Ο Λούις Χάμιλτον έχει αφιερώσει τα τελευταία χρόνια στην μάχη κατά των ανισοτήτων.

Νωρίτερα μέσα στο 2021 δημιούργησε το δικό του ίδρυμα ανάδειξης ταλέντων μειονοτήτων. Δίνοντας την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να κυνηγήσουν τα όνειρά τους, κάτι το οποίο σε κανονικές συνθήκες δεν θα μπορούσαν.

Με αυτόν τον τρόπο ο Βρετανός πιλότος νιώθει και δηλώνει πιο ανανεωμένος. Με το κίνητρο του να έχει επιστρέψει και το πάθος του για δράση πέρα από την άσφαλτο να μεγαλώνει συνεχώς.

Αυτός είναι και ο λόγος που τον ωθεί ακόμη περισσότερο στις πίστες.

Όπως δήλωσε και ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξή του.

«Πιστεύω πως είμαι πιο δυνατός από ποτέ ψυχολογικά. Πιστεύω πως οι δράσεις μου εκτός πίστας έχουν βοηθήσει ιδιαίτερα. Είμαι πολύ δυνατός από ψυχολογικής άποψης το τελευταίο χρονικό διάστημα και αυτό με βοηθά πολύ. Αυτό με βοηθάει από το να μην αποσπάται η προσοχή μου από εξωγενείς παράγοντες. Έρχομαι σε ένα αγωνιστικό τριήμερο και κάνω αυτό που αγαπώ. Αυτό είναι κάτι ιδιαίτερα θετικό».

Φέτος, συσσωρεύω την ενέργεια αυτή σε κάτι θετικό. Η δουλειά που κάνω στο παρασκήνιο με ωθεί ακόμα περισσότερο όταν οδηγώ. Αυτό με βοηθάει πολύ. Είναι σαν κάτι καινούργιο να με σπρώχνει, να μου δίνει περισσότερη διάρκεια, διότι έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε. Ο αγώνας αυτός δίνει νέο νόημα στη ζωή μου. Οι αγώνες δεν είναι το νόημα, είναι αυτό που κάνω και απολαμβάνω τη δουλειά μου».

«Είναι φυσικό να έχω τις δικές μου στιγμές. Ο κόσμος μπορεί να μην το βλέπει αλλά δεν είναι όλα ρόδινα στη ζωή. Έχουμε όλοι τα σκαμπανεβάσματά μας. Είχα δύσκολες ημέρες που δεν ήθελα να κάνω προπόνηση, όλες τις δύσκολες στιγμές που έχουν νιώσει όλοι τις έχω ζήσει κι εγώ. Υπήρξαν στιγμές που σκεφτόμουν πως δεν είχα άλλα να δώσω, ή πως πρέπει να κάνω κάτι άλλο. Νομίζω πως δεν είχα βρει το σκοπό μου μέχρι πέρυσι. Πιστεύω πως έχω πλέον μια αποστολή στη ζωή μου και δεν είναι μόνο να κερδίζω πρωταθλήματα και αγώνες. Αυτά είναι από μόνα τους φοβερά. Αλλά το θέλω να βοηθήσω τη νέα γενιά να αναδειχθεί».