Το πράσινο (ναι: το χρώμα του Ισλάμ) στις νέες εκτός έδρας εμφανίσεις της Νιουκάστλ πείραξε κάποιους. Όμως τα εκτός έδρας kits των ομάδων στην Αγγλία δεν αποτελούν "ταμπού". Και τέλος πάντων, πρέπει να... ντρέπονται οι νέοι ιδιοκτήτες επειδή τα πετροδολάριά τους κάνουν την ομάδα την πλουσιότερη στον πλανήτη;

Νιουκάστλ: ΟΚ. Δεν την είπαν και… “Νιου Μπούρτζι”! Ειδικά στην Αγγλία, οι εκτός έδρας εμφανίσεις των ομάδων συχνά απέχουν πολύ από τα παραδοσιακά χρώματα των συλλόγων. H Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, π.χ. φοράει εφέτος γαλάζια εμφάνιση με φούξια λεπτομέρειες εκτός Ολντ Τράφορντ. Η Λίβερπουλ ασπρόμαυρη ή ολοκίτρινη. Κιτρινόμαυρη είναι η εκτός έδρας εμφάνιση της  Άρσεναλ.

Τα εντός έδρας χρώματα, είναι άλλη υπόθεση. Δε τα πειράζει καμία ομάδα εύκολα. Αλλά για λόγους μάρκετινγκ, πωλήσεων, χορηγών κ.λπ., τα εκτός μπορεί να παίξουν σε μεγάλη… παλέτα. Μ’ αυτό ως δεδομένο, ο σάλος που προκάλεσε στην Αγγλία το γεγονός ότι η Νιουκάστλ θα έχει πράσινο στις εκτός έδρας εμφανίσεις της του χρόνου, είναι μάλλον αδικαιολόγητος.


Είναι άλλωστε, όπως βλέπετε, πολύ διακριτικά τοποθετημένο σε γιακά, λογότυπο και μανίκια. Και, ναι. Φυσικά και το πράσινο είναι το χρώμα του Ισλάμ. Και, επίσης, ποτέ δεν ήταν ένα από τα εκτός έδρας χρώματα της Νιουκάστλ. Μετά τη συγχώνευση, το 1892, της Νιουκάστλ Γουεστ Εντ (μπορντό-μπλε-μαύρες λεπτομέρειες) και της Ίστ Εντ (κόκκινο-λευκό), η ομάδα υιοθέτησε το μαύρο-λευκό ως κοινό, αλλά και ουδέτερο και για τους δύο “γονείς”. Και το 1995-96, η ομάδα είχε μια εκτός έδρας εμφάνιση που έμοιαζε πολύ με εκείνην της Νιουκάστλ Γουέστ  Έντ.

Χαλάει λίγο πρασινάκι το να είσαι η πιο πλούσια ομάδα του πλανήτη;

Το πράσινο, τώρα, ξίνισε σε όσους κάνουν τη σύνδεση με τη νέα ιδιοκτησία που, στην ουσία, είναι το κράτος της Σαουδικής Αραβίας. (Ένα κρατικό fund που διακινεί… 620 δισ. δολάρια, για την ακρίβεια). Όμως, ΟΚ. Δεκτόν ότι το πράσινο είναι το χρώμα του Ισλάμ. Και όντως, η εμφάνιση της Εθνικής ομάδας της χώρας το χρησιμοποιεί επίσης.


Αλλά, σόρυ lads, το να μπει λίγο πρασινάκι στην εκτός έδρας εμφάνιση δεν είναι δα και μετονομασία της ομάδας από Νιου Καστλ σε Νιου… Μπούρτζι -εξελληνισμένο το “Μπουρτζ”, δηλαδή, κάστρο, φρούριο στα αραβικά. Από τη στιγμή που είστε, πλέον, η πλουσιότερη ομάδα του πλανήτη, μια τέτοια “παραχώρηση” (αν είναι και τέτοια), είναι πολύ μικρή. Και μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι η Νιουκάστλ έσωσε άνετα την κατηγορία ακριβώς επειδή το Γενάρη έδωσε… 120.000.000 ευρώ για (σωστές και χρήσιμες) μεταγραφές -έτσι για πλάκα.

Φυσικά, ο Έντι Χάου ξεκαθάρισε ότι αυτό δεν ήταν κάτι που πλέον θα το βλέπουν σε… μόνιμη βάση οι φίλοι της ομάδας. “Υπάρχουν κανόνες και οφείλουμε να τους ακολουθούμε”, είπε ο τεχνικός της Νιουκάστλ. “Θα έλθουν παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά και θα θέλουν να φορούν τη φανέλα και να παίξουν για το σύλλογο με υπερηφάνεια. Αλλά δε θα αλλάξουμε όλο το ρόστερ σε μια μεταγραφική περίοδο”.

Σεβασμός στην παράδοση στην εντός έδρας εμφάνιση…

Με άλλα λόγια, μια χαρά, με σχέδιο, αλλά και (άριστο) μέτρο πάει ως τώρα το πράγμα. Να νοιώθουν και… ντροπή οι νέοι ιδιοκτήτες επειδή το χρήμα τους είναι αραβικό, δεν το θέλει ούτε ο Θεός ούτε ο Αλλάχ. Ειδικά εφόσον, ως τώρα τουλάχιστον, χρησιμοποιούν αυτό το χρήμα απλόχερα μεν, αλλά και με σύνεση και ποδοσφαιρική λογική.

Και, τέλος, από τη στιγμή που, όπως επιβάλλει και η παράδοση στο “Νησί”, η εντός έδρας νέα εμφάνιση της ομάδας είναι 100% αυθεντική. Μαύρο, άσπρο, ελάχιστο γαλάζιο και κανένα άλλο χρώμα. Ούτε από το παρελθόν της ομάδας, ούτε από το (αραβικό) μέλλον της. Που, όπως πάει ως τώρα το πράγμα, προβλέπεται από λαμπρό έως υπέρλαμπρο…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ