς πίεση. Μένουμε συγκεντρωμένοι, έχουμε κάνει το 2/2 έχουμε άλλα δύο ματς που είναι σημαντικά. Θα έρθει το Κόσοβο να πάρει εκδίκηση, θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι”.

Για το αν έχουν “μεγαλώσει” οι παίκτες της Εθνικής μαζί:

“Σίγουρα, εγώ ας πούμε έχω παίξει περισσότερα παιχνίδια απ’ ότι είχα παίξει πριν, ο Μαυροπάνος το ίδιο. Είμαστε μία ενωμένη ομάδα, μία οικογένεια. Βελτιωνόμαστε, κρατάμε θετική ενέργεια. Όταν ο κόσμος δεν πίστευε σε εμάς, εμείς το κάναμε. Συνεχίζουμε σαν ομάδα και πάμε να πάρουμε τα παιχνίδια”.

Δημήτρης Λημνιός

Για την εμφάνισή του:

“Δεν ξέρω αν είναι το καλύτερό μου παιχνίδι. Επιθετικά και αμυντικά έπαιξα καλά. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά. Παίξαμε από το πρώτο λεπτό αποφασισμένα. Είχαμε ομιλία στο ξενοδοχείο πριν από το ματς. Είπαμε ότι κερδίσαμε το πρώτο παιχνίδι, αν δεν παίρναμε το ματς με το Κόσοβο θα κάναμε δύο βήματα πίσω. Δίκαια κερδίσαμε, κοιτάμε το επόμενο ματς.

Είμαι σε καλή κατάσταση. Δεν κοιτάζω τα νούμερα, κοιτάζω η ομάδα να κερδίζει. Στόχος μας είναι να βγούμε πρώτοι στον όμιλο”.

Για το γεγονός ότι θα παίξει στην γενέτειρά του στον Βόλο:

“Είμαι χαρούμενος, έχω κάνει το 2/2. Είμαι αποφασισμένος που θα παίξω στην πόλη μου. Έχουμε άλλα δύο παιχνίδια μπροστά μας, έχουμε να πάρουμε έξι βαθμούς”.

Στον ALPHA ανέφερε επίσης:

“Το έζησα έντονα, ήταν δύσκολο παιχνίδι, το καταλάβαμε στα πρώτα 15-20 λεπτά. Μετά κυριαρχήσαμε και ιδίως μετά την κόκκινη κάρτα είχαμε τις ευκαιρίες να καθαρίσουμε το ματς αλλά δεν τα καταφέραμε. Πλέον έχουμε δύο παιχνίδια στην έδρα μας και θέλουμε να κάνουμε το τέσσερα στα τέσσερα

Το να παίζει η αντίπαλη ομάδα με δέκα παίκτες είναι κάτι καλό για εμάς. Πιστεύω πως αυτά που ζήτησε ο προπονητής μου τα έκανα και με το παραπάνω”.


  • Nations League Όμιλοι 2022 – Groups
  • Κλήρωση Nations League 2022 23 – Draw
  • Νικητής Nations League 2022 23 – Τι κερδίζει
  • Ιταλια Ισπανια Nations League 2022 23
  • Τελικος Nations League 2022 23
  • Αγώνες – Πρόγραμμα Nations League 2022 23 – Schedule
  • Τηλεοπτικά Δικαιωματα Nations League 2022 23
  • Βαθμολογία – Αποτελέσματα – Σκορ – Nations League 2022 23

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Nations League

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ