Με δύο ακόμη νίκες, Πέμπτη και Κυριακή στο Πανθεσσαλικό, η Εθνική ομάδα "καθαρίζει" στην ουσία την 1η θέση στον Όμιλό μας του Nations League. Και η σημασία που έχει κάτι τέτοιο είναι μεγάλη.

Εθνική Ομάδα: Κυριακή… πρώτη γιορτή! Με πολύ… ενδιαφέροντα τρόπο έχει ξεκινήσει η θητεία του Γκουστάβο Πογέτ στην Εθνική Ομάδα. Αν και, βέβαια, είναι πολύ νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα -πόσο μάλλον για υπεραισιόδοξες προβλέψεις- ντεμπούτο με δύο εκτός έδρας νίκες, είναι, όπως και να το κάνουμε, ένα πολύ θετικό πρώτο κρατούμενο. Στο ποδόσφαιρο, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι μια πρόκριση, το αποτέλεσμα παίζει σημαντικό ρόλο. Και σίγουρα είναι προτιμότερο από μια καλή, αλλά… άγονη εμφάνιση.

Δεύτερο είναι η εικόνα της ομάδας. Η Εθνική δεν έγινε, φυσικά… Αργεντινή με τον Πογέτ. Δε θυμίζει ωστόσο σε πολλά και την Εθνική του Τζον Φαν Τ’ Σχιπ. Έχει αγωνιστικό πλάνο, έχει συνοχή, δείχνει σοβαρότητα. Δεν κυκλοφορεί τη μπάλα… για να την κυκλοφορεί απλώς, αλλά για να φτάσει στο γκολ. Και, γενικά, μπήκε στην προσπάθεια για την 1η θέση στον όμιλό μας στο Nations League με πλήρη επίγνωση της σημασίας του. Η σημασία του είναι μια δεύτερη ευκαιρία (πέρα από τους προκριματικούς Ομίλους) για το EURO και την εξηγήσαμε πρόσφατα.



Οι λύσεις από Μπακασέτα και ο εξαιρετικός Λημνιός

Κι έπειτα, είναι και οι επιλογές των παικτών. Ο Πογέτ δείχνει “διαβασμένος”. Μοιάζει να έχει περάσει καλή νοοτροπία στα αποδυτήρια και πήρε πολλά και από τον προφανή ήρωα και των δύο αγώνων με Βόρεια Ιρλανδία και Κόσοβο, τον Τάσο Μπακασέτα και από τον… λιγότερο προφανή, τον Δημήτρη Λημνιό. Ο Βολιώτης χαφ, μετά από μια πολύ γεμάτη χρονιά στην Τβέντε, ως δανεικός από την Κολωνία, έγραψε χιλιόμετρα στη δεξιά πλευρά. Είχε την ασίστ στο γκολ του Μπακασέτα και έβγαλε με δύο κίτρινες τον προσωπικό του αντίπαλο στο ματς με το Κόσσοβο.

Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός όμως, το άλλο μισό είναι η… πρωτιά στον Όμιλο! Και γι’ αυτήν δεν είναι ανάγκη να περιμένουμε ως το τέλος. Δυο νίκες στο Βόλο, πιθανότατα θα αρκούν γι’ αυτό. Η βαθμολογία ως τώρα έχει διαμορφωθεί ως εξής:
1.Ελλάδα 6
2.Κόσοβο 3
3.Βόρεια Ιρλανδία 1
4.Κύπρος 1

Τα ματς που απομένουν και η πιθανή… άνεση από το βράδι της Κυριακής

Την Πέμπτη 9/6 γίνονται τα ματς:
Ελλάδα – Κύπρος
Κόσοβο – Βόρεια Ιρλανδία

Και στις 12/6 έχουμε:
Ελλάδα
– Κόσοβο
Βόρειος Ιρλανδία – Κύπρος

Με άλλα λόγια, αν την Κυριακή το βράδυ η Ελλάδα είναι στους 12 βαθμούς, η υπόθεση 1η θέση θα είναι, εν πολλοίς, δική μας κι αυτή. Και η Εθνική θα πάει, έτσι, πολύ πιο άνετη (όπως άλλωστε και ο Πογέτ) στα δύο τελευταία παιχνίδια που γίνονται το Σεπτέμβριο και είναι:
Κύπρος –Ελλάδα, 24 Σεπτεμβρίου
Ελλάδα-Βόρεια Ιρλανδία, 27 Σεπτεμβρίου.

Οι διεθνείς ξέρουν πολύ καλά ότι ακόμη και σε περίπτωση που η κλήρωση των προκριματικών Ομίλων του EURO (9 Οκτωβρίου στη Φρανκφούρτη) δεν είναι καλή, η 2η ευκαιρία για πρόκριση θα είναι εκεί, μέσω Nations. Η… ιδέα και μόνο αρκεί για να αφαιρέσει άγχος και να κάνει τις πιθανότητες για παρουσία μας στη Γερμανία καλύτερες, ακόμη κι αν οι αντίπαλοι στα προκριματικά είναι “θηρία”. Και θα πρέπει να παίξουν στα δύο ματς του Βόλου με το ίδιο πάθος και την ίδια αποφασιστικότητα και προσοχή για τη νίκη όπως και στα δύο πρώτα.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Nations League

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι