Η CAF ζήτησε να διεξαχθεί έρευνα από την UEFA για τον πρόεδρο της Νάπολι για αυτές τις ρατσιστικές δηλώσεις.

Ο 31χρονος στόπερ αποχώρησε από την Ιταλία για να μεταγραφεί στην Τσέλσι., γεγονός που δεν πήρε καθόλου καλά ο Ντε Λαουρέντις, πρόεδρος της Νάπολι.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του δεν αναφέρθηκε ευθέως στον Καλιντού Κουλιμπαλί , αλλά εμμέσως, βάζοντάς τα με τους Αφρικανούς ποδοσφαιριστές.

Όπως είπε: «Δεν θα αγοράσω ξανά Αφρικανούς παίκτες. Τέλος οι Αφρικανοί ή αλλιώς να σταματήσουν να παίζουν στο Africa Cup of Nations. Πληρώνουμε τόσα λεφτά για να πηγαίνουν αλλού και να παίζουν».

Ο πρώην παίκτης του, πάντως, έπιασε το… υπονοούμενο και απάντησε: «Για εμένα το σημαντικότερο πράγμα είναι να σέβεσαι τον κάθε άνθρωπο.

Όταν έπαιζα στη Νάπολι εκπροσωπούσα και τη Σενεγάλη. Ναι, ισχύει πως ήταν δύσκολο για την ομάδα όταν πηγαίναμε στο Africa Cup of Nations, αλλά πρέπει να υπάρχει σεβασμός στο ποδόσφαιρο της Αφρικής. Ως αρχηγός της Σενεγάλης δεν θεωρώ πως είναι σωστό να μιλάς έτσι για μια αφρικάνικη χώρα. Σέβομαι τις απόψεις σου, όπως και το εάν πιστεύεις πως η ομάδα σου μπορεί να παίξει και χωρίς τους Αφρικανούς.

Ωστόσο, ξέρω πως υπάρχει αρκετός κόσμος στη Νάπολη που δεν σκέφτεται έτσι, ούτε τους αρέσουν τα όσα λες. Κανείς στην περιοχή δεν σκέφτεται με αυτόν τον τρόπο».

Η CAF ζήτησε να διεξαχθεί έρευνα από την UEFA για τον πρόεδρο της Νάπολι για αυτές τις ρατσιστικές δηλώσεις.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Τα σχόλια του Ντε Λαουρέντις είναι πιθανό να εμπίπτουν στο Άρθρο 14 του Πειθαρχικού Κανονισμού της UEFA. Ως εκ τούτου, το CAF προτρέπει την UEFA να ξεκινήσει πειθαρχική έρευνα εναντίον του».

Το απόλυτο σκάνδαλο στην Μπαρτσελόνα: Ο Μπαρτομέου είχε «δέσει» τέσσερις ποδοσφαιριστές με «εγκληματικά» συμβόλαια (pics)
Το άρθρο 14 αναφέρει: «Κάθε άτομο που παραβιάζει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια ενός ατόμου ή μιας ομάδας προσώπων για οποιονδήποτε λόγο, συμπεριλαμβανομένου του χρώματος του δέρματος, της φυλής, της θρησκείας, της εθνικής καταγωγής, του φύλου ή του σεξουαλικού προσανατολισμού , επισύρει αναστολή τουλάχιστον δέκα αγώνων ή καθορισμένης περιόδου ή οποιαδήποτε άλλη κατάλληλη κύρωση».

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Serie A

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Νάπολι

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Теннис Cегодня » Лайвскор, Результаты, Ставки И Статистик
mostbet-ru-serg

Теннис Cегодня » Лайвскор, Результаты, Ставки И Статистик