ΠΑΟΚ, Adidas και… Μο Σαλάχ; Κι όμως! Συνδέονται! Δυστυχώς για τους φίλους του “Δικεφάλου” -αλλά και για όλους όσοι αγαπάμε το ποδόσφαιρο- δεν συνδέονται, π.χ., μεταγραφικά. Να μεσολαβήσει η εταιρεία, για παράδειγμα και να έλθει ο Αιγύπτιος παιχταράς να μας βγάλει τα μάτια και εδώ. Άλλωστε, ο ΠΑΟΚ συνεργάζεται με άλλη εταιρεία. Και δεν έχει […]

ΠΑΟΚ, Adidas και… Μο Σαλάχ; Κι όμως! Συνδέονται! Δυστυχώς για τους φίλους του “Δικεφάλου” -αλλά και για όλους όσοι αγαπάμε το ποδόσφαιρο- δεν συνδέονται, π.χ., μεταγραφικά. Να μεσολαβήσει η εταιρεία, για παράδειγμα και να έλθει ο Αιγύπτιος παιχταράς να μας βγάλει τα μάτια και εδώ. Άλλωστε, ο ΠΑΟΚ συνεργάζεται με άλλη εταιρεία. Και δεν έχει κανένα παράπονο απ’ αυτήν.

Ούτε βέβαια έχει παράπονο από τη Λίβερπουλ, ο Σαλάχ, για να θέλει να φύγει. Και να ήθελε, άλλωστε, δε γίνεται τώρα. Το συμβόλαιό του λήγει του χρόνου το καλοκαίρι. Και παρά τις “σειρήνες” που ακούγονται -κυρίως από Παρίσι μεριά οι δύο πλευρές έχουν έλθει ήδη σε επαφή για την ανανέωση της συνεργασίας τους. Η συζήτηση έχει τραβήξει λίγο περισσότερο απ’ όσο αναμενόταν, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει ανησυχία στους Reds…

Όπως και να ‘χει, ο Αιγύπτιος βλέπει εφέτος να γενούν και τα κοκκόρια του. Κάνει τα πάντα καλά εντός και εκτός Αγγλίας. Και από τις 11 του μηνός ελπίζει να τα κάνει όλα καλά και στο Κόπα Άφρικα, όπου η Εθνική του κάνει πρεμιέρα κατά της Νιγηρίας. Λίγο πριν ξεκινήσει η διοργάνωση, η εταιρεία του, η Adidas του έκανε κι ένα δώρο.

Τιμή για ένα παίκτη “χρυσό” μέσα στο γήπεδο κι έξω απ’ αυτό

Πρόκειται για το παπούτσι με την υπογραφή του, που, πολλοί λένε ότι… άργησε κιόλας με όλα όσα κάνει ο Σαλάχ μέσα στο γήπεδο. Αλλά και έξω απ’ αυτό. Ο “Φαραώ” διακρίνεται για την ανθρωπιστική του δράση και έχει προσφέρει πολλές δωρεές σε ιδρύματα και φορείς της πατρίδας του. Αλλά η παρουσία του έχει μειώσει σε ποσοστό 16% (!) και τα εγκλήματα φυλετικού μίσους στο Λίβερπουλ.

Είναι, με άλλα λόγια, ένα κι ένα για πρόσωπο που θα ήθελε μια εταιρεία να ταυτιστεί μαζί του. Και το έκανε με το παπούτσι που παρουσίασε πριν από μερικές μέρες. Το ονομάζει ‘Prepare For Battle’ X Speedflow MS.1. Το MS είναι τα αρχικά του ονόματος του Σαλάχ και κοσμεί την αριστερή φτέρνα του λευκού-μεταλικού χρυσού-πορφυρού παπουτσιού. Στη δεξιά φτέρνα υπάρχει η κορώνα-σήμα κατατεθέν του “Αιγύπτιου Βασιλιά”.

Γιατί σταματά στο 1069, όμως, η αρίθμηση;

Κάθε παπούτσι θα είναι αριθμημένο. Αλλά, όπως θα είδατε ίσως, η αρίθμηση θα σταματήσει στο 1069. Γιατί όμως; Επειδή 69 είναι τα γκολ που πρέπει να πετύχει ο “Φαραώ” για γίνει πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Εθνικής Αιγύπτου!

Η (έμμεση) σχέση με τον ΠΑΟΚ έχει… ονοματεπώνυμο!

Κι εδώ έρχεται η σχέση με τον ΠΑΟΚ! Αυτός που πρέπει να ξεπεράσει ο Μο Σαλάχ δεν είναι άλλος από τον Χοσάμ Χασάν, που τη σεζόν 1990-91 είχε φορέσει τη φανέλλα με το “Δικέφαλο”! Ο Χασάν ήταν “εισήγηση” του Μαγκντί Τολμπά, του άλλου Αιγύπτιου που αγαπήθηκε στην Τούμπα την περίοδο 1989-1994. Στη μια σεζόν του στην Ελλάδα, ο Χασάν πέτυχε 5 γκολ. Σκόραρε εναντίον και του Παναθηναϊκού, στο πρωτάθλημα και του Ολυμπιακού, στο Κύπελλο.

Σε 176 αγώνες με το εθνόσημο της Αιγύπτου (172 για τη ΦΙΦΑ που δεν αναγνωρίζει 4 ματς), ο Χοσάμ Χασάν έχει πετύχει 68 γκολ -83 μαζί με τα φιλικά, αλλά αυτά δε μετρούν. Αυτός είναι ο αριθμός που θέλει να ξεπεράσει ο Σαλάχ και γι’ αυτό το signature παπούτσι του σταματάει στο 1069. Τον Ιούνιο κλείνει τα 30. Κι έχει ήδη πετύχει 45 σε 73 εμφανίσεις. Μπορεί να το καταφέρει. Και του το ευχόμαστε…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Legends

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μοχάμεντ Σαλάχ

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Λίβερπουλ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ