Μάρκους Ράσφορντ και Τζέιντον Σάντσο "θα πρέπει να κάνουν πολλά για να είναι στην αποστολή για το Μουντιάλ". Μ' αυτά τα λόγια, ο Γκάρεθ Σάουθγκέιτ έδωσε το "στίγμα" του τι θέλει να δει από τους δύο παίκτες της Γιουνάιτεντ που είναι εκτός αποστολής για το Nations League...

Παίκτης της Γιουνάιτεντ; Τρία Λιοντάρια… γιοκ! Μια ήττα, από την Ουγγαρία στην πρεμιέρα με 1-0. Δυο ισοπαλίες (με Γερμανία 1-1 και Ιταλία 0-0). Και μόλις ένα γκολ (από πέναλτι του Χάρι Κέιν). Ε δεν το λες ακριβώς και καλό ξεκίνημα για την Αγγλία στο Nations League.  Έτσι δεν είναι; Όχι όταν, στα χαρτιά, ο Γκάρεθ Σάουθγκέιτ έχει να διαχειριστεί μια φουρνιά από πολύ μεγάλα ταλέντα. Και μάλιστα, με “γεμάτες” χρονιές στις ομάδες τους και πολλές υψηλές παραστάσεις.

Η απουσία εύκολου γκολ μπροστά ήταν φανερή και στα παιχνίδια με την Ουγγαρία και την Ιταλία, στα οποία τα “Τρία Λιοντάρια” είχαν και τον έλεγχο του ματς και καλύτερη κατοχή μπάλας (60%). Όμως και στο ματς με τη Γερμανία, στο οποίο ο Σάουθγκέιτ έδωσε χώρο στην αντίπαλο και έπαιξε με αντεπιθέσεις, τα πράγματα δεν πήγαν καλύτερα.

Ο Σουθγκέιτ ελπίζει να “ταρακουνήσει” Ράσφορντ και Σάντσο…

Παρά ταύτα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Αγγλίας στηρίζει την απόφασή του να έχει εκτός αποστολής για τη διοργάνωση, τον Μάρκους Ράσφορντ και τον Τζέιντον Σάντσο. Ο λόγος; Η… Γιουνάιτεντ. Η χρονιά για την ομάδα του Μάντσεστερ ήταν, απλώς, τραγική. Σε μια τέτοια σεζόν, ίσως είναι άδικο από πλευράς Σάουθγκέιτ να “τιμωρεί” τους δύο παίκτες επειδή δεν κατάφεραν να ξεχωρίσουν σ΄ένα ανερμάτιστο και άνευρο σύνολο.

Στο βάθος του μυαλού του, ωστόσο, δεν έχει κάτι τέτοιο. Ο Σαουθγκέιτ ελπίζει ότι η αμφιβολία των δύο επιθετικών της Γιουνάιτεντ για την παρουσία τους στο Κατάρ, τον ερχόμενο Νοέμβριο, θα είναι για εκείνους ένα έξτρα κίνητρο για να δείξουν τον καλύτερο εαυτό τους την ερχόμενη σεζόν.Θα πρέπει να κάνουν πάρα πολλά για να είναι στην αποστολή“, ήταν τα λόγια του. Και… στη Γιουνάιτεντ, τουλάχιστον, ελπίζουν ότι είναι λόγια που θα βάλουν “φωτιά” στους δύο παίκτες.

Ο Μάρκους… έπιασε το υπονοούμενο. Ο Τζέιντον;

Το κλίμα στην ομάδα είναι αλήθεια ότι έχει αλλάξει πολύ από την ημέρα που έκλεισε η συμφωνία με τον Έρικ Τεν Χααχ. Ο Ολλανδός φέρνει έναν αέρα αισιοδοξίας και μια διάθεση για σκληρή δουλειά. Συγχρόνως, όμως και διάθεση για εξορθολογισμό κάποιων καταστάσεων στο σύλλογο. Η Γιουνάιτεντ είναι και για τον ίδιο μια μεγάλη πρόκληση. Αλλά στα σημαντικά ατού του είναι η θητεία του στη… μεγάλη του Άγιαξ σχολή. Με απλά λόγια, ο Τεν Χαχ ξέρει πάρα πολύ καλά πώς να διαχειριστεί νεαρούς ταλαντούχους παίκτες.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marcus Rashford MBE (@marcusrashford)


Οι πληροφορίες από το στρατόπεδο της ομάδας λένε ότι, ειδικά ο Ράσφορντ έχει ήδη πιάσει το… υπονοούμενο. Ο Μάρκους ρίχνει ατέλειωτη έξτρα δουλειά μόνος του προκειμένου να “κερδίσει” με τη μία το νέο του προπονητή, αλλά, φυσικά και τη θέση του στην Εθνική Αγγλίας. Όσο για τον Σάντσο, σε καμία περίπτωση δεν έβγαλε στο χορτάρι ούτε το 1/10 από τα 85.000.000 ευρώ της μεταγραφής του από τη Ντόρτμουντ. Είχε εκλάμψεις, αλλά λίγες. Και καθόλου σταθερότητα στην απόδοσή του. Σίγουρα πρέπει να αλλάξει λίγο και νοοτροπία αν θέλει να γίνει σταθερό μέλος της ομάδας του Τεχν Χαχ, αλλά και του Σαουθγκέιτ…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Nations League

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ